Ik ga op vakantie en deze landen ga ik bezoeken.

Vandaag is het zo ver. Ik ga namelijk lekker 10 dagen op een cruise vakantie. Dit is mijn tweede cruise vakantie. Een aantal jaar geleden heb ik een cruise vakantie richting de Caribbean gedaan en nu is het tijd voor de Middellandse Zee. Vandaag ga ik aan jullie vertellen welke landen/plekken ik ga bezoeken. Ik kan je alvast zeggen dat ik er ontzettend veel zin in heb!


Italië 
Venetië
Een prachtige plaatst waar ik al heel lang naar toe wil. Helaas zullen we hier maar een paar uurtjes zijn, omdat wij daar op het schip stappen. Ik hoop dat ik nog een aantal mooie dingen kan bekijken in Venetië. 

Napels 
Napels met zijn kleurrijke huisjes. De toeristen gaan daar niet heel veel naartoe, omdat daar de maffia zit. Helaas geven hun een slechte reputatie. Deze stad is dus een van de ruigste in Italië. Het is jammer, want het is prachtig, je kan daar lekker shoppen en het heeft heel veel bezienswaardigheden. 

Sicilië (Catania)
Catania is de een na grootste stad van Sicilië. Ik ben er al eens een keer overheen gevlogen, maar nu ga ik de stad in het echt bekijken. De stad ligt aan de voet van de Etna, wie weet zie ik de Etna ook nog, dat zou mij heel erg gaaf lijken! 

Rome 
De hoofdstad van Italië. Hier zullen we ook niet zo heel lang zijn, want wij gaan met de terugvlucht vanuit Rome. Ook hier zullen we een aantal uurtjes hebben. 

Kroatië
Dubrovnik
In Kroatië ben ik nog nooit geweest. Ik ben zo benieuwd hoe het land, cultuur en etc is. Dubrovnik is een havenstad in Dalmatië. Ik hou van havens dus ik ben ontzettend benieuwd. In deze stad zijn ook veel bezienswaardigheden. 

Malta
Valette
Dit is de hoofdstad van Malta. Het heeft veel bezienswaardigheden. Ook hier ben ik nog nooit geweest en is helemaal nieuw voor mij. Ik vind het leuk om nieuwe landen te ontdekken.


Montenegro
Kotor
Ik denk dat ik het meest benieuwd ben naar Kotor. Kotor is een havenstad in Montenegro en is gelegen aan de baai. De baai in Kotor moet ontzettend mooi zijn die ik graag wil gaan bewonderen, voor de rest laat ik alles op mij af komen!

Volgende week zal er geen artikel online komen. Ik heb ervoor gekozen om op vakantie meer rust te nemen van mijn blog. Er zijn nog genoeg artikelen om te lezen als je het nog niet gelezen hebt. Op Social Media ga ik wel veel vakantie foto's plaatsen, zodra ik de kans krijg. Ik hoop dat jullie dit niet erg vinden. Tot over 10 dagen!

Waar ga jij dit jaar op vakantie?

22 opmerkingen

 1. Ik ga naar Mallorca! Jij alvast heel veel plezier en ik ga je volgen op Instagram, lijkt me geweldig een cruise! Wij willen dat ook nog een keer gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze cruise gaat volgens mij echt geweldig worden. Ik ga naar Curacao en later in het jaar ook nog naar New York. 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet lekker van je vakantie =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga met jouw mee! Wat veel plaatsen gaan je heen en zijn nog mooie locaties ook! Helaas dit jaar geen vakantie omdat ik net mijn nieuwe baan heb. Ga lekker genieten meis, ik kijk uit naar de mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij blijven gewoon thuis. Ook leuk! Er is ook in eigen land veel moois : )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb nog niks geboekt, maar wow wat een mooie reis ga je maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat super tof! Geniet van je vakantie! Ik ga dit jaar naar Frankrijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een lijst zeg! hoera! Ik ben super blij voor je:) zelf vond ik malta alleen niet heel erg leuk. Napels ben ik nog nooit geweest, maar zou ik graag eens willen bezoeken! Heel veel plezier geniet en doe voorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zó tof dat je zo veel dingen gaat zien. Leuk ook dat je naar Catania gaat. Daar ben ik met uitwisseling in de vierde klas van de middelbare school geweest. Daarna zijn mijn ouders, mijn zusje en ik ook nog een keer samen gegaan om mijn uitwisselingsgezin te bezoeken. Echt heel veel goede herinneringen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke vakantie. Een onze eerste planning was een cruise langs een deel van deze plaatsen. Helaas lag het toch buiten budget. Nu wordt het weer same old, same old Turkije.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw een cruise! Wat leuk zeg! Wij gaan naar Fuerteventura! Hebben een kleintje van (dan ) 5 maanden...dus al een hele onderneming op zich ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een mooie lijst! Ik ga het dit jaar iets beperkter houden: Milaan en ergens naar Spanje waarschijnlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een toffe reis! Heel erg veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah wat heeerlijk dat je meerdere landen gaat bezoeken, heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb al hele mooie en zonnige foto's voorbij zien komen op je blog :-) Geniet ervan, meid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo'n cruisevakantie lijkt mij ook wel wat! Het lijkt me een hele relaxte manier om te reizen en landen te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen