Wat Maakt Je Mooi - Soap Free Cleanser, Face Mask & Face Custard


Bijna drie weken geleden plaatste ik een shoplog van Wat Maakt Je mooi op mijn blog en sindsdien zijn de producten al veel in gebruik. Vandaag laat ik jullie weten wat ik van de Soap Free Cleanser, Face Mask en Face Custard vind. Mijn gezicht was wel aan wat verwenning toe.


Het was al een tijd geleden dat ik iets bij Wat Maakt Je Mooi besteld had, na mij weten had ik een goede ervaring bij mijn eerste bestelling dus het werd wel weer eens tijd om een volgende bestelling te plaatsen nadat ik weer een aantal leuke reviews voorbij zag komen. Ik bestelde o.a. een Soap Free Cleanser Mean Green, een Face Mask Carrot & Avocado en een Face Custard Shea & Macadamia. 

De producten zijn heel erg leuk en persoonlijk verpakt. Het zijn plastic bakjes met daarbovenop een Wat Maakt Je Mooi sticker. Het zijn geen luxe verpakkingen, maar dat maakt het zo leuk! De producten zijn bovendien met de hand gemaakt en dan is het juist leuker dat de bakjes er zo persoonlijk uitzien. 


Soap Free Cleanser - Mean Green

De Mean Green cleanser ziet er op het oog niet heel erg lekker uit, maar het is zorgvuldig samengesteld en bestaat in de basis uit boters, oliën, klei en havermout. Deze ingrediënten trekken vuil en oneffenheden aan. Wanneer je deze zeepvrije cleanser aanbrengt en zachtjes masseert maakt dit het vuil en oneffenheden los en verwijder je het tijdens het afspoelen van je huid. Deze cleanser is geschikt voor een gemengde en geïrriteerde huid die last heeft van oneffenheden. 

De ingrediënten die in dit product zitten en daar de voordelen van:
-Havermout heeft als eigenschap overtollige oliën te absorberen en tegelijkertijd is het rustgevend voor de gevoelige huid. Het exfolieert heel mild.


-Castor olie, ook wel wonder olie genaamd werkt ontstekingsremmend, ontgiftend, kalmerend en verzachtend en heeft reinigende eigenschappen.

-Kaolin klei werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden aan. Het is rijk aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, sodium en zink. De opperhuid absorbeert deze werkstoffen en tegelijk worden onzuiverheden verwijderd.

-Bentoniet klei wordt gewonnen uit vulkanische as en werkt genezend, het absorbeert vet en vuil uit de huid en laat een gladde huid achter. Vooral geschikt bij verstopte poriën, vette huid en acné.

Dulse extract behoort tot de zeewierachtigen en staat bekend om zijn voedende eigenschappen. In huidverzorging wordt Dulse gebruikt om zijn natuurlijke anti-oxidanten en de overvloed aan vitamines  B6, B12, C, E en A.

-Spirulina behoort tot de algen familie. De algen in spirulina bevatten vele goede eigenschappen Het bevordert celvernieuwing en stimuleert het metabolisme van de huid. Het wordt daarom ook vaak toegepast om wondheling te versnellen en littekentjes te verminderen. Spirulina heeft tevens een ontgiftende werking, brengt het vochtgehalte in de huid in balans.Met name effectief voor een onzuivere huid die kan variëren van acne tot psoriasis en eczeem. Voor de droge huid bevat spirulina stoffen die fungeren als natuurlijke vochtinbrengers om de huid vocht te helpen opslaan om de elasticiteit te verbeteren.

-Lavendel is erg heilzaam voor je huid. Het brengt de talgproductie in evenwicht en voorkomt littekenvorming.

-Tea Tree heeft een krachtige anti bacteriële werking, het werkt ontstekingsremmend.


-Cacaoboter, Sheaboter en Amandelolie hebben hun eigen unieke eigenschappen, samen vormen ze een geweldige moisturizer voor je huid. 

Wat ik zo fijn vind om te lezen is dat het zoveel goeds doet voor je huid. Het beste is om de cleanser te gebruiken met een lepeltje die je bij de bestelling krijgt en daarna het bakje ook weer goed dicht te doen, omdat er minimale conserveringsmiddelen inzitten. Het beste is dus ook om het product in de koelkast te bewaren, zodat het vocht en de bacteriën niet he product kan laten beschimmelen. De cleanser kan je met gebruik in je handen vochtig laten worden en dan op je gezicht smeren. Je kan het er gelijk afwassen, maar je kan het ook 10 minuten laten zitten voor een betere verzorgende werking. 

Face Mask - Carrot & Avocado 
Dit masker is zacht, hydraterend en parfumvrij. Het is gemaakt van kaolin klei met voedende olien van wortel en avocado. Dit masker is dus perfect omdat het er voor zorgt dat je huid de schijf van 5 krijgt. De avocado en wortel olie hebben diepe hydraterende en herstellende eigenschappen.

De wortel olie en avocado olie vernieuwd de huid en bevordert de talgproductie en is uitstekend voor de droge huid. Daarnaast werkt het kalmerend bij een jeukende huid en is dus erg fijn voor mensen die eczeem en psoriasis hebben. Ook is het perfect voor vrouwen met een rijpere huid. Dit masker moet het ouderdomsproces vertragen en het ondersteunt ook het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt daarbij littekenvorming te voorkomen. Dit masker klinkt nu al multifunctioneel. 

Ook bij dit potje zit een lepeltje bij en kan je ook het beste gebruiken om het masker eruit te halen. Smeer het masker op je gezicht en laat je ogen en lippen vrij. Laat het ongeveer 10 minuten zitten en spoel het daarna af met warmwater. Gebruik dit masker minstens 1 keer per week.

Face Custard Shea & Macadamia

Ik had nog nooit gehoord van een Face Custard dus ik was erg benieuwd naar wat het is en ook doet voor je huid. De Face Custard is een creme met een wat dikkere structuur die erg zacht aanvoelt. Wat Maakt Je Mooi zegt dat het te vergelijken is met pudding uit een puddingbroodje. 

De creme bevat als basis naast water èèn derde Aloë Vera. Aloë Vera is verzachtend, vochtinbrengend en ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Daarnaast zit er ook Macadamia olie en sheaboter in verwerkt. Macadamia olie is een niet drogende olie waardoor ze de eigenschap heeft om een droge huid goed gevoed te houden, dankzij o.a. de palmitieinezuur die lijkt op de olie die van nature in onze huid aanwezig is. Het vormt een beschermlaag dat vocht vasthoudt om het intact te houden. Het is zeer geschikt voor alle huidtypen, maar ook voor een droge en rijpere huid. De creme verzorgd en voed je huid intens en helpt veroudering en rimpels te voorkomen.

Je kan de creme zowel als dag- en nachtcrème gebruiken. Ik gebruik deze creme het liefst na het reinigen met de cleanser en het gebruiken van het masker. Als je het als nachtcrème gebruikt kan je het wat dikker aanbrengen. 


Mijn ervaring en het resultaat

De Soap Free Cleanser is in het begin een beetje raar om te gebruiken als je nog  nooit zo een cleanser hebt gehad. Ik moest dus een beetje wennen, maar na mate je het vaker hebt gebruikt is het ontzettend makkelijk in gebruik. De cleanser smelt als het ware als je het vochtig maakt. Het heeft een neutrale geur en door de havermout heb je ook een beetje het gevoel alsof je huid gescrubt wordt. Erg fijn! Eenmaal de cleanser van mijn gezicht afgespoeld te hebben voelt mijn huid lekker zacht aan. Ik ging er nog met een wattenschijfje overheen, zodat ik kon weten of het echt mijn huid reinigt en dat doet het ook echt! Ik merkte nog niet gelijk dat het mijn oneffenheden verwijderde, maar na een week of 2 was mijn huid eraan gewend en werden de puistjes die ik vaak op mijn neus krijg of bij mijn kin een stuk minder tot niet.

De Face Mask heb ik gebruikt nadat ik de cleanser heb gebruikt. Je gezicht is dan goed schoon om het masker daarna aan te kunnen brengen. Het masker ruikt heel subtiel naar een geur die ik niet helemaal kan omschrijven, maar ik ruik er zeker wat wortel doorheen. De geur is gewoon lekker subtiel en niet vervelend. De substantie is lekker zacht en voelt op je gezicht fijn aan. Na het 10 minuten op mijn gezicht in te hebben laten trekken spoelde ik het af en merkte ik dat mijn huid er een stuk rustiger uitzag qua rode plekjes op mijn gezicht. Na mate ik het vaker heb gebruikt werd het alleen maar beter. Mijn huid voelt ook echt gehydrateert aan. 

De Face Custard is een heerlijke fluffy tcrème die huid goed voed, mijn huid werd er ontzettend zacht van en het voelde ook gehydrateerd aan. Ik vind het fijner om de creme als nachtcrème te gebruiken, omdat ik een creme onder mijn make-up niet zo fijn vind. Ik raadt het eigenlijk ook aan om dit te gebruiken nadat je de andere producten gebruikt hebt voor een optimale routine. Deze producten heb je ook nog in andere geuren. Soap Free Cleanser Mean Green €8,95 (95 gram)
Face Mask Carrot Avocado €6,95 (90 gram)
Face Custard Shea & Macadamia €8,95 (120ml)

Wat Maakt Je Mooi houdt enorm veel van dieren en natuur. De producten worden met de hand gemaakt met natuurlijke en plantaardige (vegan) ingrediënten. Daarnaast zijn de producten ook dierproefvrij. Het assortiment is heel erg uitgebreid dus ik zal zeker eens een kijkje nemen in de webshop.

Heb jij weleens iets in deze webshop besteld?

21 opmerkingen

 1. Klinken echt als fijne producten , ik moet ook maar eens een kijkje nemen op hun website =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil nog steeds iets proberen van deze webshop! Klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je echt doen! Heerlijke producten!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke producten! Ik kende het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinken als hele fijne producten! Zelf kende ik het merk nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als fijne producten. Dat het dierproef vrij is spreekt mij erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die potjes zijn echt SUPER schattig! :D Wil ik ook wel eens uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee nog nooit, maar ik vind het heel bijzonder dat het handgemaakt is. En de naam van het product vind ik ook leuk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als fijne producten. Ik vind het zelf erg fijn om vegan verzorgingsproducten te gebruiken. Ik kende dit merk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeker eens een kijkje nemen. Helemaal niet zo duur en het zijn heerlijke producten.

   Verwijderen
 9. Ik ken de webshop nog niet, wat een mooie potjes gebruiken ze als verpakking coor hun producten, leuk mey dat lettertype

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat heb je prachtige foto's gemaakt! Het lijken me stuk voor stuk heerlijke producten, heel fijn dat ze zoveel verzorgende ingrediënten bevatten! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kende de website nog niet, maar ziet er allemaal goed uit. Het feit dat de producten dierproefvrij zijn spreekt me vooral erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kende ik helemaal niet, maar wat ziet het er mooi uit! Simpel maar prachtig om uit te stallen. Ook de ingrediënten klinken echt goed! Ben ik heel benieuwd naar :)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wow wat een heerlijke uitgebreide review, love it! Ik ben dol op wat maakt je mooi producten en heb er ook nog een boel staan om te testen! Het gezichtsmasker lijkt me echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik heb hier nog nooit besteld, maar de producten zien er wel speciaal uit

  liefs
  karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat maskertje met wortel en avocado lijkt me super! En lekker..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben echt fan van de gezichtsverzorgingsproducten van Wat Maakt Je Mooi! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit klinkt heerlijk en wat een goed idee om zo even een masker op mn gezicht te leggen! Heerlijk even ontspannen! Bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat lijken mij dit heerlijke en voedende gezichtsproducten. Ik wil zeker eens een bestelling bij Wat maakt je mooi doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben al een tijdje heel erg benieuwd naar de producten, maar de verzendingskosten naar België vind ik hoog. Waardoor het er voorlopig nog niet van gekomen is om iets te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen