Dierproefvrije merken die ik fijn vind met o.a. Wat Maakt je Mooi, The Body Shop en meer...

Sinds eind April heb ik de stap gezet om alleen maar dierproefvrije producten te gebruiken. Het was moeilijk om afstand te doen van een aantal merken -zoals Mac Cosmetics-, maar er zijn zoveel mooie merken die je nog wel kan gebruiken en vandaag laat ik aan jullie een aantal dierproefvrije merken zien die ik fijn vind.

The Body Shop
Ik ben groot fan van The Body Shop hun body butters en gelukkig kan ik die ook blijven gebruiken. Sinds ik eigenlijk al mijn parfums niet meer kon gebruiken was ik opzoek naar een lekkere parfum. Ik kwam bij The Body Shop uit en kocht de Polynesian Island Tiare. 

NYX
NYX is een mooi en leuk merk die ook wel bij veel producten betaalbaar is. Ik ben vooral dol op hun Lip Creams.

Treaclemoon
Mijn all time favorite merk is TreacleMoon. Dit merk heeft heerlijke douchegels, bodybutters, lotion en zelfs handcrème. Nu hebben ze ook creamy shower mousse die ook erg lekker zijn. Daarnaast vind ik de verpakking ook gewoon ontzettend leuk.

Make-up Revolution
Make-up Revolution is een merk die ik al heel lang gebruik dus ik was heel erg blij dat ik dit merk kon behouden. Het is een mooi merk met hele fijne betaalbare producten. Ik ben vooral fan van hun oogschaduw en highlighters.

Wat Maakt je Mooi
Wat Maakt Je Mooi is een geweldig merk met allerlei heerlijke zelfgemaakte gezicht- en lichaamsverzorging. Alles ziet er ook zo leuk uit. Sinds kort hebben ze ook shampoos voor het haar. Die ik graag wil gaan uit proberen. 

Balea 

Balea is een super goedkoop merk die je in Duitsland bij de DM kan kopen. Ik had mijn winkelmandje vol voor maar €15,-. De shampoo van Balea is ontzettend goed en daarnaast ben ik ook erg fan van de douchegel, handcrème, deodorant en body lotions. 

Lush
Een wat duurder, maar wel geweldig merk is Lush. Ik vind hun gezichtsmaskers heerlijk en ik koop daar ook vaak lotion voor de voeten.

Kiko
Kiko heeft duurdere producten maar ook betaalbare producten. Ik vind vooral hun blushes heel erg fijn, maar ook de lipproducten zijn van goede kwaliteit.

Dit zijn nog maar een aantal mooie merken die ik fijn vind. Sommige zijn ook nog eens erg betaalbaar. Ik gebruik o.a. ook nog producten van het merk Catrice, Hema, Kruidvat, P.s. Primark (niet alles is even goed) en ga zo maar door. 

Gebruik jij al dierproefvrije producten of denk je eraan om dierproefvrij te gaan?

19 opmerkingen

 1. Ik ben ook sinds een tijdje dierproefvrij gegaan =)
  Lush en NYX zijn echt heel fijn!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is het 50/50. Oo het moment hou ik nog te veel van de verkeerde merken denk ik om te wisselen van merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk niks, hoogstens als ik er aan denk Nivea creme. Maar die is denk ik niet dierproefvrij?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa nyx lipcreams zijn echt de allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer er wel steeds meer op te letten, maar gelukkig de merken zelf ook

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed om inderdaad alleen maar dierproefvrije producten te gebruiken. Gelukkig is er veel nog mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf sta ik er niet bij stil, maar dat is persoonlijk natuurlijk :-)
  Zijn Catrice, Hema, Kruidvat, P.s. Primark dan wel dierenproefvrij?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh ik kan me helemaal in dit lijstje vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de meeste merken ken ik en gebruik ik ook op dagelijkse basis. De producten van Balea wil ik nog wel een keer uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nice! Ik ben zelf helaas niet dierproefvrij, is nog even te lastig aangezien sommige van mijn favorieten echt lastig te vervangen zijn door iets anders (foundation ben ik bijvoorbeeld te erg aan gehecht)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's! En wat zijn er veel producten dierproefvrij, Thank god!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed dat je dierproefvrij bent gegaan! Ik gebruik een combi van merken/producten x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed datje dierproefvrij bent gegaan! Vind ik echt knap van jouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik voornamelijk dierproef vrije producten. De producten die ik heb die niet dierproef vrij zijn ga ik niet zo weggooien want dat vind ik echt zonde maar ik probeer er wel op te letten met het kopen van nieuwe producten.

  Ik hou trouwens echt van de parfums van de The Body Shop mijn favoriet op het moment is de black musk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat goed om te horen dat je helemaal overgaat naar dierproefvrij. Er zijn zo te zien genoeg mooie merken die niet op dieren getest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kiko en Nyx gebruik ik zelf ook heel graag, ik probeer er wel naar te kijken, maar veel goeie merken zijn helaas nog steeds niet dierproefvrij. Nyx is nochtans ook deel van de l'Oreal group, die dan weer bekend staat om niet dierproefvrij te zijn, zo gek dat het dan voor Nyx wel kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zelf koop ik eigenlijk geen dierproefvrije merken denk ik. Maar toch zou ik er graag rekening mee houden. Ik ben nu eenmaal een grote dierenvriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh girl, wat een prachtige foto's <3 En wat een mooie merken, ik ben het geheel met je eens! Hoewel ik TBS niet gebruik, gezien ze in het grijze gebied zitten!

  BeantwoordenVerwijderen