Alvira Skin Essentials - Spot Patch

Puistjes daar hebben wij allemaal weleens last van. Vaak is het heel erg vervelend en ga je het uitknijpen of eraan zitten, maar het beste is om dat niet te doen. Vaak is het beste om je huid goed schoon te houden. Bij De Action zag ik de Spot Patch van Alvira liggen die de groei van je puistjes moet stoppen.


Ik heb niet super erg last van puistjes, maar zo nu en dan krijg ik er wel 1, 2 of 3 en dan worden ze ook vrij heftig. De spot patch van Alvira lijkt mij dus erg handig om de groei van de puistjes te laten stoppen, zodat ze niet erger worden. Puistjes ontstaan eigenlijk door teveel talg, bacteriën of verstopping van de poriën. Vooral met hormoonverandering heb je kans op meer puistjes, omdat je dan meer talg produceert. 

Om dit te voorkomen is het beste om je huid goed schoon te houden met bijvoorbeeld reinigingsmelk, tonic, een crème of je scrubt je huid zo nu en dan. Daarnaast is het ook goed om uit te kijken met make-up. Make-up op waterbasis is het beste voor je huid. Ook gezond of gevarieerd eten is erg goed voor je huid en als laatste vind je huid het ook fijn als die lucht krijgt dus frisse lucht en zonlicht hebben een gezonde invloed op puistjes. Naast al deze tips kan je ook de spot patch gebruiken.


In het simpele doosje zit een aluminium met plastic verpakking waar de spot patches inzitten. Er zitten er 36 in, maar dit pakje kost helemaal niet veel dus je zou er een aantal tegelijk mee kunnen nemen. Het enigste wat ik vervelend zit is dat ze allemaal in 1 strip zitten. Soms is het best lastig om te eraf te halen en je wilt de rest natuurlijk niet aanraken voordat je ze gaat gebruiken. Ze hadden bijvoorbeeld van die kleine strips moeten maken net zoals bij het harsen van de kleine haartjes. Maar goed dat is een persoonlijk ding. 


De spot patch moet je aanbrengen -met de plakkerige kant- op je puistje. Dit zorgt ervoor dat het puistje  wordt opgezogen in de hydrocolloïdestaf  van de patch. Het puisje kan zich dan niet verder ontwikkelen. Het vieze wat in je puistje zit wordt opgezogen waardoor je een mooi plat huidoppervlakte krijgt. De patch is geheel doorzichtig dus je zou het altijd op kunnen doen, maar ik denk dat je zoiets toch alleen thuis doet. 

Op de foto hieronder -die niet zo smakelijk is- kan je zien dat het ook echt werkt. Ik heb de patch getest op het moment dat ik last had van puistjes en vaak is bij mij dit als mijn hormonen beginnen te veranderen, bijvoorbeeld tijdens het ongesteld zijn. Ik heb de patch zeker 2 uur op gehad en dit is het resultaat. Het vieze wordt er helemaal uitgezogen en je krijg een mooi huidoppervlak voor terug. Voordat je de patch op doet is het wel heel belangrijk dat je je handen goed wast. 


Het is wel verstandig om te kijken of je niet allergisch bent voor de kleeflagen van de patch, want dan is het beste om de patches niet te gebruiken. Wat leuk is dat de Action nog meer producten heeft van Alvira. Ik zag namelijk ook een reinigingsmelk en tonic staan en ook nog een creme. Ik heb die zelf niet gekocht, omdat ik nog genoeg producten heb, maar misschien is het fijn om die producten in combinatie met de spot patch te gebruiken. 

Ik raadt jullie de spot patch zeker aan, want het werkt echt!


Alvira Skin Essentials - Spot Patch €0,72

Welk product gebruik jij om je huid beter schoon te maken?

14 opmerkingen

 1. Jeetje wat bijzonder, nog nooit zoiets gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag dit laatst ook al liggen bij de Action! Ik heb zelf gelukkig nooit echt last van puistjes, maar het klinkt erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne review. Ik heb zelf nooit last van puitjes en ook nooit gehad gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je daar geen last van hebt!

   Verwijderen
 4. Ook nog eens zo goedkoop! Altijd handig om in huis te hebben :D ik heb heeeeel af en toe 1 puistje en dan wil ik dat 'ie ook meteen weggaat, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat klinkt goed! Wat een super product.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh jeetje cool zeg!
  fijn dat het ook werkt, hier ga ik zeker ook om

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je dit getest hebt! Ik heb er nu geen last van, maar ik ga het zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit een grappig product! Ik ken zoiets nog helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk product! Fijne review. Ik heb gelukkig nooit echt last van puistjes! :-)

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt wel interessant, ik heb zoiets volgens mij nog niet eerder gezien. Zelf heb ik ook alleen af en toe last van puistjes (een keer per maand ofzo), maar dan worden ze wel meteen groot en opvallend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik dacht dat dit soort producten nooit werken, maar fijn dat je er positief over bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben altijd wel een beetje huiverig voor dit soort dingen, omdat ik er meestal uitslag van krijgt. Maar het klinkt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen