Leuke activiteiten voor tijdens de herfstvakantie

Volgende week en die week erop is het herfstvakantie. Helaas heb ik geen vakantie, maar als jullie wel lekker vakantie hebben dan heb ik voor jullie een paar leuke activiteiten die je zou kunnen doen tijdens de herfstvakantie.  


Lekker naar het bos
Hou je van wandelen en heb je een bos bij jullie in de buurt, ga dan lekker naar buiten en neem een wandeling in het bos. Heb je honden, neem die dan lekker mee. Ooit weleens aan gedacht om na zo een wandeling lekker naar het pannenkoekenhuis te gaan? Dit deden wij vroeger altijd. Super leuk en lekker natuurlijk. Regent het? Trek je goede schoenen aan en neem je paraplu mee.

Pretpark
Wat ik ontzettend leuk vind om te doen is naar een pretpark gaan. Om naar een pretpark te gaan hoeft het geen 30 graden te zijn. Als het droog is dan is naar een pretpark gaan al super leuk. Kijk eens op vakantieveilingen daar hebben ze vaak leuke veilingen voor pretparken. 

Dierentuin
Een dagje naar de dierentuin is altijd leuk. Neem je foto camera mee en maak lekker veel foto's van alle dieren die er in de dierentuin aanwezig zijn. 

Dagje wellness 
Sommige zijn vaak toe aan de herfstvakantie en dan is een dagje wellness heerlijk. Lekker naar de sauna gaan en daarbij een heerlijke massage nemen is ontzettend goed om je rust te krijgen. Nu ga ik je weer verwijzen naar vakantieveilingen, want daar hebben ze echt heel veel leuke aanbiedingen voor om naar de wellness te gaan. Zelf raadt ik je aan om naar Thermen Bussloo te gaan, je kan daar echt de hele dag vertoeven. 

Bakken
Ik ben geen keuken prinses als het gaat om dingen bakken, maar het kan toch ontzettend leuk zijn om eens iets lekkers te maken. En als je het met iemand samen doet is het ook nog gezellig ook.

Halloween Nightmares/ Walibi Fright Nights
31 Oktober is het Halloween en als je het leuk vind om naar een spookhuis te gaan, ga dan eens naar Halloween Nightmares bij The Wall in Utrecht. Ze hebben daar 25 kamer vol met horror dingen! Ik wil binnenkort wel gaan, want ik hou wel van zulke dingen.

In 2015 ben ik met een groep collega's naar Walibi Fright Nights geweest en dit was ge-wel-dig! Ze hebben vier spookhuizen waar je in kan en rondom het park lopen er ook enge creepy mensen rond en is het natuurlijk helemaal versierd. Natuurlijk kan je ook in de attracties zelf, maar let wel op dat de wachttijden ontzettend lang zijn tijdens de Fright Night dagen.

Of je kunt natuurlijk gewoon aan je blog gaan werken..


Wat doe jij het liefst tijdens de herfstvakantie?


28 opmerkingen

 1. Wat een leuke tips! Ik denk dat ik nog een keer iets lekkers ga bakken, lekker maar gezond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker lezen! En thuis blijven en thee drinken bij de kachel. Met soms een fijne wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan sowieso naar de Efteling, pretpark komt dus wel goed! Bos ook als het niet alleen maar regent... maar die fright nights in walibi NOOOOO. Ik ben daar echt een te grote schijtert voor haha. Ik ben zelf ook niet zon fan vandierentuinen... Er zijn er wel die ik heel zelden bezoek voor me kleine meid, maar voor mij hoeft dat niet. Laatste keer in Artis geweest, vond ik zon afknapper dat ik eigenlijk daarna al ruim 3 jaar niet meer in een dierentuin ben geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brrr nooit meer Fright Nights voor mij, ik vond het echt niet leuk om na 18.00 's avonds niet meer chill in dat park te kunnen lopen. I know, daar kies je zelf voor, maar ik had het wel even lichtelijk onderschat. Wat heb ik doodsangsten uitgestaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga heel graag naar de dierentuin en vooral als ik op vakantie ben zo naar eentje waar ik nog niet geweest ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tips! Buiten het bos zijn ook natuurgebieden als de Amsterdamse waterleidingsduinen geweldig om te gaan lopen. Heerlijk tussen de dieren en echt in de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Walibi Fright Nights, beste idee haha! Zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn plannen voor de herfstvakantie zijn simpel. Ik ga werken aan mijn blog, mijn nieuwe verhalenserie en ik ga lekker een lange wandeling maken in het bos :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe verhalenserie!

   Verwijderen
 9. Lezen, thee drinken, beetje bloggen en weer eens een keer wat bakken. Pepernoten of zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb gelukkig wel vakantie maar heb dan wel 4 mnd flink hard gewerkt. Ik ga zeker een dagje bos doen en een wellness is eigenlijk ook geen slecht idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een dagje wellness zou ik wel heel leuk vinden :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goeie tips! Ik heb helaas geen herfstvakantie, maar misschien leuk voor de weekenden ;) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke tips heb je gegeven! Zelf heb ik geen herfst vakantie maar op een vrije dag vind ik het zeker leuk om eens naar het bos te gaan, of lekker ergens te gaan zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superleuke tips! Wandelen en naar leuke speelparken gaan, doen wij graag tijdens de vakantie! En lezen, blijft altijd heerlijk als een relaxmoment!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh ik vind halloween echt vreselijk, dus dat deel sla ik over haha! Een fijne boswandeling is natuurlijk nooit verkeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb zelf ook geen vakantie maar lekker een wandeling door het bos maken en daarna warme chocomelk drinken (of zoals je zegt naar het pannenkoekenhuis) is iets dat ik zeker ga doen komende tijd. Waarschijnlijk morgen al!
  Daarnaast als tip voor de herfstvakantie: lekker een boek lezen, herfststukjes maken en naar de film :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohhh ik heb jammer genoeg geen herfstvakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke tips heb je gegeven. Walibi fright nights is inderdaad erg tof! Maar wel super druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bij mooi weer het bos in en bij regen naar de bios of Lego World

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja tegenwoordig doen pretparken ook wel iets bijzonder voor Halloween - leuk idee wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hele leuke ideeën! Ik vind het ook heel leuk om naar de bioscoop te gaan in de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke tips! In de vakantie vind ik het heerlijk dat er gewoon niks moet. Lekker alles op het gemakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ga volgende week naar walibi met mijn oudste... zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een super leuke tips! Een dagje dierentuin of welness is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Herfstig weer is echt ideaal voor het bezoeken van een pretpark! Ik moet er niet aan denken om bij 30°C in de rij te gaan staan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik houd van de dierentuin, misschien ga ik deze vakantie wel! Ben al zolang niet geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. een dagje wellness vind ik heerlijk, helas komt het er juist niet van in de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen