*Weer* een nieuwe Layout + Blogplanning

En ineens was ik weer nieuwe layouts aan het opzoeken op Etsy. Een aantal maanden geleden had ik mijn layout verandert en nu dus weer. Ik moet zeggen dat ik de layout die ik nu heb, mij nog veel blijer maakt dan de vorige. Daarnaast wilde ik ook nog mijn struggles met jullie delen en mijn blogplanning onder de loep nemen.

Nieuwe layout
Het beste is om mijn nieuwe layout op je laptop, tablet of pc te bekijken dan zie je de grote verandering op mijn blog. Jullie zullen je nu wel afvragen waarom ik na een aantal maanden weer een nieuwe layout heb. De laatste tijd liep het niet allemaal even soepel met mijzelf, maar ook met mijn blog. Ik merkte dat ik mijn foto's en artikelen afraffelden. Dit alles omdat ik mijzelf niet echt super lekker in mijn vel voel. Tussendoor kreeg ik wel vaak als reactie dat ik mooie foto's had gemaakt, maar geloof mij ik kan echt beter en dat weet ik van mijzelf. Ik had er zelf aan gedacht om te stoppen met bloggen, omdat ik toen dacht dat ik het gewoon niet meer leuk vond. Laat mij vooropstellen dat ik het bloggen nog steeds ontzettend leuk vind!

Jullie merkte misschien ook dat ik op bijna geen een artikel meer reageerde, niet veel plaatste op Instagram en soms kwamen er ook maar 2 artikelen per week online die niet eens van goede kwaliteit waren. Dit omdat ik gewoonweg geen zin erin had en ook veel extra moest werken. Het maken van artikelen en foto's kostte mij heel veel moeite en energie dus ik liet het maar links liggen. 

Nu ik mij langzamerhand weer wat fijner voel ging ik mijn blog eens onder de loep nemen en ik kan je alvast vertellen dat mijn statistieken een stuk omlaag zijn gegaan, omdat ik dus zelf ook niet veel actief was en daar baal ik ontzettend van. Ik wil een nieuwe start maken en daar hoort bij mij ook een nieuwe layout bij. Er zijn nog een aantal kleine details die ik moet laten veranderen aan mijn blog en als jullie ook nog foutjes zien, laat het mij dan even weten. 

Mijn blogplanning
Mijn blogplanning heb ik ook eens onder de loep genomen. Ik plaatste nu 3 artikelen of zelfs maar 2 artikelen per week. Ik wil mij eraan vasthouden dat ik zeker 3 artikelen per week blijf plaatsen, als ik er meer plaats dan is dat natuurlijk extra leuk voor jullie. Op dit moment wil ik mijzelf nog niet gaan pushen om meerdere artikelen per week te plaatsen. De artikelen die voorbij zullen komen, blijven gewoon komen zoals je van mij gewent bent. 

Ik kies ervoor om niet op vaste dagen een artikel online te zetten, maar ik kan je verzekeren dat de artikelen doordeweeks online komen. 

Daarbij moet het bij mij niet meer zo zijn dat ik s'avonds laat nog snel een artikel ga typen, omdat ik de volgende dag een artikel online wil hebben staan. Ik ga er weer voor zorgen dat ik net zoals voorheen mijn tijd neem voor het artikel en dat ik netjes vooruit plan met artikelen. Dit geeft mij meer rust. Nu ik mijn hart gelucht heb kan ik gelukkig weer verder met bloggen. En voor diegene die altijd mijn blog zijn blijven lezen, dankjewel!!

Hoe gaat het met jouw blog?

22 opmerkingen

 1. Goede keuze, ik heb inderdaad nog wel vaak dat ik 's avonds een artikel aan t typen ben omdat ik erg moet wennen aan de drukte van stage.
  Mooie lay out!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om voor jezelf te kiezen. Kwaliteit boven kwantiteit toch. Heel veel succes. Ik zit best wel lekker in een flow maar de tijd ontbreekt soms helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier gaat het goed. En ik vind je nieuwe layout hartstikke mooi. Ik herken het verlangen naar een nieuwe look. Als ik een dip heb met mijn blog verander ik ook graag de hele look and feel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je layout erg mooi! Lekker overzichterlijk en rustig. Ik zelf vind dat erg prettig. Heel veel succes met je blogplanning! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige layout! Ik hou wel van rustige layouts. Ik had dat ook een tijdje geleden. Ik vond mijn blog niet meer uniek. Wel vond ik het thema mooi, dus heb ik een nieuw logo en wat kleuren en lettertypes veranderd zodat het meer Rosita werd zeg maar. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar!
  Ik had ook z'n dipje dat het meer als een verplichting voelde dan als een hobby.
  Gelukkig ben ik over het dipje heen, goede keuze van je!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er weer mooi uit! Ik heb ook net mijn layout veranderd nadat ik na een blogdipje weer écht wilde beginnen met bloggen. Frisse start, and it's going great so far!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je nieuwe lay-out is super mooi! Ik wil zelf ook graag een nieuwe lay-out, maar ik durf het niet zo goed te veranderen haha. Leuk dat je nu weer 3 artikelen per week gaat plaatsen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie layout, meid!Ik herken de blogdip...Ik heb er ook mee te maken gehad. Sinds ik mezelf minder verplichtingen opleg, beleef ik er veel meer plezier aan. Ik blog 'slechts' twee keer in de week. Vaker posten is momenteel niet haalbaar. Yup, de bezoekersaantallen zijn dalende geweest. Maar, dat heb ik inmiddels geaccepteerd. Het plezier is mij veel meer waard dan het vaker posten / bezoekersaantallen...Veel plezier met bloggen! Hopelijk ga je er weer van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie layout! Ik wil het zelf ook al een tijdje veranderen, maar ik ben een perfectionist dus heb nog niks gevonden wat bij mij past haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb je vorige layout natuurlijk niet gezien, maar ik beland pas net op je site en moet zeggen dat ik hem heel mooi vind. Hij oogt lekker fris en overzichtelijk en dat vind ik belangrijk in een website dus good job girl :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment! Ben ik heel blij mee. Leuk om van nieuwe mensen te horen!

   Verwijderen
 12. Mooie layout! Ik wil hem ook graag aanpassen, maar heb het nog niet aangedurfd

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ik ook erg leuk vind aan deze layout is dat de sidebar links staat. Dat zie je niet zo vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar zat ik wel even over te twijfelen, maar het is toch weer eens wat anders! Fijn dat je het leuk vind.

   Verwijderen
 14. Super fijn om te horen dat je weer terug bent. Heerlijk, zo'n comeback! Ik snap dat je je artikelen niet op een vaste dag plaatst, dat voelt misschien toch weer aan als druk. Bij mij moet ik per week alleen het artikel voor de zaterdag maken. En dat ben ik vorige week zelfs vergeten, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. tja het is zeker niet slecht soms eens wat afstand te nemen en de dingen kritisch te bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De layout is in ieder geval heel mooi geworden! Veel hernieuwd blogplezier! Zelf blog ik maar eens per twee weken (ongeveer), dus in mijn ogen leg je de lat nog aardig hoog ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind de lay-out mooi geworden!!! Ik hou van wit basic

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een frisse lay-out zeg, ik vind hem leuk! Ik merk dat ik ook een beetje afraffel de laatste tijd, oeps. Misschien moet ik ook leren plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 3 artikelen per week vind ik een mooi aantal. Mijn ervaring is dat regelmaat nog belangrijker is dan frequentie.

  BeantwoordenVerwijderen