Vakantie Dagboek #3 - Valetta [ Malta ]

De derde bestemming was het land Malta. Wij meerde aan in het stadje Valetta en gingen met een hop on hop off bus naar verschillende plekken toe. Met die bus gingen wij o.a. naar het stadje Mdina. Dit is een voormalig hoofdstad van Malta en heeft 400 inwoners. In dit vakantie dagboek zal ik een aantal foto's van de twee dagen dat wij in Malta waren laten zien. 


In de hop on hop off bus naar het stadje Mdina zag je veel mooie dingen. Het was soms wel lastig om foto's te maken in de bus en omdat Mdina pas echt de eerste stopplaats was konden we niet rustig foto's maken, maar alsnog heb ik een aantal mooie foto's kunnen maken. Hoe prachtig is dit?! Ik hou echt van zulke gebouwen.Wat ik ontzettend leuk vond is dat de fruitbomen gewoon langs de weg groeien. Ze hadden citroenbomen en sinaasappelbomen. Jammer dat ik er niet van had kunnen plukken.

Het stadje MdinaDeze kerk was echt huge, maar dan ook echt huge, het lukte mij bijna niet om het op de foto te krijgen. Als je verder loopt in Mdina kom je nog veel meer moois tegen. Het is echt de moeite waard om daar eens naartoe te gaan met de hop on, hop off bus.
Dit zijn slechts een aantal foto's van het stadje van de tig foto's die ik heb gemaakt. Op de terugweg zagen we weer ontzettend veel mooie dingen, want wij gingen nu via een andere kant terug. Wij zagen o.a. weer een prachtige kerk en nog veel meer.


Nadat wij naar dat stadje waren geweest gingen wij naar de Upper Barrakka Gardens. Vanuit onze cruiseschip konden wij oversteken en daar met de lift omhoog naar de Upper Barrakka Gardens. Hier kon je heerlijk wat drinken en genieten van een prachtig uitzicht. Daar boven kon je ook gelijk naar het centrum van Valette.

Upper Barrakka GardensOok in Malta heb ik weer ontzettend genoten. Ik hoorde al van veel mensen hoe leuk ze Malta wel niet vonden en ik geef ze geen ongelijk.

Ben jij weleens in Malta geweest?

Dagboek #1 - Old Town Dubrovnik (Kroatië)
Vakantie Dagboek #2 - Montenegro 

22 opmerkingen

 1. Wauw ziet er echt mooi uit =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er prachtig uit! Ik wil ook nog graag een keer naar Malta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, nog nooit. Maar ik ben het met je eens dat ze daar prachtige foto's hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's! Als ik dit zo zie wil ik ook heel graag op vakantie, maar dat zit er dit jaar helaas even niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaauw, dat ziet daar echt prachtig uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er echt heel mooi uit. Ik hou ook zo van die oude gebouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verslag. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik malta erg vond tegenvallen, maar ik denk dat het net is wat je er al van gehoord hebt en ervan verwacht. Warm en weinig te zien. Vooral de hoofdstad hing helemaal vol met uitlaat gassen... niet erg gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt maar dat was bij Mdina niet het geval! Wij zijn verder ook nergens geweest in malta

   Verwijderen
 8. Prachtig! Malta staat nog op mijn lijstje. Mijn man was er al eens en volgens hem is het prachtig. Dat laten jouw foto's ook zien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's! Malta staat ook nog op mijn lijstje inderdaad. Ik dacht dat er veel historisch te zien was, misschien maar niet in hoogzomer gaan dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe tof! Wat gaaf dat je zoveel ziet. Ben je op een cruise? Even zoeken of je er al iets over hebt geschreven. Ik vind die foto van de muur met die rode bloemen echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super mooie foto's! Ik ben nog nooit in Malta geweest maar wil er wel eens graag heen. Liefst ergens aan de kust daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De tuinen zien er heel erg mooi uit! Ik krijg echt zin om weer eens naar het buitenland te gaan, heerlijk weer, lekker veel rondwandelen tussen de mooie gebouwen en ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ziet er echt gaaf uit, leuk sfeertje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er daar mooi uit. Mijn vriend is als heel vroeger eens geweest omdat zijn buurjongetje daar naar toe verhuisd. Het staat zeker op onze wishlist

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooie foto's! malta is echt prachtig! wij gingen er heen op huwelijksreis. daar hebben we de hop-on hop-off bus ook ontdekt, geweldig en niet duur daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's. Wij hebben overwogen om met onze huwelijksreis naar Malta te gaan maar hebben toen toch voor Polen gekozen aan de Oostzee. Als ik dit nu zo zie wil ik toch ook nog wel graag naar Malta, het ziet er heel mooi en sfeervol uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig Malta! Nog nooit geweest, maar ziet er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weer een tof verslagje en wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto's heb je gemaakt zeg! Ik zou meteen naar Malta willen! Wordt zo vrolijk van die foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Malta staat echt nog zo hoog op mijn lijstje! Door je foto's wil ik al onmiddellijk vertrekken!

  BeantwoordenVerwijderen