Kruidvat Pure & Nature - Sensitive & Refreshing Shower Gel

Van de Kruidvat kreeg ik een leuk pakketje. Ik kreeg namelijk twee shower gels van Pure & Nature. Deze shower gels zijn van het huismerk Kruidvat en zijn sindskort nieuw te koop. Kruidvat Pure & Nature is ontwikkeld vanuit een passie voor schoonheid en de natuur. Wist je dat deze shower gels ook vegan en dierproefvrij zijn?


Er zijn drie verschillende shower gels uitgebracht waarvan ik er 2 heb mogen ontvangen. De showergels die ik heb ontvangen zijn de refrehing shower gel met aloe vera en matcha en sensitive shower gel met sunflower en olijf olie. De derde is een pampering douche crème met met bio-sinaasappelextract en bio-vanille.

De shower gels uit de Pure & Nature lijn geven een milde reiniging op basis van plantaardige wasactieve stoffen. Het bevat geen synthetische kleur- en geurstoffen en conserverigsmiddelen. Daarnaast bevat het geen siliconen, paraffine- en minerale olie en is dermatoligisch goedgekeurd. De producten zijn NATRUE gecertificeerd.

Refreshing Shower Gel Aloe Vera & Matcha

De shower gel aloe vera en matcha (groene thee uit japan) en zijn allebei biologisch. Het reinigt de huid op een milde wijze zonder het de huid uit te drogen. Het is ontwikkeld vanuit een passie voor schoonheid en natuur. De shower gel bevat biologische ingrediënten die zijn afgestemd op de huid. 

Wat ik zo leuk vind aan de shower gels is hun verpakking die zo kleurrijk zijn. Ik vind dat altijd heel erg uitnodigend. Daarbij bevat de fles 200ml en is erg zuinig in gebruik. Het is fijn dat het in een fles zit, want een pot vind ik altijd erg onhygiënisch. 


De shower gel is groen van kleur mede door de aloe vera en matcha. Matcha is een groene thee uit Japan. Aloe vera kennen wij allemaal wel. De geuren samen vind ik heel erg lekker. Het is subtiel, maar toch heel verfrissend. Ik vind dat je de geur matcha het meeste ruikt. 

De shower gel is lekker verfrissend onder de douche, helaas niet veel schuim, dat vind ik altijd wel lekker. Een groot pluspunt is dat ik geen droge huid krijg. Mijn huid voelde erg zacht aan na het gebruiken van deze shower gel. 


Sensitive Shower Gel Sunflower & Olive Oil

De sensitive shower gel met bio-zonnebloemolie en bio-olijfolie is ongeparfurmeerd en reinigt je huid ook op een milde wijze. Ook in deze shower gel zitten dus biologische ingrediënten en is ook afgestemd op de huid. Het is daarbij pH-huidneutraal. Deze shower gel is perfect voor mensen die een gevoelige huid hebben. 


De substantie van deze shower gel is transparant en er zitten witte stukjes waar je totaal geen last van hebt. De geur van zonnebloem en olijfolie is nog subtieler als de verfrissende shower gel. Het is vrij neutraal, maar met een klein beetje een warme geur. Ook deze shower gel schuimt helaas niet zoveel als ik fijn vind, maar het maakt de huid zacht. 


Ondanks dat ze niet echt schuimen vind ik ze top!


Kruidvat Pure & Nature - Sensitive & Refreshing Shower Gel €2,49 (200ml)

Ken jij deze lijn al ?

11 opmerkingen

 1. Deze lijn kende ik nog niet en ben eigenlijk helemaal niet bekend met de verzorgingsproducten van Kruidvat. Dit heeft er meer mee te maken dat de Kruidvat voor mij best wel ver weg is.

  Ik ben wel erg benieuwd naar de geur beleving van deze twee producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende de lijn nog niet, mij lijkt die met aloë vera het fijnst, zeker het proberen waard !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende deze productlijn nog niet van de kruidvat! Bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor deze tip! Ik kende deze lijn van de kruidvat nog niet! Ik zal hem vanmiddag eens kopen als ik in de stad ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende deze lijn nog niet! Deze douchegels lijken me wel heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat schuimen zou ik wel echt missen hoor. Maar dat je geen droge huid kreeg vind ik wel een pluspunt. Daar heb ik echt last van

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze klinken wel heel goed qua dat je er geen droge huid van krijgt, alleen houd ik ook wel van veel schuim!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben altijd erg fan van aloe vera producten, deze kende ik nog niet! En wat een mooie verpakking van de Kruidvat! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Sensitive Shower Gel Sunflower & Olive Oil lijkt mij erg fijn! Ik heb zelf een overgevoelige huid. Misschien maar eens binnenkort uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken deze niet maar als ik je review zo lees, ga ik van de week eens langs de kruidvat :)

  BeantwoordenVerwijderen