The Body Shop Banana Truly Nourishing Shampoo & Haarmasker

Door mijn enthousiasme ben ik vergeten eerst foto's te maken en dan de producten te testen. Echt dit heb ik nog nooit gehad. Ik was altijd ontzettend benieuwd naar de bananen shampoo, omdat ik hoorde dat dit erg goed is voor je haar. Daarnaast ontving ik ook het bananen haarmasker en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind.


Haarmasker
Dit haarmasker heeft diverse zalige en natuurlijke Community Trade-ingrediënten, zoals biologische bananenpuree uit Ecuador en paranotenolie uit Peru. Het is een 100% veganistisch haarmasker wat verrijkt is met Brazilliaanse capuacu en kan elke week worden gebruikt om je haar goed te voeden. Het voedt je haar vanaf de wortel tot aan de puntjes. Het resultaat? Minder pluizig en meer glans zonder dat het je haar minder zwaar maakt. Het bevat geen siliconen en minerale oliën. 

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau, Musa Sapientum Fruit Extract/Banana Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter/Cocoa Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Behentrimonium Chloride, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Cetrimonium Chloride, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Diheptyl Succinate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Isopropyl Alcohol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ascorbic Acid, Linalool, Panthenol, Tocopherol, CI 19140/Yellow 5, CI 15985/Yellow 6.Het haarmasker heeft een wat dikkere substantie die naar banaan ruikt. Je moet het 1x per week op vochtig haar laten intrekken. Laat het ongeveer 10 minuten zitten en spoel het dan uit onder de douche, zodat je daarna gelijk de shampoo uit deze lijn kan gebruiken. 


Shampoo
De truly nourishing shampoo is een voedende shampoo voor  normaal tot droog haar om je haar op een zachte manier te reinigen en onder te dompelen in een verkwikkende tropische geur. Het is namelijk verrijkt met een rijpe biologische community trade-bananenpuree uit Ecuador. Het bevat geen siliconen en is 100% vegatarisch. 

Ingredienten:
Aqua/Water/Eau, Sodium Laureth Sulfate, Musa Sapientium Fruit Extract/Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Hydroxystearate, Sorbitan Sesquicaprylate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Mel/Honey/Miel, Panthenol, Polyquaternium-7, Citric Acid, Stearic Acid, Palmitic Acid, Parfum/Fragrance, Disodium EDTA, Myristic Acid, Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide, CI 19140/Yellow 5, CI 14700/Red 4.


De shampoo heeft een niet te dunne, maar ook niet te dikke substantie. De bananengeur komt je tegemoet en dat vind ik erg lekker. Ik gebruik de shampoo ongeveer 3x in de week en ik merk dat het mijn haar totaal niet slap maakt, maar dat het juist voedt en ietwat meer volume geeft. Ik heb heel erg snel last van slap haar dus dit is een groot pluspunt en de banana shampoo is dus inderdaad erg goed voor mijn haar.


Eenmaal mijn haar opgedroogd merkte ik de volgende dag dat mijn haar minder pluizig is gedurende dag. Ook het masker doet dus goed zijn werk. 


The Body Shop  Banana Truly Nourishing Shampoo €7,00 voor 250ml
The Body Shop Banana Truly Nourishing Haarmasker €15,00 voor 240ml

Kopen jullie weleens producten bij The Body Shop?

27 opmerkingen

 1. Gezien de oneindige gedoe met mijn haar de laatste jaren, ga ik deze ook maar eens proberen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Deze zal ik de volgende keer proberen. Ik heb eerst de shampoo en conditioner met fuji green tea meegenomen. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit geweten dat bananen goed waren voor je haar - leuk om weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt wel goed, maar ik ben een beetje bang voor de geur. ik zou liefst niet de ganse dag naar bananen ruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dringend een nieuw haarmasker nodig, dus misschien dat ik deze wel ga halen! Lijkt me fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel erg benieuwd! Ik weet alleen niet of de geur mijn ding is, maar dat moet ik dus maar gaan uitvinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou wel eens met mijn neus boven het haarmasker willen hangen. De geur lijkt me namelijk zo ontzettend lekker! Qua verzorging is dit een tikkeltje 'too much' voor mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed, beide producten lijken me erg fijn! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben enorm fan van de Body Shop! De banaanlijn heb ik nog nooit geprobeerd, hij lijkt me wel heerlijk ruiken! En wat fijn dat het extra volume geeft aan jouw haar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het kinkt in ieder geval goed maar vind dat er nog best wel veel 'chemische' ingredienten inzitten voor een product dat natuurlijk zou moeten zijn. Daarvoor zou ik dan juist de uitdaging aan gaan om zelf een haarmasker te gaan maken van banaan en kokosolie denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben gek op de producten van TBS!! Ik ben hier erg benieuwd naar, vind de combinatie met banaan zo leuk bedacht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat grappig! Heb er nog nooit eentje met banaan gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oké een bananen shampoo klinkt echt als een musthave, hier heb ik nog nooit gehoord. the bodyshop staat dan ook nog eens bekend voor zijn kwalitatieve spullen. Ik ga me dit zeker eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Banananshampoo, nog nooit van gehoord. Klinkt in ieder geval wel erg goed! Ik koop eigenlijk nooit producten bij the Body Shop, maar nu ik dit zo lees toch maar eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een producten zijn er op de markt, zeg. Zo veel, haha. En voor jongens, bijna niets. Maar banaan klinkt lekker. Goed voor je haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigenlijk nooit, maar dat komt omdat er hier geen in de buurt zit. Dat haarmasker lijkt me zeker de moeite van het proberen waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben echt een grote fan van The Body Shop! Bijna al mijn skincare komt van het merk. Ik hou absoluut niet van banaan, dus deze producten ga ik toch even skippen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nice! Dit wil ik ook wel eens proberen. Vooral die geur lijkt me heerlijk! Ik kwam ooit vaak bij The Body Shop. Ze hebben daar mijn favoriete producten. Helaas valt dit nu buiten mijn budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kan me al bijna voorstellen hoe dat moet ruiken. Klinkt heerlijk voor je haar

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit ga ik erg lekker vinden! Ben dol op banaan

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Grappig, ik gebruikte deze al toen ik een jaar of 18 was!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een fijne review. Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden nu. Heb nog nooit bodyshop producten gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. je hebt me enorm benieuwd gemaakt hiernaar! Lijken me fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het haarmasker lijkt me echt super fijn! Wil ik zeker eens proberen! Ik ben echt nieuwsgierig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Op dit moment ben ik bezig met het testen van het haarmasker, en wauw die geur is zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat grappig dat banaan zo goed is voor je haar. Dit lijkt me ook nog eens lekker ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen