Wat te doen in Gent; een aantal leuke tips!

Gent is een ontzettend mooie stad in België die toch wel mijn hart heeft verovert. Vorig weekend was ik daar een weekend met Saraya en hebben wij het ontzettend leuk gehad. Wij hebben veel gezien, wat geshopt en ontzettend lekker gegeten. Vandaag wil ik aan jullie een aantal leuke tips geven wat je zoal kan doen in Gent en ook waar je lekker kan eten.

Europa Hotel
Wij zaten in het Europa Hotel. Het is een rustig, maar toch gezellig verblijf. Het ligt in een groene omgeving van ongeveer 15 minuten met de Tram naar het centrum. Als je het even doorhebt hoe je daar moet komen is het super goed te doen. Voor €15,00 heb je al een 10 rittenkaart, waar Saraya en ik 3 dagen makkelijk mee heen en weer konden reizen en wij hadden zelfs nog ritten over dus ook dat is erg goedkoop met zijn tweeën. Daarnaast zien de kamers er mooi uit en is het totaal niet duur. De hotels in het Centrum zijn een stuk duurder. Als je met de auto gaat kan je die makkelijk kwijt op hun parkeerplaats en daar betaal je niks voor. 

Centrum

In het centrum zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden. Het is een mooi groot historisch centrum waar je ook heel erg leuk kan shoppen. Daarnaast is de stad gewoon ontzettend gezellig, zelfs s'avonds als alle winkels dicht zijn. De pleinen zijn prachtig, hebben ontzettend veel mooie kerken en een kathedraal en ook nog eens een kasteel die je niet mag missen. Populair onder toeristen zijn de St. Niklaaskerk, de St. Michielskerk en de Sint-Baafs-Kathedraal. Pleinen en straten die je ook echt moet zien zijn zijn de Graslei, de Korenlei, de Vrijdagmarkt, het Sint-Baafsplein, de Korenmarkt en de Kleine Vismarkt. Waar je sowieso overheen loopt als je in het Centrum bent.

Ellis Gourmet Burger 
Ellis Gourmet Burger is een trendy, klein en heel gezellig tentje die op de Korenmarkt te vinden is waar je heerlijke burgers kan eten. Je kan er voor lekker goedkoop eten en je krijgt echt dubbel dwars waard voor je geld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo een lekkere burger op heb. 

Holy Food Market 
De 16de eeuwse Baudelokapel is helemaal omgetoverd tot een Holy Food Market die je echt eens gezien moet hebben als je in Gent bent. Ook deze Food Market zit in het Centrum. Het is een overdekte markt met ontzettend veel eetkraampjes. De Holy Food Market is geïnspireerd op de voedselmarkthallen zoals in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam. Nadat wij bij Ellis Gourmet Burger hadden gegeten gingen wij naar de Holy Food Market om een heerlijke zelf samengestelde Magnum te eten als toetje. Dit moet je ECHT doen als je in Gent bent, want het was zo lekker.

Rondvaart
Wat ik ontzettend leuk vond is een rondvaart. Je komt dan langs de gebouwen die toentertijd en nu heel belangrijk waren en veel historie met zich meebrengen. De gids die de boot vaart zal dan ook een heel verhaal vertellen wat ik ontzettend leuk vind. De rondvaart duurt zeker tot 50 minuten en kost maar €7,-. Het is dus echt de moeite waard om dit eens te doen. 

Caffe Rosario 

Wij hadden geen ontbijt geboekt bij het Hotel, omdat wij zelf graag in het Centrum wilden ontbijten. Na even zoeken en honger hebben vonden wij een ontzettend leuk tentje genaamd Caffe Rosario die op de Emile Braunplein zit. Ik vind dit een van de hipste tentjes die ik in Gent heb gezien waar je heerlijke chocolademelk met bijvoorbeeld oreo of marshmallows kan drinken en als je van een Latte Macchiato houdt dan hebben ze daar ook heerlijke varianten met speculaas, caramel met marshmallows en ga zo maar door. Daarbij had ik een heerlijke croque met kaas,ham en ananas op. Mijn buik zat lekker vol. Het is echt de moeite waard om hier te eten, want ik vond het ook helemaal niet zo duur.

Ben jij weleens in Gent geweest ?

17 opmerkingen

 1. Klinkt als een leuke stad =)
  Deze tips bewaar ik.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah wat leuk, ik ben nog nooit in gent geweest maar als ik ga houd ik je tips zeker in mijn achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een hele leuke stad! Ik heb nog maar veel te weinig van de wereld en de BENELUX gezien, dus Gent heb ik helaas ook nog niet bezocht. Hij staat wel op mijn lijstje, maar voor een weekendje Gent heb ik toch wel iets meer centjes nodig, dan dat ik nu hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nog nooit in Gent geweest lijkt me zo te zien een hele mooie en gezellige stad. Vooral zo'n Rondvaart is ideaal zo kom je echt op plekken die je anders misschien niet snel zou zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zei ook al tegen Saraya, als wij deze rondvaart niet hadden gedaan waren we op sommige plekken niet eens geweest.

   Verwijderen
 5. Wat een fijne tips zitten er tussen! Gent lijkt mij echt heel mooi om eens te bezoeken. Een rondvaart trekt mij ook altijd wel. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij kan je daar genoeg leuke dingen doen, ben er zelf helaas nog nooit geweest x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gent is mijn studentenstad! Tijdens de week verblijf ik er :) Het is echt een superstad, op elk vlak :) Ik zit er nu zo'n twee jaar en ontdek nog steeds nieuwe, leuke plekjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ikzelf ben al vaak naar Gent geweest.. Leuk dat je ervan genoten hebt meid...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee ik ben nog noit in Gent geweest maar het staat wel op mijn lijstje. Het heeft zeker een plus als er een rondvaart is, I love that! Zeker als het mooi weer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind Gent een superleuke stad! Ben er al veel te lang niet geweest, maar krijg weer helemaal zin om te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke tips! Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar wil er wel graag een keer heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De Holy food market lijk me ontzettend leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gent is een ontzettend leuke stad. Wij zijn dit jaar ook geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk! Als ik ooit naar Gent ga, zal ik deze blogpost weer even opzoeken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar lijkt me een prachtige stad. De caramellow latte macchiato ziet er heerlijk uit! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooit met school. De rest was op excursie, mijn beste vriendin en ik sneakten er tussenuit en zijn gaan shoppen. Leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen