NYX - Stay Matte But Not Flat Powder Foundation


NYX is een merk die ik enorm waardeer. Toen ik begon met alleen maar dierproefvrije producten te gebruiken was ik ontzettend blij dat het merk NYX dierproefvrij is. Tegenwoordig draag ik vaker een poeder foundation vooral op de dagen dat ik nergens naartoe ga. Ik probeerde de Stay Matte But Not Flat. ♥De poeder foundation zit in een simpele zwarte verpakking die van hard plastic gemaakt is. Ik vind de verpakkingen van NYX vaak niet heel speciaal, maar dat wil natuurlijk niks zeggen over het product. Wat ik wel een erg groot voordeel is dat het een spiegel bevat. 

De poeder foundation  moet een mooie egale huid geven met een matte finish. Ik heb de kleur SMP03 Natural, omdat die het beste bij mijn huidskleur past. Je hebt ontzettend veel verschillende kleur van deze poeder foundation dus het kan bijna niet dat er geen kleur voor jou tussen zit. 


Het doosje is best groot en bevat 7,5 gram. Ik gebruik de poeder foundation niet elke dag dus je kan er vrij lang mee doen. Zoals ik al eerder zei in het artikel vind ik het fijn dat er een spiegel in zit, zo kan je als het nodig is makkelijk bijwerken als je ergens anders bent. Het pigment van de poeder is heel erg goed. De kleur past nu niet bij mijn huid, maar dat komt omdat ik een beetje verkleurd ben met de vakantie. Als dit is weggetrokken past de kleur perfect bij mij. Het is een matte finish en het bevat totaal geen glans.


Ik heb verschillende reviews gelezen en sommige vinden de poeder fijn en pakt de poeder mooi op de huid en sommige krijgen een ontzettend pancake gezicht van deze poeder. Ik ben erg blij met de poeder, want het zit goed op mijn huid en heb ik totaal geen pancake gezicht. Het ziet er natuurlijk uit. Daarnaast blijft het een werkdag mooi en natuurlijk zitten. De poeder is overigens ook te gebruiken over de foundation als de foundation teveel glanst. Een groot pluspunt van deze poeder is dat die hypoallergeen is! 


De NYX Stay Matte But Not Flat Powder Foundation is te koop bij de Douglas voor €12,60

Gebruik jij make-up producten van NYX?

17 opmerkingen

 1. Dit lijkt me wel een heel fijn poeder! Ik gebruik ook graag producten van NYX. Toevallig heb ik net de populaire taupe blush kunnen scoren, die altijd uitverkocht leek haha. Dat is ook een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de taupe blush ook en ben daar ontzettend blij mee !!

   Verwijderen
 2. Ooh, zo fijn dat je hier een review over schrijft! Ik heb er tot 2x toe mee in mijn handen gestaan. Mijn MAC poeder is bijna op en ik wil deze alvast gaan halen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt als een fijne poeder! Jammer dat hij nu niet goed matcht met je huidskleur, hopelijk heb je er straks weer wat aan :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeger kocht ik regelmatig producten van NYX maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Ik denk dat ik 't een beetje uit 't oog verloren ben. Zonde eigenlijk want deze poeder ziet er fijn uit. Ik hoop dat je gauw een beetje bijkleurt, 't zou jammer zijn als je dit poeder niet kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken dit merk niet, ik vind veel kleurkeuze altijd wel fijn. Met mijn bleke huid is het vaak zoeken naar een mooi kleurtje dus dit klinkt hoopvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als fijn product=)
  Ik ben dol op NYX , deze wil ik ook wel proberen.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt eigenlijk aangenamer dat vloeibaar waar ik altijd strepen mee heb. Deze keer voor een poeder gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier nog nooit van gehoord! Maar de poeder ziet er wel heel erg fijn uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nyx is ontzettend fijn , maar denk niet dat deze poeder fijn is voor een droge huid 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 10. NYX is echt zo'n fijn merk! En deze poeder lijkt me enorm fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij ziet er erg goed uit! Op dit moment gebruik ik zelf een poeder van Essence.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hem er goed uitzien, heb m zelf niet geprobeerd dus kan niet oordelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt goed en de prijs ook! Is inderdaad per persoon verschillend hoe de finish er uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt goed hoor! Ik houd er wel van als je het inderdaad niet te opvallend ziet... Anders draag ik liever niks

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lijkt mij een fijn product! Ik vind het altijd heel lastig om een goede match qua kleur met mijn huid te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt goed. Ik hou meer van een naturele look dan van een dikke laag

  BeantwoordenVerwijderen