Vakantie Dagboek #2 - Montenegro

De tweede bestemming op onze cruise trip was Montenegro en we waren aangemeerd in de baai van Kotor. De laatste tijd zag ik Montenegro vaak voorbij komen als vakantiebestemming. Montenegro wordt ook wel het Monaco van de Balkan genoemd. Dit kleine landje ligt naast Kroatië en is ontzettend mooi. Vandaag laat ik jullie een aantal foto's zien die ik daar heb gemaakt. 


Wij hadden 1 dag om dit land te verkennen en omdat de excursies op het cruiseschip ontzettend duur waren besloten wij om weer een hop on en hop off bus te nemen. Dit is goedkoop en je kan er uit wanneer en waar je wilt. Wij zijn onder andere in Kotor en Perast geweest. 

onderweg naar het plaatsje Perast en in Perast heb ik een aantal foto's gemaakt. Ik vond het een ontzettend leuk klein plaatsje. Het zit aan de baai omringd met prachtige bergen. Ik kan daar zo ontzettend van genieten.

Bij Perast heb je twee kleine eilandjes waar je voor heel goedkoop naartoe kan. Daar staat o.a. twee kerkjes de Ostrvo en Our Lady Of The Rocks. Je hebt het snel gezien, omdat het zo klein is, maar het is zeker de moeite waard. Op de terugweg hebben wij nog bij een klein restaurantje gezeten en wat gedronken. Het restaurantje had een ontzettend leuk zitplekje aan de baai!Daarna zijn we nog in een museum wezen kijken en zijn wij terug gegaan naar Kotor, omdat wij daar ook wat dingen wilde gaan bekijken. In Kotor hebben een leuk klein stadje omringd door een muur met een trap naar boven dit noemen ze de fort. Dit heb ik helaas niet gedaan, omdat ik de dag ervoor ziek was door het Norovirus op het schip. Gelukkig was dit op de dag dat wij op zee waren dus ik heb niks gemist, maar ik voelde mij nog te slap om helemaal naar boven te gaan in die hitte. Wij zijn dus naar de mooie kerkjes gaan kijken en hebben wat gewinkeld en lekker wat gedronken en gegeten. Montenegro is gewoon prachtig. Ondanks dat het nog niet heel toeristisch is het daar ontzettend mooi. Ze hebben ook een aantal mooie hotels aan de baai met een prachtig strand. De mensen zijn daar heel erg vriendelijk.Dit zijn maar een aantal van de tig foto's die ik heb gemaakt, maar ik hoop dat ik jullie nu een idee heb gegeven van Montenegro van de plaatjes Kotor en Perast.

Wat vinden jullie van Montenegro?25 opmerkingen

 1. Oooh wij zijn daar ook gestopt met onze cruise, het is daar zo mooi! Inderdaad wij zijn kei hard fan van de hop en off bussen! Als wij ergens op locatie zijn kijken we altijd of we zo'n bus vinden. Beste rondtrip ooit. Ik ben echt verliefd op die baai geworden en wil zeker er nog eens naar toe gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat er nog iemand zo dol is op dit land! Prachtig he! Ik ben wel benieuwd naar welke plekken je nog meer bent geweest

   Verwijderen
 2. Op jouw foto's ziet het er prachtig uit! En het lijkt me juist een voordeel dat het nog niet zo toeristisch is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's. Het ziet er prachtig uit. Montenegro ken ik niet, maar ik ben wel eens in Slovenië geweest. Was ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lijkt me dit een prachtige plek om op vakantie te gaan. Lekker dat het nog niet zo toeristisch is

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! Wat mooi! En niet zo toeristisch vind ik eigenlijk alleen maar leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh Manon wat een prachtige foto's weer, door jou kom ik helemaal in een vakantie-vibe (maar moet helaas nog 3 weken aan het werk haha) x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet Montenegro er prachtig uit! Had ik niet verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er echt heel erg mooi uit, mooie foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er prachtig uit. Ik krijg spontaan vakantiekriebels

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is ook al zo mooi! Je kunt er wel een reisgidsje van maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw dat ziet er heerlijk uit ! Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat een mooi en natuurrijk land is Montenegro! Ik kende er nog niet zoveel over, maar ik wil er best meer over bijleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, ziet er heel tof uit! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er mooi uit. Echt mooie foto's heb je gemaakt. Lijkt mij prettig dat het nog nniet ontzettend toeristisch is

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ik vind van Montenegro? Op basis van dit artikel zou ik zo vertrekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Montenegro heb ik al heel veel goede verhalen van gehoord, dus het lijkt mij prachtig om dat land te bezoeken. Vooral ook omdat het nog niet zo touristisch is. Je foto's zorgen ervoor dat dit land hoger komt te staan op mijn wensen-travel-list, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohhh hou op hoor! Wat een prachtige foto's!
  Was het over-all een dure reis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je een berichtje gestuurd op Instagram

   Verwijderen
 18. prachtige foto's zeg, ik wil daar o graag nog een keer naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wist niet dat Montenegro aan zee lag, maar mijn wanderlust wordt flink getriggerd door jouw prachtige foto's! Weer een land voor op de wishlist :D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me erg mooi! Ik krijg gelijk weer reiskriebels, maar gelukkig ga ik bijna op vakantie haha. Prachtige foto's heb je gemaakt trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige foto's! Ik heb nog nooit over Montenegro nagedacht als vakantiebestemming, maar hij staat nu zeker op mijn lijstje!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er prachtig uit! Ik zou hier zoooo graag eens naartoe gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een prachtige foto's! Ik ben er nog nooit geweest, maar die cruise van jou lijkt mij echt geweldig om te doen! x

  BeantwoordenVerwijderen