Wat je kan doen als het lekker weer is

Deze week staat in het teken van mooi weer. Als het te warm is ga je liever afkoelen in zee of een ijsje eten. Is het temperatuur te houden dan kan je altijd gezellig naar een festival gaan of dieren bekijken in de dierentuin. Vandaag bespreek ik een aantal dingen die je kan doen als het lekker weer is. 

Wandelen
Wandelen is ontzettend goed voor je, want je versterkt je spieren en botten door het wandelen. Met lekker weer is het vaak ook leuker en ontspannender om te gaan wandelen. Geen zin om alleen te gaan? Neem iemand mee of ga lekker wandelen met de hond. Als je geen hond hebt leen is een keer de hond bij iemand uit de buurt. Diegene zal het vast fijn vinden als ze een keer niet met de hond eruit hoeft. 

Naar het strand gaan
Iets wat ik veel te weinig doe is naar het strand gaan. Als het wat te warm is kan je op het strand lekker bruin worden en ontspannen en tussendoor een heerlijke duik nemen in de zee voor afkoeling. Ik moet daar echt een keer een dag voor uitrekken om lekker naar de zee te gaan. 


Festivals
Het is weer lekker weer en dat betekend veel festivals! Je hebt ontzettend veel soorten muziek festivals zoals de bekende Emporium, Amsterdam Open Air, LatinVillage, DreamFields, Vestival en ga zo maar door. Ook zijn er een aantal food festivals die ik vaak heel erg leuk vind. Dit jaar ga ik naar Sushi Festival Joy in Den Haag, maar je hebt bijvoorbeeld ook door heel Nederland het Festival TREK die ik vorig jaar in Den Bosch heb bezocht. 


Aan het water zitten
Een beetje hetzelfde als het strand, maar overal in Nederland heb je in of bij je dorp/stad wel een meertje waar je lekker kan gaan liggen. Ook hier kan je lekker ontspannen en bruin worden. Heb je het te warm? Ga dan lekker afkoelen in het water.


Naar de dierentuin
De dieren laten zich weer zien nu het mooi weer is. Ik vind het altijd erg leuk om naar de dierentuin te gaan om dieren te kijken. Afgelopen woensdag zag ik op actie van de dag een leuke korting bij de Apenheul waar ik volgende week zondag heen ga. Hopelijk schijnt het zonnetje dan ook lekker en is het niet TE warm!


IJsje eten 
Een ijsje eten met dit heerlijke weer is altijd lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik te weinig ijsjes eet met deze warmte, terwijl er ontzettend veel lekker ijs is. Wat ik ook heel erg lekker vind is een Frappuccino van de Starbucks. YUMMY !


Terrasje pakken
Zin in een biertje, lekker wijntje of gewoon wat fris? Ga dan lekker een terrasje pakken met wat vrienden/vriendinnen of je vriend/vriendin. Het is ontspannend en gezellig, plus je besteld vaak een aantal keer drinken dus genoeg vocht krijg je wel binnen.

Outfit foto's maken
Ik ben er geen held, maar ik weet en zie op Instagram dat veel meiden het ontzettend leuk vinden om outfit foto's te maken. Met het mooie weer heb je prachtige foto's en mooie plekken die mooier zijn als het zonnetje schijnt.

Wat doe jij het liefst met dit warme weer?

17 opmerkingen

 1. Ik hou van het zomerse weer , alleen jammer dat ik moet werken!
  Ik hou zelf van terrasjes of een heerlijke wandeling.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dit zomerse weer! Als het zo warm is doe ik het liefste zo min mogelijk, lekker buiten zitten in de zon en wat Youtube filmpjes kijken x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa het wordt weer een prachtige dag! Strand in Lelystad (waar ik nu een weekendje ben) is niet zo spectaculair, dus het wordt een ijsje eten en misschien even Batavia stad ofzo. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om weer buiten te kunnen leven! Wij steken dan zeker de BBQ aan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan mij in al jouw punten best wel vinden. Vooral naar het strand gaan kan ik van genieten met het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan met dit weer. Wel voorzien van flessen water. Min favorite bezigheden zijn dan toch wel terrasjes pakken en naar festivals gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het heerlijk om met mijn voeten in het water te zitten, te zeilen of iets dergelijks. Met echt warm weer graag water om me heen, al is het maar een badje in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lekker met een boek in de tuin. Of met de motorrijden en genoeg terrasstops

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is heerlijk weer om lekker op strand te liggen en wat te gaan zwemmen. Precies wat ik deze twee dagen van plan ben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Strand, wat wel megadruk zal zijn. Vaak gaan we dan wat later in de middag, kids kunnen dan nog even spelen en een stukje wandelen over het strand en dan gezellig wat eten bij een leuke strandtent. Of heerlijk in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als het zo heerlijk buiten is gaan wij het liefst lekker naar het water met onze pup!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het heerlijk om op het balkon te zitten met een tijdschrift en wat drinken. Of in het park liggen in de buurt. Heerlijk! Fijn he, dat het mooie weer er weer is. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al deze dingen vind ik ook fijn om te doen met warm weer. Outfit foto's maken ben ik ook geen ster in, maar ik heb ook geen persoonlijke fotograaf. En bij mij in het dorp kijken de mensen ook heel raar op als ik ergens op straat sta en mijn smartphone op timer zet en verschillende poses aanneem hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohhh I wish, helaas is voor mij de werkelijkheid anders en zit ik met een ventilator aan schoool..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze dingen zijn inderdaad zo fijn om te doen met warm weer! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijke dingen om te doen bij dit mooie weer! X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga bij lekker weer altijd graag met een boek in de zon zitten. Lekker relaxen en lezen.

  BeantwoordenVerwijderen