Gezonde chocolademousse van Avocado en Banaan

Normaal gesproken ben ik niet zo van het dingen maken, maar omdat mijn moeder aan het afvallen is en al haar lekkere ongezonde toetjes laat staan wilde ik een lekker gezond toetje voor haar maken. Op internet kwam ik een gezonde chocolademousse tegen van avocado en banaan. Dit wilde ik natuurlijk heel graag proberen te maken. Gisteren maakte ik voor ons samen dus deze chocolademousse.

Voor deze chocolademousse heb je helemaal niet veel nodig. De hoofdingrediënten die je nodig hebt is 1 banaan, 1 avocado en rauwe cacao poeder. De rauwe cacao poeder heb ik bij de Albert Heijn gekocht waar de biologische spullen worden verkocht. Dit recept is gebaseerd op 2 personen dus als je het voor meer personen wilt maken dan moet je natuurlijk meer ingrediënten gebruiken.  

Je snijdt de banaan en avocado in stukjes en gooit er 2 eetlepels rauwe cacao poeder bij. Ik laat dit jullie zien in een grote salade kom, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je alles bij elkaar in een blender gooit. Je kan ook een staafmixer gebruiken, maar dit was bij mij niet zo een succes, omdat het een kliederboel werd. 


Het recept op internet gaf aan dat je als laatste nog wat water bij moest voegen, maar dit heb ik gelijk gedaan toen ik alles in de blender heb gedaan. Ik heb er heel weinig water bij gedaan, omdat het anders te dun wordt. Je kan zelf een beetje spelen met de hoeveelheid en als het alsnog te dik is kan je er later nog wat water bij doen. Eenmaal alles gemixt vond ik het een beetje bitter smaken dus als basisingrediënt deed ik er nog 4 kleine theelepels biologische honing bij om het wat zoeter te maken. Ik proefde het en merkte al gauw dat als het wat zoeter ook echt lekkerder is. 


Ik vond de chocolademousse er zo een beetje saai uitzien dus ik heb er nog wat biologische kokos op gedaan als topping om wat het net wat leuker en ook lekkerder te maken. Wat je ook kan doen is bijvoorbeeld gojibessen of iets anders als topping gebruiken. 

Als je van chocolademousse houdt dan moet je dit zeker een keer maken. Ik vond het erg leuk om dit te maken, want is niet moeilijk en je bent er maar 10 minuten tijd voor kwijt. Daarnaast is het ook nog eens een gezond toetje. 


Alle ingrediënten kan je gewoon bij de supermarkt kopen.

Vindt jij chocolademousse lekker?

20 opmerkingen

 1. Dit wil ik eigenlijk al een tijdje maken, het lijkt mij namelijk super lekker (en dan ook nog eens gezond) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt doen, kost helemaal niet veel tijd!

   Verwijderen
 2. Ik heb al een paar keer chocoladetaart gemaakt met avocado gegeten en ik vind dat altijd super lekker! Dit is dus ook wel iets voor mij. Op een rustige zondag ga ik het eens uitproberen! ;)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik ben erg benieuwd! Ben dol op chocolademousse dus moet deze variant ook maar eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat ziet dit er lekker uit zeg! Weet jij of je het een zag een de koelkast kunt zetten om de volgende dag ook nog te eten? :)
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan het makkelijk 1/2 dagen in de koelkast bewaren x

   Verwijderen
 5. Wat grappig! Dat ziet er nog best lekker uit hoewel ik in eerste instantie echt dacht.. HUH?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah dit is fantastisch wat "echte" chocolademousse is zo ongezond natuurlijk. Dit is super handig ook tijdens de zwangerschap nu ik constant chocolade wil eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er zo lekker en simpel uit. Binnenkort maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag dit op je Insta en dacht, dit moet ik weten! Ziet er zo lekker uit! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooeh wauw ik ga deze zeker eens proberen
  ziet er zooooo lekker uit

  liefs
  karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm heel lekker. Dit ga ik eens na maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb dit ooit gegeten met kerst. Iemand had dat toen gemaakt. Ik vond het destijds niet zo lekker maar at toen nog veel zoeter dan nu. Ik eet nu vrij suiker vrij dus denk dat ik dit nu wel heel lekker vind! Fijn dat je het geprobeerd hebt, ik ga het ook nog een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zelf ben ik totaal niet van de chocolade mousse, maar wat fijn dat dit binnen een paar minuten gewoon gemaakt is. Wie weet een keer als ik (eet)visite heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben dol op chocolade mousse! Ik ben wel benieuwd naar de smaak van deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh ik weet nog dat ik op dieet was en helemaal uit mijn dak ging toen ik dit recept zag. Ik had m gelijk gemaakt en oh wat vond ik die vies. Nu word ik stiekem weer misselijk haha. Ik ben echt niet dol op de smaak van avocado en die proefde ik echt nog zo goed. Niks voor mij haha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er lekker uit! Binnenkort eens maken want ik ben nieuwsgierig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat moet dat een feestje zijn zeg! Deze ga ik ook eens maken

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ziet dit er lekker uit! Ik krijg er spontaan honger van. Toch maar eens uitproberen nu ik dan toch thuis ben deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor chocola die gezond is ben ik natuurlijk altijd een groot voorstander : ) Het ziet er lekker uit. Origineel bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen