Een aantal redenen waarom ik de herfst helemaal niet zo erg vind

De herfst begint zich langzamerhand te laten zien. De dagen worden korter, het wordt kouder en af en toe door de bewolking en regen heen laat de zon zich even zien.  De geurkaarsen komen tevoorschijn, er worden weer truien gedragen en chocolademelk en thee wordt ook weer regelmatig gedronken. Ik heb eigenlijk wel zin in de herfst en vandaag noem ik een aantal redenen waarom ik de herfst helemaal niet zo erg vind. 


Nieuwe collectie kleding
We mogen weer truien en leuke herfstkleding shoppen! Tijdens de koude dagen draag ik het liefst iets warm. Tegenwoordig hebben ze hele leuke fashionable truien zoals de trui hierboven op de foto. Deze trui kocht ik afgelopen zaterdag bij de Primark en het staat ontzettend leuk met zo een choker kraag. Daarnaast gaat de zomerkleding in de sale en komen er allemaal nieuwe herfstkleding binnen. 


Geurkaarsen
De warme geurende kaarsen komen ook weer overal in de collectie. Ik kan de warme en spicy geuren tijdens deze dagen wel heel erg waarderen. Als je zulke geuren brandt dan geeft het toch een bepaalde sfeer in je kamer.


Speculaas
Ik liep afgelopen vrijdag even in de winkel en zag nu al die lekkere gevulde speculaas en speculaas brokken liggen. Ik ben daar ontzettend dol op. De lekkerste speculaas varianten hebben ze nooit het hele jaar door dus ik geniet extra als de herfst begint.
Lekker netflixen
Als het even wat minder weer is dan plof ik het liefst op de bank om een leuke serie of film te kijken op netflix. Op netflix heb je genoeg keus dus je zal de herfst en winter wel doorkomen met een kopje (munt)thee of chocolademelk. 


Gekleurde bladeren 
De bladeren aan de bomen gaan veranderen in veel verschillende rood, oranje,  geel en bruintinten. Ik hou er ontzettend veel van, want het geeft zo een mooi gezicht. Daarnaast vind ik foto's maken van zulke bladeren ook erg leuk. De herfst is ook gewoon erg fotogeniek.


Decoratie
Pompoenen, gekleurde bladeren, paddenstoelen, veren, dennenappels zijn allemaal typische herfstdecoratie spullen dat bijna elk jaar weer gebruikt wordt. Voor mijn blog foto's gebruik ik ook graag deze dingen om mijn foto's net even wat leuker te maken. Ook in huis kan je het erg gezellig maken met deze spullen. 


Wat vindt jij van de herfst?

27 opmerkingen

 1. Ik houd er van!!! Ik vind het een gezellig seizoen, en inderdaad je kunt er zo lekker in binnenblijven : )

  En de kleuren vind ik ook nog eens prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens! Herfstkleding vind ik geweldig dus ik kan momenteel erg goed slagen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gekleurde bladeren, gezellig knusse decoratie en speculaas dat zijn inderdaad lichtpuntjes waarom ik de winter minder erg vind. Toch ben en blijf ik een zomer mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de herfst echt wel een gezellig seizoen. Vooral die kleurenpracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben wel blij dat weet richting de herfst gaan , leuk artikel!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van al die bruin-goudgekleurde bladeren kan ik ook zo genieten! Ik vind het straatbeeld er meteen heel romantisch uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben gek op de herfst. Zeker om de redenen die jij in je blogpost noemt maar ook omdat de houtkachel weer aan kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een hele goede en fijne reden! Wij hebben alleen helaas geen houten kachel wie weet ooit in mijn eigen huisje.

   Verwijderen
 8. De herfst heeft ook wel zijn charmes :) vooral als ik lekker binnen zit, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind herfst ook wel fijn! Alleen de regen en stormen aan de zee hier niet zo fijn. ;/ Maar goed, er zitten ook super veel voordelen aan. Heerlijk onder een kleedje aan de warme chocolademelk. Oh en alle LE's voor de kerst die uitkomen. Liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou van de herfst! Wat een heerlijke trui heb je gekocht, lekker comfortabel voor als het weer kouder is. Kijk er zelf naar uit om met onze peuters te gaan wandelen in het bos. Die vinden dat echt één groot avontuur! En eind oktober pompoenen uithollen voor Halloween :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Na de zomer ben ik ook altijd wel weer een beetje blij met de koudere dagen, lekker cosy op de bank met kleedjes en als ik dan de etalages zie word ik ook helemaal blij!
  Heerlijk om weer die leuke truien en aan te mogen en de gekleurde blaadjes op de grond te zien vallen!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk artikel! Ik ben ook dol op herfstkleding <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind de herfst ook geen ramp (behalve als het gaat regenen als je onderweg bent). lekker op de bank met een dekentje en netflix, love it

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb al helemaal zin in de herfst, alleen die vieze spinnen enz mogen van mij wel wegblijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hou ook van de herfst, heerlijk die kleuren, speculaas inderdaad en gewoon weer lekker warme truien aan. Ik vind alleen de regen wat minder. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Herfst is mijn favoriete seizoen, het is zo knus! Speculaas, warme truien, kaarsjes.. heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah speculaas! Bij ons in de buurt staat een koekjesfabriek en ik fiets tegenwoordig iedere ochtend door die heerlijke speculaasgeur. I love it! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geef mij maar de zomer, maar ik vind de herfst zeker ook wel gezellig :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb ook wel echt zin in foto's maken met gekleurde bladeren. Daar ben ik stiekem ook wel echt dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geurkaarsen en speculaas sluit ik me helemaal bij aan. Heerlijk vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha als je het zo neer zet is het inderdaad helemaal niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben gek op de herst, warme vesten, geurkaarsen, nieuwe decoratie. Lekker dekentje op de bank. Nee ik geloof niet dat ik het erg vind haha

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik moet er altijd erg aan wennen, aan de herfst. Ben ook érg gevoelig voor dingen als een winterdip, maar gelukkig kan ik aan de andere kant ook wel erg genieten van de dingen die jij beschrijft. Nieuwe kledingcollecties, mooie warme kleurtinten, breisels, geurkaarsen, urenlang films kijken, je huis gezellig maken. Elk seizoen heeft zo zijn charme. Mooie schoenen trouwens op je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind de herfst ook niet erg! Sterker nog, ik vind het een heel gezellig seizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik moet er weer even aan wennen nadat ik een tijd in een warm land gewoond heb. Maar ik vind de seizoenen prachtig en in de herfst kan ik wel weer lekker bakken met appels, pompoen of speculaaskruiden. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Geurkaarsen, I'm in. Ik zal meteen een nieuw setje aanzetten. Het begint ook al donker te worden nu. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen