Dierproefvrije Budgetmerken - Make-up #1

Na aanleiding van mijn artikel over hoe ik ben begonnen met dierproefvrije producten te gebruiken wilde ik graag dit artikel maken, omdat sommige denken dat als je met dierproefvrije producten begint te gebruiken al gauw bij de high-end merken uitkomt. Ik heb voor jullie vandaag een aantal make-up merken die erg budget zijn.

Eyes Lips Face
Een door mij vergeten merk toen ik nog geen dierproefvrije producten gebruikte, terwijl dit merk ontzettend veel budgetproducten heeft. Vooral deze warm bronzer is ontzettend fijn en van goede kwaliteit. Daarbij is dit merk niet alleen dierproefvrij maar ook veganistisch. Neem eens een kijkje op hun site.

Kiko 

Een merk die bijna elke vrouw wel kent. Kiko heeft veel fijne mooie producten voor een klein prijsje. Ook wat duurdere producten verkopen ze, maar Kiko heeft best wel vaak Sale! Als ik naar de stad ga en er is een Kiko in de buurt dan loop ik er altijd wel even doorheen.

Etos 
Ik ben al heel lang fan van Etos eigenmerk producten en sinds Juli ben ik ook Etos Friends geworden. Tot nu toe ben ik ontzettend tevreden over dit merk en hebben ontzettend veel fijne betaalbare producten. Kijk eens naar de Botanical lijn van de Etos, die zijn vooral favoriet van mij.

Catrice
My all time favorite budgetmerk is Catrice. Ze hebben niet altijd even goede producten, maar de meeste producten die ik van Catrice heb gehad zijn heel erg fijn. Als je van goede blushes en highlighters houdt die niet al te aanwezig zijn dan zal ik zeker eens een kijkje bij Catrice nemen. Daarnaast vind ik de concealers en foundations ook erg fijn van dit merk. De producten van Catrice zijn te koop bij o.a. de Kruidvat en Trekpleister. 

Essence
Essence is echt een super budgetmerk. Van dit merk gebruik ik op dit moment alleen de lipsticks en lip liners. Vooral de lip liners zijn echt super van dit merk. Een goede mascara nodig dan zou ik eens bij Essence of zelfs Catrice een kijkje nemen.


Make-up Revolution/I-Heart Make-up
Dit merk staat bekend om de leuke chocolade oogschaduwpaletten. Dit zijn dupes van de paletten van Too Faced wat een ontzettend duur merk is dus als je een goedkopere variant zoekt dan is I Heart Make-up/Make-up Revolution een goed budgetmerk. Het product hierboven op de foto is een bronzer en highlighter. Dit merk ligt bij sommige Kruidvats, maar je kan ook eens op Beauty88 kijken. 

Dit waren een aantal budgetmerken die ik in mijn stash heb. Binnenkort zal ik nog een artikel plaatsen met nog meer dierproefvrije budgetmerken, want er zijn er nog veel meer!

Gebruik jij een merk die ik hierboven benoemd heb?

26 opmerkingen

 1. Wat een leuk en handig artikel zeg =)
  Ik ben dol op Essence en Catrice!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne merken en wat goed om te horen dat ze allemaal dierproefvrij zijn!
  Ik ben benieuwd naar de meerdere merken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat al deze merken dierproefvrij zijn! Een goed voorbeeld aan velen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga mijn oudste dochter tippen over de Etos producten. Zij is namelijk veganistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet eerlijk bekennen dan ik weinig make up koop. En als ik een verzorgingsproduct koop let eigenlijk meer op de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al deze merken gebruik ik :-) Ik snap trouwens niet dat heel veel highend merken (waar ik helaas een grote zwak voor heb) wel testen op dieren, en merken zoals deze niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat die ook hoogwaarschijnlijk in China verkocht worden en daar zijn ze wettelijk verplicht om op dieren te testen

   Verwijderen
 7. O wat goed zeg! Ik gebruik heel veel producten van deze merken. Zelf gebruik ik ook de producten van Kat von D, deze zijn ook helemaal Vegan. Maar deze zijn wel ietsjes duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, ik wist niet dat al deze merken dierenproefvrij waren?! Super om te weten! Ik heb er zelf nog geen van gebruikt, want ik ben redelijk allergisch aan alles waardoor ik niet vaak naar budgetmerken grijp. Misschien fout van mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat er naast alle merken die wel op dieren testen, ook nog mooie merken zijn die niet op dieren testen. Ik gebruik deze merken zelf ook erg graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie merken allemaal. Ik vind kiko echt zo een fijn merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alle merken die je noemt, ken ik wel en heb ik geprobeerd, maar Kiko is de enige waar ik nog nooit wat van heb gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een handige blogpost! Ik gebruik eigenlijk alle merken wel en ga je andere blogposts ook volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik dus wel producten van de Etos. Ik houd van budgetmerken die ook nog eens dierproefvrij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb heel wat producten van Kiko en Catrice in mijn stash liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het leuk dat meer en meer merken, doodgewon merken ook duidelijke dierproefvrij zijn! Dat kan enkel toegejuicht worden.

  bedankt om dit te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb veel last van allergie en moet echt opletten wat ik gebruik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van elf heb ik nog al leuke reviews gezien! Ga ik toch eens checken in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een fijn artikel! Ik wist helemaal niet dat ze dierproefvrij waren. Leuk is dat om te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het eigen merk van de Etos ook erg fijn om te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wist helemaal niet dat Etos en Catrice dierproefvrije producten hebben. Weer wat geleerd! En ik ben (oke: was) één van die mensen die dacht dat dierproefvrije producten inderdaad heel duur zijn. Daarom heb ik mezelf er nooit in verdiept, want ik dacht dat ik het toch niet zou kunnen betalen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik gebruik zowel high end als budget merken. Van de merken hierboven vermeld heb ik essence, cartrice en makeup revolution en ik ben daar best wel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Handig artikel! Ik wist niet dat Catrice en Essence ook dierproefvrij waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat fijn om te lezen dat de meeste merken die ik gebruik dierproefvrij zijn. Het merk ELF ken ik overigens nog niet, maar wie weet binnenkort eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben fan van alle bovenstaande merken en hoop dat er nog meer zullen volgen! Ik probeer wel vaker bewust iets te kopen, maar helaas zijn sommige van mijn favoriete merken nog niet volledig dierproefvrij :(

  BeantwoordenVerwijderen