Persoonlijk dagboek 2 - Een helse week, een nieuwe auto en ik greep mijn kans

De eerste week van de maand april begon als een week die je liever gelijk uit je leven wilt schappen. Ik kreeg een ongeluk, het was een helse week, een week later begon ik langzamerhand met werken, kocht ik een nieuwe auto en greep ik aan het einde van de maand mijn kans. Een helse week 
De maand begon totaal niet goed. Zoals de meeste van jullie wel weten kreeg ik een auto ongeluk. Maandag 3 April is een dag die ik liever wil vergeten, maar nog steeds in mijn geheugen staat gegrift. Ik ben er goed vanaf gekomen, het had wel heel  anders af kunnen lopen zei de ambulancemedewerker. Het is nu 1 maand geleden en ik wil jullie graag vertellen hoe het met mij gaat. De eerste week kon ik helemaal niks, mijn lichaam had een enorme klap gehad en alles deed pijn van mijn nek tot en met mijn tenen en dit voelde ik de dag na het ongeluk. Na een aantal dagen begon mijn nek los te raken en mijn rug minder pijn te doen dus de week erna ben ik rustig aan gaan werken, zodat ik mijn hoofd kon verzetten. Week 2 heb ik overleefd, maar het was wel bikkelen. 

Ik dacht dat het beter ging met mijn rug totdat ik het tweede weekend van April weer gigantisch rugpijn kreeg. Ik ging de week erna na de dokter en ik moest van de dokter naar de fysio gaan. De fysio heeft het natuurlijk gemasseerd en ingetapet. Zelf had ik nooit gedacht dat ik op mijn jonge leeftijd al ingetapet moest worden door zo een gebeurtenis. Maar goed de rugpijn is niet het ergste, want ik zal je eens vertellen wat het ergste is.

Het autorijden doe ik wel, maar ik ben nu gewoon heel erg bang. Ik blijf rechts rijden en dan het liefst achter een vrachtwagen. In het donker rijden vind ik helemaal een hel en overdag als het licht is dan gaat het wel. Ik weet dat dit gaat slijten, maar ik had nooit gedacht dat ik er s'nachts ook zo erg over zou dromen. Vanaf de eerste dag van deze maand tot de dag van vandaag heb ik elke nacht een nachtmerrie over het ongeluk en dan niet specifiek alleen op die weg, maar overal waar ik rij. Ik rij, zie ineens remlichten, trap zelf keihard op de rem en dan word ik wakker. Ik word er gek van, ik slaap slecht en ben gewoon helemaal op. Vandaag moet ik dan ook met een praktijkbegeleider van het GGZ praten, zodat ik wat inhoudelijker over het ongeluk kan ingaan en eventueel mijn 'trauma' kan verwerken. 

Begonnen met werken 
Ik vertelde al dat ik rustig aan ben gaan werken. Ik kon nog niet veel doen dus ik was eigenlijk alleen maar aanwezig. Ik vond het erg vervelend, want ik ben iemand die altijd heel erg veel doet op werk qua schoonmaakwerkzaamheden enz. Helaas kon ik mijn collega's tot de dag van vandaag nog niet echt helpen en ik voel mij waardeloos. Mijn collega's snappen het wel, maar ik vind het totaal geen fijn gevoel. Ik ben gewoon iemand die mensen graag wil helpen en dat kan nu dus gewoon even niet. Ik hoop dat het lichamelijk snel wat beter gaat. De fysio zei dat het tot 3 maanden kan duren en dat ik rustig aan moet doen, want anders heb ik er nog langer last van. Ik kan niks anders doen als luisteren, want anders ben ik verder van huis. Oja, ik heb nog leuke oefeningen gekregen die ik thuis kan doen. Dat mag dan weer wel.

Nieuwe auto 
De auto was total loss verklaard dus ik had een nieuwe auto nodig. Gelukkig waren wij all risk verzekerd en kregen wij de dagwaarde van de auto die helemaal total loss is terug. Hier kon ik gelukkig een nieuwe auto van kopen. Het is hetzelfde model, een Suzuki Sx4, alleen 2  jaar jonger, veel minder op de teller en de kleur is dit keer wit. De auto rijdt gewoon heel erg lekker en wij zagen dat een bedrijf er een aantal had staan dus waarom dan verder zoeken? Petje af trouwens voor mijn moeder die alles geregeld heeft voor mij en het extra moeilijk had toen ik totaal niks kon. Ik hou van haar!

Ik greep mijn kans
Nu even wat leuks. Mijn teamleider belde mij vorige week met de mededeling dat hij onze cluster manager had gesproken en zij hadden besproken dat de functie teamleider in een andere basic-fit wel wat voor mij zou zijn. Ze hebben een nieuwe teamleider nodig en raadde mij aan om te solliciteren. Alles moet gewoon via de officiĆ«le weg gaan dus ik heb een motivatiebrief en mijn cv gestuurd naar mijn clustermanager. Midden Mei zijn de sollicitatiegesprekken dus ik wacht nog op een belletje of berichtje voor een datum. Je snapt natuurlijk wel dat ik mijn kans greep, want het staat goed op mijn cv en dit is ook erg goed voor mijn persoonlijke groei. Het lijkt mij ook erg leuk om teamleider te zijn. Ik vind het heel spannend, want zoiets komt je niet altijd aanwaaien. 

Hoe gaat het met jullie?

24 opmerkingen

 1. Ik vind het onwijs knap van je dat je gewoon weer in de auto bent gestapt, hoe eng het ook is! Beetje bij beetje hoop ik heel erg dat je van dit trauma af komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat vervelend dit zeg, ik herken het wel hoor. Na dat ik een ongeluk kreeg was ik behoorlijk bang en schrikkerig in de auto. Gelukkig ging dit na verloop van tijd wel over maar dat maakt het niet minder erg natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heftig allemaal!
  Gewoon rustig aandoen =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend van je ongeluk. Maar wie weet sluit je mei wel af als een top maand. Succes met soliciteren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een week zeg. Wel gaaf dat je een nieuwe auto hebt gekocht,, dat lijkt me toch wel een soort lifegoal voor later. Wel heftig dat je een ongeluk hebt mee moeten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een maand van uitersten zo te lezen Manon, heftig allemaal! Vind het wel heel naar om te lezen dat je er lichamelijk zoveel aan over hebt gehouden en een trauma. Neem daar vooral goed de tijd voor! En hoop dat jij snel helemaal mag herstellen, zodat je er weer plezier aan beleeft als je in je nieuwe auto rijd. En jouw sollocitatie zal ook een fijne afleiding zijn, ik ga voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een maand heb jij achter de rug. Wat hulp bij trauma verwerken kan nooit kwaad, klinkt als een heel heftig ongeluk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat spannend! Ik hoop dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pff heftig hoor! Doe maar rustig aan, ik herken het wel na een best heftig ongeluk heb ik ook nog wel een tijd spanning gehad voor de auto

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat spannend met die sollicitatie. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh wauw heftig zeg!
  echt erg voor je, hopelijk komt je er stilaan weer bovenop en kan je het min of meer achter je laten :)
  leuk dat je toch fijn kon afsluiten met een mogelijke nieuwe functie, ik duim voor je!

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje wat heftig allemaal. Toch nog een positief puntje ! Mooi dat je die kans gegrepen hebt, nu in spanning wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo erg! Hopelijk kom je er snel weer overheen en komt het helemaal goed met je nieuwe functie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pfff, heftig! Fijn dat je weer een nieuwe auto hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Had het gelezen van je ongeluk, echt ontzettend schrikken moet dat zijn geweest. Hopelijk krijg je de goede hulp. En natuurlijk de nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend heftig zeg! Ik hoop echt dat het gauw weer een beetje beter gaat. In ieder geval wel heel erg tof dat je een nieuwe baan aangeboden hebt gekregen! Go for it <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heftig! Ik wist niet dat je een auto ongeluk had gehad, maar hopelijk knap je snel op meis! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat naar dit. Blijf niet achter een vrachtwagen hangen. Niet verstandig. Heel veel
  Sterkte meid! Succes met de selectie. Je zal het vast worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat vreselijk om te horen.. en dat je je zo waardeloos voelt.. kop op! het komt goed, geef alles genoeg tijd! en wat fijn dat je het geld van je auto terugkreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow dat wiste ik niet dat je een ongeluk gehad hebt :( wat verschrikkelijk zeg!! Hopelijk gaat het gauw met je beter!! En wat fijn dat je een kans hebt gewaagd op je werk! Hopelijk krijg je hem ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat naar dat je nog zo'n last hebt van de nasleep van het ongeluk! Hopelijk gaat het snel beter met je rug en ben je langzaam maar zeker ook minder bang op de weg. Die nachtmerries lijken mij ook echt slopend, alsof je niet goed meer uit kunt rusten.
  Wel heel tof om te lezen dat je misschien teamleider kunt worden, ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heftig dan ineens zo! Gelukkig ben je een super positief mens en gaat het alweer een stukje beter :D Wat fijn dat je gesolliciteerd hebt hopelijk wordt het wat en een nieuwe auto is altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jee wat heftig zeg! Toen ik een auto ongeluk heb gehad, heeft het een aantal maanden geduurd voordat ik niet meer zo bang was. Hopelijk gaat het gauw beter met je & pakt de sollicitatie positief voor je uit. xx

  BeantwoordenVerwijderen