Dierendag 2017 - The Furry Friend Tag

Dierendag, een dag dat wij onze harig diertjes wat extra verwennen. Eigenlijk is het bij ons elke dag wel dierendag. Wij hebben twee honden en drie katten. Het lijkt hier soms wel een dierentuin, maar wij houden zo van onze harige diertjes. Vandaag zet ik onze oudste kat even in het zonnetje. Ik heb The Furry Friend tag ingevuld.

Wat is de naam van je huisdier?
De naam van onze kat is Bernie.


Wat voor soort dier is het en welk ras?
Bernie is een Europees korthaar. Lekker simpel.


Hoe lang heb jij Bernie al?
Bernie is in 2001 geboren en wij hebben hem nu 16 jaar.Hoe kom je aan Bernie?
Bernie is bij ons geboren. Wij hadden een nestje van onze poes Guusje die inmiddels al een aantal jaar overleden is. Hij heeft dus altijd lekker bij zijn moeder kunnen zijn en nadat zij was overleden heeft die ook best wel lang lopen zoeken. Erg zielig! Wij wilde graag 1 kat/poes houden van het nestje en dat is dus Bernie geworden.


Hoe oud is Bernie?
Bernie is 16 jaar oud en hopelijk blijft die nog een aantal jaar bij ons. Hij wordt nu al wel redelijk mager, terwijl die nog ontzettend goed eet en drinkt. Daarnaast speelt die ook nog veel en kroelt die nog vaak met ons.


Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van Bernie?
Als Bernie iets wilt blijft die mauwen. Hij heeft een hele grappige, maar toch wel zielige mauw. Daarnaast vind hij rauwe gehakt erg lekker, kan het een echte rover zijn ondanks dat die super lief is en vind die paprika chips helemaal geweldig. Als die niks mag dan blijft die met zijn pootje schooien. Op zijn oude dag vind die een lekker stuk biefstuk ook heerlijk. Mijn moeder was een keer een biefstuk kwijt. Wie was er mee aan het rondlopen? Bernie! Hij is ontzettend lief en doet geen vlieg kwaad, maar hij heeft wel zijn (leuke/grappige) streken. Oja, wat ook heel grappig is dat de dierenarts poes op het boekje heeft geschreven in plaatst van kater, daar pesten wij hem nu altijd mee. Soms roep ik poes poes haha. Wat ik ook erg fijn vind is dat Bernie een ontzettend kroel kat is. Hij geeft vaak kopjes, gaat lekker bij je liggen en als je tussen zijn pootjes kriebelt vind die dat heerlijk. Hoe belangrijk is de band die je hebt met Bernie?
Heel belangrijk. Ik hou ook erg van dieren die lekker bij je komen kroelen. Zo weet je dat je een goede band hebt met je huisdieren. Ik vind het ook fijn als die heel de tijd achter mij aan loopt. Dieren geven je trouwens vaak ook fysieke, emotionele, mentale en sociale steun.


Wat is je favoriete herinnering aan Bernie?
Bernie is een aantal dagen vermist geweest. Hij is zelf terug gekomen en had een verbrijzelde ruggenmerg. Geen mooie herinnering, maar wel een blijheidsmomentje, want alles is goedgekomen en tot de dag van vandaag is die nog lekker bij ons. 


Welk koosnaampje geef jij aan Bernie?
Bernie bern en prins. Soms roep ik weleens poes poes, omdat ik dat grappig vind. Hij is gewoon een kater hoor.. Hij luistert het meeste naar Bernie bern, omdat die zijn eigen naam natuurlijk gelijk hoort.Heb jij huisdieren?


24 opmerkingen

 1. Wat een leuke tag zeg , wat een lieve kat zeg =)
  Wij hebben twee katten.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bernie is echt een schatje en wat een prachtige foto's! Helaas heb ik geen huisdieren meer, maar ik zou wel graag weer een hond of een vogel willen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag. We hebben een pup en een kat. Vanmorgen hebben we voor beide wat lekkers neergezet en wat waren ze happy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je je kat in ht zonnetje zet en voor zijn 16 jaar ziet hij er nog goed uit.
  Ik heb ook een kat en een hond die trouwens vandaag ook haar eerste verjaardag viert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, wij hebben twee katten en een hondje. De katten zijn moeder en zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag! Vroeger, als kind, had ik altijd een hond. Tegenwoordig hebben wij geen huisdieren. Fijne dierendag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat een leuke naam en wat een schatje! Wij hebben zelf ook 1 kat, Lilo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schatje! Ik hoop dat hij heel oud mag worden bij jullie. Wat bijzonder dat jullie poes een nestje kreeg. Zelf heb ik nu cavia's, maar in de toekomst wil ik er graag een hond en een kat bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, hij is al een oudje! Zou je niet zeggen als je hem ziet vind ik. Wat een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt inderdaad, alhoewel je dat soms wel aan de vacht kan zien, maar we kammen hem nu echt 3x per dag!

   Verwijderen
 10. Oooh, wat een dropie is het! Dat hij nog zeer oud mag worden bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schatje. Wij hebben geen huisdieren omdat ik allergisch ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahhhw wat is Bernie een ontzettend lekkerding. <3 Wat een schatje. Super leuk dat jullie hem al vanaf zijn geboorte hebben. En wat een mooi moment moet het zijn geweest dat Bernie na een aantal dagen bij jullie terug kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 16 jaar is best heel oud voor een kat toch? Wat fijn dat je hem al zo lang bij je hebt mogen hebben! Die van ons worden meestal niet ouder dan 3 hier op het platteland....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een lieverd en al flink op leeftijd, zeker voor een kater. Wij hebben zelf een poes en zij is dit jaar 20 geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie foto! Fijn dat hij al zolang bij jullie is. En ik zou best een huisdier willen, maar mijn vriend niet. Maar ik hou hoop dat hij op een dag geen weerstand meer kan bieden tegen zijn drie dochters haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het blijft een leuke tag! Komt vast omdat ik zoveel van dieren houd hihi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ahhh wat een schatje is Bernie! Wij hebben een hondje genaamd Fee (mijn dochter heeft paar jaar terug haar naam bedacht) x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Superleuke tag! Mijn kat van 15 jaar is spijtig genoeg n paar maand geleden overleden. Hopelijk kan jij nog lang genieten van deze schattigaard

  Groetjes,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ah wat een leuke cutie foto's! mooi gemaakt. ik heb geen huisdier maar wil DOL graag een hond

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou Bernie ziet er goed uit voor zijn respectabele leeftijd zeg! Een hele leuke tag dit.Helaas hebben we geen huisdieren meer, ik mis dat echt enorm..dikke knuffel voor Bernie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jouw kat lijkt op de mijne. Ook een Europese korthaar dus. Daarnaast hebben we een heel wollig hondje : )

  BeantwoordenVerwijderen