100% puur gezuiverde minerale make-up van IDUN Minerals Cosmetics

Een aantal weken geleden ontving ik een ontzettend mooi pakketje met allemaal 100% puur gezuiverde minerale make-up van het merk IDUN Minerals Cosmetics. Ik was totaal niet bekend met het merk en ging met volle enthousiasme de producten testen. Vandaag vertel ik jullie wat meer over de producten.


IDUN Minerals is in Zweden ontwikkeld door een team van wetenschappers en huid experts. Het is een full colour make-up lijn op basis van, de naam zegt het al, 100% puur gezuiverde minerale make-up. Daardoor is het geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor de gevoelige, hyper allergische huid en voor lenzendragers. IDUN Minerals bestaat uit: minerale powders, liquid foundations, concealers, blushers, bronzers, lipgloss, lipsticks, eyeshadows, mascara’s, eye-/brow pencils, brushes en nailpolish. Nibevo International is de exclusieve distributeur van IDUN Minerals op de Benelux markt. 

Nagellak

Ik begin met iets wat ik al heel lang niet meer gedragen heb en dat is een nagellak. Deze nagellak van IDUN Minerals heet Topas en is een mooi oud roze kleur die je het gehele jaar door zou kunnen dragen bij vrijwel elke outfit. Een kleur waar ik dol op ben. 

Het is een klassieke kleur die een langdurige formule bevat met een hoogglans afwerking. Daarnaast zorgt deze nagellak ervoor dat je nagels verzorgd worden met mineralen, vitaminen en zoete amandel olie. Dit beloofd veel goeds voor je nagels. 


De kwast is een beetje aan de kleine kant, maar niet vervelend met het aanbrengen van de lak. De lak bevat 11 ml en is erg handig om mee te nemen. 

De kleur is ontzettend mooi en de lak zelf heeft een niet te dunne, maar ook niet te dikke substantie. Het droogt vrij snel op en als je misschien 1 minuut wacht dan is het ook helemaal stootvrij. De lak bleef bij mij 6 dagen mooi zitten zonder te chippen en ik zit nogal veel in schoonmaakmiddel en dergelijke. 


*Simply pure and clean*

Lipgloss

De lip gloss van IDUN Mineral is hydraterend met ultra gezuiverde mineralen die jouw lippen een mooie kleur en glans geeft. De lipgloss bevat Nordic Cloudberry-Olie en vitamine E. Iedereen kan deze lipgloss op, ook mensen die erg gevoelig zijn.

De kleur die ik ontving is de kleur Josephine. Een mooi oud roze kleur net zoals de nagellak die ik in dit pakketje heb ontvangen. Je kan de gloss en de nagellak dus samen combineren. Zoals ik bij de nagellak zei is deze kleur tijdloos, je kan deze kleur het hele jaar dragen.


Het is een mini lipgloss dus erg handig om mee te nemen in je tas. Het pigment is erg goed voor een lip gloss en wat ik zag is dat er kleine shimmers in zitten voor de ultieme glans op je lippen. Eenmaal de lipgloss op je lippen dekt het je lippen goed en plakt het niet heel erg. Daarnaast geeft het niet al teveel af en de geur ruikt neutraal.


Mini Multi Face Brush

De mini multi face brush kan je gebruiken om foundation aan te brengen. De kwast is zo gemaakt om jouw foundation er zo goed mogelijk uit te laten zien op je gezicht. Wij noemen zo een kwast ook wel een kabuki kwast en deze kwast is gemaakt van de fijnste Taklon. Dit is een goede vervanging voor kwasten die dierlijke haren gebruiken. Deze kwast is geheel vegan! Daarnaast is Taklon ook allergie-vriendelijk en zo perfect voor de gevoelige huid.
Mascara Eir

De mascara Eir is een mascara die jouw wimpers de volume geven die ze nodig hebben. De kwast is zo ontworpen dat je de mascara op kan bouwen in lagen. Je kan dus meerdere lagen aanbrengen op je wimpers om het perfecte resultaat te krijgen zonder dat je klonten krijgt. De mascara bevat ingrediënten zoals zonnebloemolie en vitamine E. Daarnaast is deze mascara waterbestendig en kan alleen verwijderd worden met make-up remover. 


Foundation

De foundation ontving ik in de kleur Siri. Het is een ultrazuivere minerale foundation -in poedervorm- die jouw gezicht er natuurlijk uit laat zien. De rijke en natuurlijke pigmenten en mengbare kleur geeft een mooie afwerking aan je gezicht en daarom is deze foundation fijn voor dagelijks gebruik. Ook deze foundation is te gebruiken voor de gevoelige huid. Deze foundation kan je aanbrengen met de kabuki kwast.


Het resultaat

Ik heb een full face foto gemaakt waar je de mascara, lip gloss en foundation op kan zien. De lipgloss is erg subtiel, maar wel heel mooi. Het plakt bijna niet en geeft ook niet heel erg af. De foundation geeft een mooie natuurlijke look en de mascara geeft een subtiele volume aan je wimpers. De lengte van je wimpers zijn langer en je kan de mascara alleen met make-up remover eraf halen.

Mijn mening:
Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met dit merk. Het is toch make-up wat beter is voor je huid, het zijn mooie en goede producten en daarbij mag ik met trots zeggen dat dit merk dierproefvrij is. Het zijn niet de meest goedkope producten, maar je krijgt wel waar voor je geld als je van minerale make-up houdt. 

Op de buitenlandse site zag ik dat de producten tussen de $10 en $50 dollar zijn. Op de Nederlandse site kan je informatie vinden over het merk en daar kan je ook de winkels opzoeken waar ze dit merk verkopen.

Ken jij dit merk?

*Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf

21 opmerkingen

 1. Het resultaat ziet er mooi uit. En die oudroze kleur van de nagellak vind ik erg mooi. Fijn dat je dit setje mocht proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het merk niet, maar wat een mooie kleuren. Het staat je erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren! Ik ken het merk zelf nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige producten. Ik ken het merk nog niet. Mooie tint nagellak en lipproduct.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken dit merk niet, maar hou wel van minerale poeders! De face brush ziet er prachtig uit en ook het lakje zou ik dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook mooi dat het geschikt is voor elke huid, dus ook voor de hele gevoelige huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow hij is perfect voor hyper allergische huid dan ben ik sowieso al fan. En hij ziet er zo luxueus uit maar de kleurtjes passen eigenlijk bij iedereen omdat ze zo zacht lijken. mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie producten! ik ken heel het merk niet eerlijk gezegd..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken dit merk nog niet, maar ik vind de nagellak er erg mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een mooie producten zeg! Prachtige foto's heb je ook gemaakt. De nagellak is super mooi, echt een kleur die ik zou dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi resultaat, ik vind die mini lipgloss zo schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ken dit merk nog niet, ik overweeg ook om over te schakelen naar minerale make-up <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De nagellak is echt mijn favoriet! :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heel mooi resultaat!
  ik hou wel van dergelijke producten.
  Die foundation vind ik echt prachtig en subtiel

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, wat een mooie set, echt een cadeau! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ken het merk niet, ik vind vooral de lipgloss erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou me eens moeten wagen aan poeder foundation, ik gebruik altijd vloeibare. Zeker interessant dat en 100 procent gezuiverde minerale make up is

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vond dit echt een prachtig perspakketje. Hele fijne en mooie producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Grappig, kende dit merk nog niet. Wel een hele mooie verpakking hebben ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ben jij een bofkont om dit mooie pakketje te mogen ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw dat lijkt me echt een geweldig merk! Die nagellak en lipgloss zijn heel mooi van kleur en lijken goed te dekken.

  BeantwoordenVerwijderen