Vakantie Dagboek #1 - Old Town Dubrovnik (Kroatië)

Wat is mijn vakantie ongelofelijk snel voorbij gegaan. Ik had graag nog wat langer willen blijven. Voordat ik op vakantie ging vertelde ik jullie naar welke plekken ik ging. Mocht je dat niet meer weten dan kan je dat hier lezen. Wij waren er twee dagen en ik wil jullie graag de haven bij het cruiseschip en de oude stad van Dubrovnik laten zien. Dubrovnik is een havenstad in Dalmatie in het land Kroatië. Dag 1
Onze eerste dag in Kroatië, maar onze tweede dag op het cruiseschip begon met een lekker ontbijtje in het buffet restaurant op het schip. Het restaurant gaf ons al een prachtig uitzicht dus ik werd heel erg benieuwd hoe het was als wij van het schip afgingen. Ik was nog nooit in Kroatië geweest en heel veel mensen om mij heen vertelde mij dat het een ontzettend mooi land is. Eenmaal van het schip af en door de douane door zagen wij een prachtig haventje waar wij helemaal omheen gewandeld zijn. Dubrovnik ligt gelegen onder een berg en wordt als een van de mooiste steden van de Adratische zee beschouwd. Het cruiseschip zie je in de verte.Ik hou van havens en daaromheen kon je ook prachtige bloemen zien in allerlei kleuren. Het was ontzettend warm dus tussendoor hebben wij nog ergens lekker wat gedronken voor afkoeling. Het grappige in Kroatië is, tenminste hier bij de haven is dat ze best moeilijk deden over euro's. Kroatië is wel lid is van de Europese Unie, maar niet meedoen aan de euro. Helaas hadden wij ons geld niet ingewisseld dus namen ze het gelukkig wel aan. Ik heb nog veel meer foto's van de haven, maar ik vond het oude stadje in Dubrovnik veel interessanter. 


Dag 2
Op de tweede dag gingen wij naar de oude stad van Dubrovnik. Ik was ontzettend benieuwd, want ik had al erg mooie foto's gezien op internet. Op het cruiseschip hoorde ik later dat er daar ook locaties waren waar de games of thrones is opgenomen. Ik was dol enthousiast, want ik werd hierdoor alleen maar meer nieuwsgierig. Ik begin met de binnenkant van de oude stad die omringd is met stadsmuren, ik ben daarna over de stadsmuren gaan lopen en ook daar heb ik mooie foto's gemaakt. Ik zal hieronder een aantal aan jullie laten zien. 
In de oude stad van Dubrovnik kan je jezelf erg goed vermaken. Er zijn diverse restaurantjes en winkeltjes. Wij hebben daar dan ook geluncht en natuurlijk wat winkeltjes bekeken. Je kan je daar zeker een dag vertoeven. Daarnaast is er ook nog een haven waar je een leuke boot excursie kan doen en je kan natuurlijk over de stadsmuren gaan lopen wat ik heb gedaan. Hieronder laat ik jullie een aantal foto's zien die ik heb gemaakt toen ik op de stadsmuren liep. 

Wat ik zo leuk vond aan dit stadje is dat er ook gewoon burgers wonen. Als je over de stadsmuren loopt merk je wel gelijk dat ze totaal geen privacy hebben, omdat er 1000ende mensen over die muren lopen. Daarnaast hebben ze er ook hotelletjes en appartementjes van Tripadvisor dus als je hier een keer naartoe wilt moet je daar eens op kijken. De sticker van Tripadvisor word er duidelijk opgeplakt haha. Dit zag ik toen wij bij een klein restaurantje aan het lunchen waren. Ik heb nog ontzettend veel andere mooie foto's, maar voor Kroatië wil ik het hierbij laten. Het is een prachtige stad en ik heb er echt ontzettend genoten. Ik was nog nooit in Kroatië geweest, maar ik snap zeer zeker waarom mensen dit mooi vinden. Ik zou nog wel meer plekken in Kroatië willen bezoeken!

Ben jij weleens in Kroatië geweest?

23 opmerkingen

 1. Nee, nog nooit, maar als ik de foto's zo bekijk is het wel echt de moeite waard. Ik vind het er heel mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie foto's! Ik ben er twee jaar geleden geweest, maar maar dan in de streek Istrië. Het is echt super mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's! Kroatië is echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat ziet het er mooi en gaaf uit! Ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kroatie is een land waar ik sowieso al heel graag heen wilde. Maar door je foto's hier en op Instagram wil ik er nog liever heen! Wat lijkt het me gaaf zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een zalige vakantie en wat een mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt echt hele mooie foto's gemaakt. Ik ben zelf nog nooit in Kroatië geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat heb je fijne foto's gemaakt. Ik ga deze zomer ook naar Kroatië. Niet naar Dubrovnik, maar wel naar andere mooie plekken. Ik ben zo benieuwd. Wel goed om te weten dat ze moeilijk doen over euro's. Aangezien wij 10 dagen blijven zullen we sowieso met ander geld betalen, maar misschien is het dus ook verstandig om van tevoren al wat ander geld mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, goed als je daar rekening mee houdt! In het oude stadje pakte ze het wel weer aan maar het is goed als je gewoon wat geld bij hebt

   Verwijderen
 9. Prachtig! Deze stad staat hoog op mijn lijstje. Kroatië is fantastisch, dat baseer ik op mijn ervaringen uit istrie en de stad Zagreb. Dus Dubrovnik volgt hopelijk snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog nooit geweest, maar zo te lezen zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! Wat een historie ademt die stad uit. Zelf nooit geweest, maar lijkt me met onze (licht) getinte dochters ook geen goed plan 😊 Heb weleens verhalen gehoord.. jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waaauw, ben er nog nooit geweest maar zo te zien en lezen is dit echt wel de moeite waart! Je hebt me wel alvast enorm benieuwd gemaakt naar jouw andere avonturen van met de cruise!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige historische gebouwen en plaatsen zeg! Lijkt mij helemaal top. Zelf ben ik hier nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is het mooi daar he, zou er ook nog eens naar terug willen! Mooie foto's maakte je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, prachtig zeg. Ik ben mezelf aan het voorbereiden op een cadeaureisje voor mezelf over een paar jaar en hier had ik nog niet aan gedacht. Ook maar eens verder onder de loep nemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat een prachtige foto's! Ik ben er zelf nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie foto's, zelf ben ik eerder van het avontuurlijke reis type (op reis vertrekken met de fiets of de trein en rondtrekken in de buurt). Lijkt me wel een land om eens te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben nog nooit in Kroatië geweest maar het lijkt me wel erg leuk, net als een cruise. Ook nog nooit gedaan, maar wil wel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto's heb je gemaakt! Ik ben jaren terug in Kroatie geweest, maar heb Dubrovnik toen helaas niet gezien geloof ik. Porec en Rovinj zijn ook echte aanraders!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtige foto's zeg! Ik ben er nog nooit geweest maar het staat zeker op mijn to do list

  BeantwoordenVerwijderen