Mijn blog- en persoonlijke doelen voor 2018

In 2017 heb ik geen doelen voor mijzelf gesteld, maar dat wil ik nu toch wel erg graag doen. Ik heb de afgelopen weken nagedacht over hoe het gaat qua bloggen en hoe persoonlijke dingen gaan en hoe ik daar mee verder wil gaan in 2018. Er zijn gewoon een aantal dingen die ik wil veranderen en die ik als doel heb gesteld voor het nieuwe jaar 2018.

Persdagen
Dit jaar is het mij totaal niet gelukt om naar een persdag te gaan. Ik baal hier ontzettend van, want ik wil natuurlijk mijn gezicht ook een keer laten zien. Dit jaar was echt het jaar dat ik op werk ook best wel veel extra gewerkt heb en/of de uitnodigingen van persdagen kwamen te kort van te voren dat ik niet meer vrij kon krijgen. Bij ons is het namelijk de regel om twee weken van te voren vrij te nemen. Dit is niet alleen een punt dat het mij tegenhoudt. Ik heb natuurlijk ook niet duizenden dagen - beetje overdreven -  om een dag vrij te nemen dus ik ben er best wel zuinig op. Ik hoop dat het aankomend jaar beter gaat.

Plannen
Als het aankomt op plannen dan ben ik diegene die het plannen misschien maar een week volhoudt. Hier moet echt veranderingen inkomen, want goed plannen is het halve werk. Door goed te plannen kan je prioriteiten stellen en daarop ook echt focussen. Het helpt je op schema te blijven en zo ben je ook productiever. Daarnaast weet je ook beter onderscheid te maken tussen urgente en minder urgente artikelen of afspraken.

Sporten
Het is misschien heel erg cliché, maar het sporten wil ik echt gaan oppakken. Vorig jaar was ik voordat ik mijn auto-ongeluk kreeg ontzettend goed bezig met sporten. Sinds mijn ongeluk heb ik er totaal geen zin in gehad, omdat ik ook nog veel last van mijn rug had en nog steeds wel af en toe heb. Ik wil nu gewoon doorzetten zodat ik mijn rug ook weer wat sterker kan maken.

Meer aan mijzelf denken
Ik zeg het al heel lang tegen mijzelf dat ik meer aan mijzelf moet denken, maar het is ingewikkelder als het lijkt en vaak gaat het ook onbewust. Ik denk dat ik teveel van mijzelf opoffer voor andere mensen en daar weinig voor terug krijg en daar ben ik dit jaar echt achter gekomen. Hetzelfde geldt voor altijd maar achter mensen aan gaan vragen of ze iets leuks willen doen of hoe het met ze gaat, terwijl als ik stil ben niet veel van ze hoor, de laatste twee maanden van dit jaar ben ik daar ook mee gestopt en misschien is het egoïstisch, maar het is niet fijn als er veel dingen maar van 1 kant komt. Ik ben wel benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben of wat jullie mening hierover is.

Een extra- of nieuwe baan zoeken
Ik werk nu sinds 2015 als gastvrouw bij Basic-Fit. Ik doe dit 3 dagen in de week, maar ik wil toch echt een keer op mijzelf gaan wonen. Aankomend jaar wil ik of een extra baantje erbij hebben of een volledig nieuwe baan. Zelf ben ik afgestudeerd als directiesecretaresse/managementassistent en ik wil weer heel graag die richting op. Bij Basic-Fit is het ontzettend leuk. Ik heb leuke collega's, een leuke teamleider, maar het word tijd voor iets erbij of iets volledig nieuws. 

Dit zijn echt de vijf belangrijkste doelen die ik voor mijzelf wil stellen in 2018.

Wat is jouw doel in 2018?

16 opmerkingen

 1. Herkenbaar hoor. Persdagen zijn heel erg leuk, maar ze vallen werk-technisch meestal rete-slecht. Dat is een groot nadeel al zou ik er mijn werk nooit voor willen opgeven ;)

  Hoop dat je komend jaar een leuke baan erbij vindt zodat je op jezelf kunt gaan wonen, is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke doelen, super belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om je doelen op te sommen! Zelf heb ik hier nog niet erg goed over nagedacht wat mijn doelen zijn. Sporten is zowieso een van de doelen, hier ben ik dit najaar meebegonnen. Helaas ben ik 2x ziek geweest, dus ben ik iets meer dan een maand niet meer kunnen gaan. Vanaf deze week wil ik hier terug verandering in brengen.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, hetzelfde als jij; het sporten. Ik ben aan het hoepelen en dat is erg leuk om te doen. Verder probeer ik dan ook iets vaker te gaan wandelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey meis wat goed dat je voor jezelf kiest. Ik heb dit ook gedaan en er zijn zeker wel wat mensen weggevallen, maar zie het zo de goede appels blijven over, als zijn het er weinig. Je baan bij Basic-Fit klinkt super leuk, maar ik snap wat je bedoelt als je zegt dat je graag iets doet in de richting die je gestudeerd heb. Geef de moed niet op en ga lekker op zoek, wie weet wat aankomend jaar voor je brengt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie doelen voor 2018 snap persdagen lastig is ik was er laatst bij een op een donderdag van 4 tot 6 dat is voor veel natuurlijk best lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar! Ik ga in 2018 mijn bedrijf naar the next level tillen. Weer meer blogpost gaan plaatsen, een toevoeging doen binnen mijn bedrijf, meer sporten, bewuster eten en vooral veel tijd nemen om mezelf te laten inspireren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je deze doelen opnoemt! Hopelijk kan je een andere baan of eentje er bij vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuke doelen heb je. Volgens jaar wil ik op tijd naar bed

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan jezelf denken is inderdaad heel belangrijk! Veel succes om je doelen te bereiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We doen dezelfde opleiding! Wat leuk!
  Ik heb ook een aantal doelen gesteld die binnenkort op mijn nieuwe site komen.. Moet mezelf echt naar een hoger level gaan tillen :)

  Wel mooie doelen hoor! Succes en je kan het meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vind het soms ook jammer dat persuitnodigingen niet sneller worden aangekondigd. Veel succes met je doelen :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie doelen! Ik heb ook wel "vriendinnen" waarbij het contact vooral van mijn kant komt, heel irritant. Meestal laat ik het gewoon verwateren, soms zeg ik ook gewoon hoe ik erover denk. Ligt een beetje aan de persoon. Jammer dat je een aantal persdagen moest laten schieten. Misschien kun je met je werkgever afspreken dat je voor zulke dagen wel last minute vrij mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed dat je je voornemens al zo op een rijtje hebt. Ik worstel hier nog even mee! Wil zelf echt duidelijke blogdoelen gaan stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie doelen, mijn doel is doen waar ik gelukkig van wordt en dat vanuit mijn eigen drijfveer doen. Dat heb ik in 2017 gedaan en dat werpt vruchten af.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hele mooie doelen, het is je gegund dat 2018 een topjaar voor je wordt <3 Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen