Micellair water van Balea voor de gecombineerde en gevoelige huid

Als wij naar Duitsland gaan dan ben ik altijd erg enthousiast, want dan kan ik weer naar de DM. Ik gebruikte altijd een Micellair Water van Garnier, maar omdat die niet dierproefvrij is moest ik deze vervangen. Ik koos ervoor om de Micellair Water van Balea te proberen die geschikt is voor de gecombineerde en gevoelige huid.


Een micellair water is een reiniger op waterbasis die micellen bevatten. Dit is iets wat vet en vuil aan zich laat binden. De micellen hechten zich aan het vuil op de huid en dit kan je dan heel makkelijk eraf halen met een watje. Ik gebruik het dus om mijn make-up eraf te halen. Daarnaast haalt het ook overtallig talg eraf en voedt en beschermt het de huid tegen uitdroging. 

De micellair water van Balea zit in een grote fles van 400ml. Er zit een klikdop op en als je die opent zie je een opening waar het micellair water doorheen kan. Er komt niet gelijk heel veel uit dus je kan er opzicht heel zuinig mee doen als je dat wilt. Als je wat meer make-up op hebt die dag moet je natuurlijk wel wat meer micellair water gebruiken. 


Ingrediënten:
Aqua | Methylpropanediol | Propylene Glycol | Glycerin | Sodium Cocoamphoacetate | Panthenol | Alcohol | Hamamelis Virginiana Leaf Water | Sodium Salicylate | Sodium Benzoate | Citric Acid | Sodium Chloride | Tetrasodium EDTA

Wat fijn is aan deze micellair water is dat je het ook voor je lippen en ogen kan gebruiken. Het is geschikt voor een gecombineerde en gevoelige huid. Wat mij opviel is dat het vrijwel bijna geurloos is. Als je echt heel goed ruikt dan ruik je een beetje een blad-achtige geur en dit kan komen door het ingrediënt Hamamelis Virginiana Leaf Water. Dit ruik je heel subtiel. Als laatste viel het mij op dat er wel alcohol inzit terwijl het geschikt is voor een gevoelige huid. Ik heb een vrij gevoelige huid, maar ik heb geen reactie gekregen van dit product. Dit kan per persoon natuurlijk anders zijn. Voor de rest is het wel parfum-vrij.


Ik vind het een fijne micellair water, want het haalt je make-up er goed af. Op de foto hierboven heb ik even een voorbeeld gegeven met een velvet matte lip pencil van Catrice die met een veeg eraf gaat. Deze lip pencil is vrij dik en met weinig micellair water gaat het er al goed af. Ik heb het al 3 weken in gebruik en ondanks ik vaak droge plekjes in mijn gezicht krijg heb ik dit bij deze micellair water niet gehad. Ik vind deze micellair water dus echt een aanrader. 


Balea Micellair Water 400ml €2,95.

Gebruik jij een micellair water?

23 opmerkingen

 1. Ik gebruik elke dag micellair water, de volgende keer dat ik bij de DM ben gaat deze mee x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik haast niets anders meer dan micellair water, werkt perfect zonder mijn huid uit te drogen! k wil snel eens naar de DM!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me wel een fijn product om mijn lipstick mee weg te halen! Ik gebruik op dit moment micellair water van La Roche-Posay.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeger gebruikte ik micellair water van La Roche maar nu al jaren niet meer. Klinkt als een fijn en betaalbaar product

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze zelf ook gebruik maar kreeg er hele erge prik ogen van. Zo jammer, want ik vind Balea wel een fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik het micellair water van Garnier, maar ben al een tijdje benieuwd naar die van Balea. Als deze op is, dan ook maar eens een kijkje nemen bij de DM.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne review! Toevallig heb ik deze ook en ik ben er heel tevreden over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf gebruik ik op dit moment geen micellair water. Wel gebruik ik veel andere producten van balea. Wie weet als ik in duitsland ben neem ik deze ook eens mee om te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne uitleg van micellair water. Ik kende ondertussen het woord, maar wist eigenlijk nog niet precies hoe het werkte. Nu wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt wel heel fijn moet ik zeggen en dat voor die prijs. Jammer dat DM niet om de hoek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik dit niet, maar het klinkt heel goed! Fijn ook dat deze dierproefvrij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is echt iets voor mij! Ik vind de producten van Balea wel vaak heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze lijkt me zo fijn! En je uitleg dat je geeft is ook echt top! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat klinkt een fijne product en de prijs is interessant ook. Alleen geen dit merk in Nederland dat wel een beetje jammer

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben nog nooit in mijn leventje bij een DM geweest...Ik ben van plan om er in 2018 een bezoekje aan te gaan brengen. Dan ga ik dit toppertje in mijn winkelmandje leggen. Bedankt voor de fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt goed, op mijn verlanglijstje staat al heel lang de dm. Alleen wilt er niemand mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijne review. Ik kom vaak en graag bij de DM. Dat ga ik toch ook eens proberen. Ik kende de kreet alleen via beautybloggers...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heel fijn zeg lijkt mij deze, ik heb snel last van een allergische reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze lijkt me fijn! Perfect voor mijn gevoelige huid. De fles ziet er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fan van micellair water! Dit product ken ik nog niet maar klinkt zeker goed! Fijn ook dat het dierproefvrij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat vind ik fijn, dat dierproefvrije eraan! Ik hou zo van diertjes en niet van make up en producten die op dieren is getest.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb altijd standaard een extra fles micellair water in huis want ik ben een groot verbruiker haha. Ik vond deze ook wel fijn maar die van Garnier blijft mijn all time favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen