NYX Soft Matte Lip Cream ♥ Addis Ababa & Buenos Aires

Saraya deed een aantal make-up producten weg en daar zaten o.a. deze Soft Matte Lip Cream van NYX ook tussen. Ik vond het zonde dat ze deze weg wilde doen dus ik wilde de kleuren Addis Ababa en Buenos Aires heel graag uit proberen, want ik ben namelijk ontzettend fan van de kleur Milan uit deze collectie.
[ Update 30-07-2017- Helaas is NYX niet meer dierproefvrij ]


De soft matte lip cream van NYX is geen lip gloss, maar ook geen lipstick. Het zit er tussenin, geeft een matte finish en voelt zijdezacht aan met aanbrengen. De Soft Matte Lip Cream moet lang blijven zitten en is in tegenstelling tot sommige andere matte lipstick formules ook nog eens hydraterend. Dat beloofd veel goeds!

Ik heb de kleuren Addis Ababa en Buenos Aires gekregen. Zo op het oog zijn het twee mooie matte kleuren die perfect voor de zomer zijn. De verpakking is eigenlijk wat wij gewend zijn van de lipproducten van NYX. De Soft Matte Lip Cream zijn van hard plastic, de middenkleur is de kleur van de lip cream en de dop is zwart. Vrij simpel dus. 


De Soft Matte Lip Cream zijn ook handig mee te nemen in de tas, want je kan ze zo in je hand houden dus ze zijn niet zo heel groot. Het bevat 8ml. De applicator is dan wel weer hetzelfde als een lip gloss, wat ik best fijn vind met aanbrengen. 

Het pigment van zowel Addis Ababa (links) en Buenos Aires (rechts) zijn best goed. Ik had alleen gedacht dat Addis Ababa (links) wat feller zou zijn. De kleur Buenos Aires is echt een mooie zalm-achtige kleur. 


Addis Ababa
Addis Ababa is een mooie felroze kleur waarvan ik had verwacht dat die iets feller zou zijn. Totaal niet erg, want deze kleur vind ik bij mij passen en is dus niet TE felroze. De kleur brengt goed aan met twee laagjes en droogt vrijwel gelijk op, maar voelt niet droog aan op de lippen. Het geeft een hydraterend gevoel en de finish van de kleur is mooi matte. 

Buenos Aires
Buenos Aires is een mooie zalm-achtige kleur die helaas niet helemaal mooi dekt met twee lagen en met drie lagen wordt het al een kliederboel. Jammer, want het is echt wel een mooie kleur. De kleur droogt wel gelijk op en voelt zacht aan op de lippen. Daarnaast geeft het je ook een hydraterend gevoel en is de finish mooi matte. 

Ik vind de kleuren allebei heel erg mooi, want ze hebben allebei een goed pigment. De Addis Ababa ga ik ook zeker meenemen op vakantie volgende week. Buenos Aires is ook een mooie kleur en ondanks dat het een goed pigment heeft vind ik de dekking op mijn lippen niet mooi. Voor de rest voelen ze zacht aan en zijn ook erg hydraterend! 


NYX Soft Matte Lip Cream kost €7,31 bij de Douglas. ♥ NYX is een dierproefvrij merk.

Heb jij al een kleur van de Soft Matte Lip Cream collectie?

18 opmerkingen

 1. Die roze is mooi inderdaad! Handig voor in je tas / op vakantie of om mee te nemen in het weekend. Wat een mooie foto's trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, vooral Addis Ababa staat je erg goed. Ik heb London, Ibiza en Milan en ik draag deze alle drie heel erg graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide kleuren staan je goed =)
  Zelf vind ik deze lipproducten niet zo fijn.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaa ze zijn zo mooi <3 Ik heb er ook een aantal kleuren van, het liefst wil ik ze allemaal haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's heb je gemaakt, en ik vind zelf die roze tint het mooiste! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, wat een mooie kleuren en prachtige foto's! Ik heb zelf Stockholm en nog een lipkleur van deze lijn. Vind ze erg fijn en wil er zeker meer en deze vervangen voor mijn MAC lipstick :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net even gekeken naar de kleur Stockholm, die lijkt me ook wel heel erg mooi

   Verwijderen
 7. Ik vind de eerste roze kleur wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die kleuren echt beide prachtig. En ze staan je ook echt heel mooi. Jammer dat ze Buenos Aires niet zo goed denkt: dat is dan wel weer jammer haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hm persoonlijk vind ik Buenos Aires niet zo mooi. Addis Ababa daarentegen vind ik heel leuk en staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kleuren! Jammer dat buenos aires niet zo goed dekt. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Addis ababa is m'n favoriet, laat je gezicht mooi spreken. De ander verraste me, had een meer oranje tint verwacht maar staat je ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze staan je allebei goed! Die tweede kleur zou mij echt niet staan xD de liquid suedes hebben trouwens ook een heel fijne formule!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, niet mijn kleurtjes maar ze staan jou erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vooral Addis Ababa vind ik heel mooi bij je staan! Zelf heb ik Milan ook en die vind ik ook heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige kleuren! Ze staan je beiden heel mooi. Ik heb hier niks van, maar de Buenos Aires zou ik graag willen hebben. Prachtige zachte kleur.

  BeantwoordenVerwijderen