Kruidvat Tea Tree - Reinigingslotion en Scrubcrème

De prijsmepper heeft altijd leuke kortingen en omdat ik van korting hou neem ik af en toe een kijkje in deze winkel. Toen ik de Kruidvat Tea Tree producten met 25% korting zag staan wilde ik graag de reinigingslotion en de scrubcrème uitproberen. 


De verpakking doen mij denken aan oude apothekerspotten. Die apothekerspotten van vroeger waren ook bruin en doorzichtig. De potten zijn overigens ook van glas dus je moet extra opletten met het omstoten of laten vallen van deze potten. Dit kan echt iets voor mij zijn om het te laten vallen.  Eigenlijk vind ik er niet veel speciaals aan, maar het gaat om het product zelf. Ik heb een reinigingslotion gekocht en een scrubcrème uit de (oude) Tea Tree lijn van de Kruidvat. 

Reinigingslotion

Deze reinigingslotion moet ervoor zorgen om sporen van make-up te verwijderen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het de laatste onzuiverheden wegwerkt. Het bevat kamille extract wat je huid extra zacht maakt en laat ontspannen. De lotion is geheel dermatologisch getest.

Het geeft een zuiverende werking door de tea tree olie en is dus erg geschikt voor de verzorging van een onzuivere huid. Het kamille extract moet ervoor zorgen dat je huid zacht word en is daarnaast ontstekingsremmend en anti-irriterend. 


De pot heeft een grote opening dus je moet uitkijken dat je niet teveel product pakt. Het beste is om de bovenkant zo goed mogelijk tegen een watje aan te drukken zodat je niet teveel product pakt.  In zo een pot zit 200ml en daar kan je best lang mee doen als je er zelf zuinig mee bent. 

De lotion zelf is doorzichtig en heeft een sterke geur. Het lijkt meer op een tonic dan een lotion. De sterke geur is eigenlijk best lastig te omschrijven, maar ik vind het een beetje naar  eucalyptus en alcohol samen ruiken. Best sterk dus, maar niet vervelend als je het gebruikt. De werking is eigenlijk heel erg goed. Het verwijdert de make-up heel erg goed en het maakt je huid zacht. Ik ben erg tevreden met deze reinigingslotion.


Scrubcrème

De scrub reinigt je onzuivere huid intensief. De scrub bevat  tee trea en scrubdeeltjes op basis van abrikozenpit. Het beste is om de scrub 1 a 2 keer in de week te gebruiken op een vochtig gezicht. Masseer het dan zachtjes in en haal het met lauw water eraf. 

De pot heeft een heel erg makkelijke draaidop, je kan het heel gemakkelijk open en dicht maken. Helaas is de pot niet afgedekt met folie, maar ik kan goed zien dat er niemand heeft ingezeten. Ook kan ik de abrikozenpitjes er goed in zien. 


De scrub ziet er vrij dik uit, maar is het totaal niet. Je kan het makkelijk uitsmeren en als je dat doet voel je de scrubdeeltjes heel erg fijn over je huid. De scrubdeeltjes zijn totaal niet grof dus kan goed gebruikt worden voor een gevoelige huid. De geur is overigens hetzelfde als die van de reinigingslotion, maar totaal niet vervelend als je het gebruikt. 

Ik vind de scrub ontzettend fijn. De scrub reinigt mijn huid intensief en voelt naderhand ontzettend zacht aan. Bij de meeste scrubs heb ik dat mijn huid een beetje stroef aanvoelt, maar dat is met deze scrub totaal niet het geval. 


Zoals je merkt ben ik ontzettend tevreden over de reinigingslotion en de scrubcrème. Ik had nog nooit de reinigingsproducten van Kruidvat hun eigen merk geprobeerd. Ik had er niet veel van verwacht, maar ik ben toch heel erg enthousiast en ga zeker iets van de nieuwe lijn proberen als deze producten op zijn. 

Deze producten zijn overigens uit de oude Kruidvat Tea Tree lijn, maar hebben nu ook een Tea Tree lijn met de nieuwe lijn 'Originals'. Mocht je deze producten nergens meer kunnen vinden zou je wellicht die eens kunnen proberen. Ik zal hieronder dus ook de prijzen van de nieuwe lijn neerzetten!

Kruidvat Originals Tea Tree Reiniginslotion €1,99
Kruidvat Originals Tea Tree Scrubcrème €1,99

12 opmerkingen

 1. Interessant voor mijn onzuiverheden huid met ook nog mooie kleine prijsjes. Ik ga zeker de volgende keer opletten bij Kruidvat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinken fijne producten voor mensen met een onzuivere huid en zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! De geur van Tea Tree vind ik niet zo lekker, maar het werkt wel goed tegen onzuiverheden! Ik ga hier zeker eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd van tea tree olie, maar dan het liefst de pure variant gemixt met argan olie. Deze producten lijken mij ook wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De scrub klinkt ontzettend fijn! Het enige minpunt vind ik de verpakking. Beautyjuf + glas + badkamer = slecht idee. In het verleden heb ik eens een glazen pot op de badkamervloer laten vallen. Mijn voeten bloedden toen hevig en overal lagen glassplinters.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is echt gevaarlijk! Ik zou ook zo een kluns kunnen zijn, maar nu is het nog veilig hahaha

   Verwijderen
 6. Hier ben ik nog niet bekend mee, maar klinkt wel ontzettend fijn :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit zien er wel fijne productjes uit
  en niet duur

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad niet duur en de moeite waard om eens te proberen!

   Verwijderen
 8. Ik vind die potjes echt ontzettend leuk! Als ze op zijn zou ik zo de labels eraf wassen en ze als decoratie gebruiken :) Maarre, die scrubcreme klinkt erg goed. Ziet er ook fijn uit!
  En Manon, wat zien je foto's er toch mooi uit tegenwoordig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lief compliment en oja, wat een goed idee trouwens dat ga ik doen als de potjes op zijn!

   Verwijderen