Persoonlijk - Eindelijk met mijn slaapkamer beginnen * UPDATE

Vorige week liet ik jullie in een artikel weten dat ik eindelijk ging beginnen met mijn slaapkamer. Ik ben toen die week begonnen en ik vond het wel leuk om vandaag een kleine update erover te geven.

Plafond witten
De dag nadat ik het vorige artikel plaatste ben ik begonnen met het witten van het plafond. Er hoefde niet veel aan gedaan te worden, maar om nog een keer met wit erover heen te gaan is wel net zo mooi. Daarbij moest ik de balk die in het midden van mijn kamer loopt ook wit maken. Dit was eigenlijk nog best wel veel werk zeg. Petje af voor de mensen die dit dagelijks voor hun werk doen. Die dag was ik kapot. 

Laminaat besteld
Ik liet jullie in mijn vorige artikel ook zien dat ik laminaat had uitgekozen, die heb ik dus ook besteld. In eerste instantie zouden wij de stoffeerdienst bij Kwantum het laten leggen, maar uiteindelijk hadden wij toch nog iemand gevonden die het gratis wilde komen leggen voor ons. Als je het door Kwantum zelf laat leggen ben je €150,- kwijt en dat is nog meer geld dan het laminaat bij elkaar. Belachelijk toch? Ik ben echt blij dat iemand het komt leggen.

Gordijnen besteld
Gisteren ben ik weer even bij Kwantum geweest om nieuwe gordijnen te bestellen. Ik wilde er nog even over nadenken over welke gordijnen ik precies wilde, maar ik krijg nu hele mooie lichte gordijnen. Over drie weken kan ik de gordijnen op komen halen.

Meubels besteld
Nouja meubels. Ik heb alleen een bureau en een stoel gekocht voor mijn kamer. Ten eerste had ik geen stoel meer voor achter een bureau en het bureau dat ik nu heb valt helemaal uit elkaar. In het vorige artikel kan je ook zien welke stoel en bureau ik heb gekocht. Ik heb ze allebei al in huis en ben er ontzettend blij mee. Nu moet ik nog even wachten totdat de vloer erin ligt, zodat ik ze in elkaar kan schroeven. 

Decoratie
Ik ben er nog steeds niet helemaal uit wat ik wil met decoratie. Misschien moet ik dat gewoon even loslaten totdat alles klaar is in mijn kamer. Vaak vind ik het altijd al leuk om van te voren mijn kamer al helemaal in te richten in mijn hoofd, heb jij dat ook? Ik moet zeggen dat ik al wel ontzettend veel leuke dingen voorbij heb zien komen in winkels, maar ook online. Dit wordt moeilijk met kiezen. Als jullie tips hebben voor mooie decoratie die niet al te duur zijn -want ik wissel nogal vaak af- dan zou ik dat heel fijn en leuk vinden.

Wat ik al heb gedaan in mijn kamer
In het begin vertelde ik jullie dat ik het plafond al had gewit, maar daarnaast heb ik ook al deels de muren geschilderd die ik wit wilde hebben. De muur die ik de kleur staalblauw wil hebben moet ik nog doen. Ik zag later natuurlijk ook dat de kozijnen ook nog even gedaan moeten worden, want die wil ik ook licht hebben. Ik heb 1 kozijn al bijna helemaal gedaan dus nu moet de andere kant nog. Ik vind dat ik binnen 1 week al heel veel heb gedaan. Maar goed, ik heb nog de tijd tot 10 november, wanneer ze het laminaat komen leggen. Ik ben blij als alles dan klaar is, want ik vind het nooit fijn om in die rotzooi te zitten. Als het helemaal klaar is zal ik jullie wel een leuke room tour achtig iets geven. 

Hebben jullie weleens je eigen slaapkamer opgefrist?

16 opmerkingen

 1. Een plafond witten is inderdaad mega zwaar werk! Je werkt 'boven je macht'. Knap dat je het voor elkaar hebt gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd hoe het zal uitdraaien. Ik ben vorig jaar verhuisd en moest ook nog alles verven, kopen en inrichten! Heel mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mijne is zo'n 12 jaar geleden opgefrist, en af en toe koop ik eens iets nieuws, maar nu ik bijna het huis uitga, vind ik het niet zo belangrijk meer. Wel benieuwd naar jouw eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je iemand hebt gevonden die het laminaat gratis kan leggen. Je betaald er zo veel geld voor! Ik ben benieuwd hoe je kamer eruit komt te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk weer een update! Laminaat laten leggen is echt ideaal inderdaad, stom klusje hoor. Ben benieuwd naar hoe het uiteindelijk wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga er binnenkort ook aan beginnen maar eerst komen ze op de hele bovenverdieping tapijt leggen ( i know tapijt.. keuze ouders haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In eerste instantie wilde mijn moeder dat ook, maar ik heb echt gezegd van nee dat gaat niet gebeuren om mijn kamer haha!

   Verwijderen
 7. Oh super leuk! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die stoelen zijn tof hé! Ik wil ze heel graag als eetkamer stoelen maar ik krijg Don niet zo ver haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben het er mee eens! ik vind die stoelen ook echt super tof!

   Verwijderen
 9. Ik wil ook kamer boven wat veranderen. Ik ben benieuwd naar eindresultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In een week tijd heb je zeker al heel veel gedaan! Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgefrist en alleen het plafond heb ik al een week over gedaan haha. Er zat een soort pleisterlaag overheen die helemaal losliet met het witten, dus die moest ik eerst er helemaal afkrabben. Daarna een paar lagen voorstrijk aanbrengen en toen kon ik eindelijk witten. Ik was blij dat het mijn slaapkamer was en niet een grotere ruimte haha. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je slaapkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent al hard opgeschoten! Ik ben enorm benieuwd hoe je kamer er uit gaat zien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd een klusje om te doen maar wel leuk! Helemaal als je het helemaal opnieuw gaat verven en inrichten. Het is, nu ik er over nadenk, ook alweer een tijdje geleden dat ik dat heb gedaan.. Misschien een leuk klusje voor de dagen tussen kerst en oud en nieuw! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat:).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Ga je dat ook laten zien?

  BeantwoordenVerwijderen