Bullet Journal | Wat is nou precies een Bullet Journal?

Afgelopen zaterdag kocht ik bij de Bruna een ontzettend leuke Bullet Journal. Ik zat vorig jaar er al over na te denken of ik een Bullet Journal zou nemen, maar nu heb ik de stap toch genomen. Vandaag wil ik jullie mijn nieuwe Bullet Journal laten zien, maar ik ga jullie ook vertellen wat het precies inhoudt en wat je erin zou kunnen zetten.

Mijn Bullet Journal

Een Bullet Journal is iets waar je jouw eigen creativiteit in kwijt kan. Het is de bedoeling dat er van alles ingeschreven kan worden. Het is aan jou wat je er precies in gaat zetten, maar verder in het artikel ga ik je een aantal voorbeelden geven met dingen die je erin zou kunnen zetten. Het is erg handig voor de chaotische mensen onder ons, maar ook voor de mensen die alles op een rijtje hebben. Ik denk dat ik mijzelf bij allebei kan plaatsen. Soms een beetje chaotisch en soms alles op een rijtje. Een Bullet Journal is dus een boek met wat je door middel van een handig systeem alles in verzameld.

☆ Embrace the chaos ☆Ik koos ervoor om een Bullet Journal van de Bruna te kopen. Ik ben al een tijdje op internet opzoek naar een Bullet Journal, maar ze waren het voor mij allemaal net niet. Bij de Bruna hebben ze een aantal verschillende soorten en ik moet eerlijk zeggen dat ze echt super leuk zijn en ook helemaal niet zo duur. Mijn Bullet Journal heeft mooie patronen met de kleuren wit, blauw/groen, zwart en goud.


Wat je in een Bullet Journal zou kunnen zetten

To do lijstjes 
Elke dag heb je wel wat anders te doen en wat is nou handiger? Losse blaadjes? Of toch alles in een Bullet Journal verzamelen en alles kunnen afvinken? Ik kies voor een Bullet Journal, want losse blaadjes  ben ik in no time kwijt.

Challenges
Ik zie regelmatig challenges voorbij komen die met sporten te maken hebben, maar ook zie ik challenges met films voorbij komen. Jij kan een challenge helemaal opschrijven in je Bullet Journal en vervolgens bijhouden of je het wel of niet hebt gedaan. Dit jaar ga ik de film challenge doen en dat betekend dat ik 100 films in een jaar moet kijken en deze challenge ga ik bijhouden in mijn Bullet Journal

Inspiratie
Als je blogt heb je zo nu en dan een moment dat je ineens heel veel inspiratie hebt. Deze inspiratie kan je in zo een Bullet Journal gelijk opschrijven. Zo voorkom je dat je jouw inspiratie kwijtraakt en merk je dat het veilig is verzameld. Heb jij jouw inspiratie uitgewerkt? Dan kan je ook dat weer afvinken.

Bucket List
Een bucket list is een lijst met dingen die je nog heel graag zou willen doen. Ook deze lijst kan je helemaal naar je zin maken in een Bullet Journal. Het is vooral leuk om terug te kunnen kijken hoeveel dingen je kan afstrepen die je al gedaan hebt.

Voornemens/Doelen
Sommige hebben voornemens voor het nieuwe jaar en sommige hebben doelen voor het nieuwe jaar. Al jouw doelen voor dit komende jaar kan je mooi verzamelen in dit boek. Heb je jouw voornemen of doel gehaald? Ook dit kan je weer mooi afvinken.

Wishlisten
Heb je een maandelijkse wishlist? Of een wishlist waar je denkt van dit ga ik nooit krijgen? Maak je eigen wishlist in je Bullet Journal en zorg ervoor dat je alles van die wishlist krijgt of blijf even dromen over je not so realistic wishlist.

Afspraken
Als laatste zou je eventueel je er je afspraken in kwijt kunnen. Dit ga ik zelf niet doen, omdat ik daar een agenda veel handiger voor vind. Dit vooral omdat ik nogal vaak met mijn typex erdoorheen moet omdat er weer iets gewijzigd moet worden.

Handlettering
Handlettering is nu helemaal een trend geworden. Sommige oefenen het op losse blaadjes, maar in mijn gedachten leek het wel leuk om je handlettering te oefenen in je Bullet Journal. Zo kan je altijd je creaties makkelijk terugvinden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je in een Bullet Journal zou kunnen zetten. Wees creatief en maak er iets leuks van! Bij de volgende Bullet Journal laat ik zien welke spullen je allemaal kan gebruiken om je lijstjes te maken en welke spullen je kan gebruiken om het een beetje op te vrolijken.

Bruna - Bullet Journal €12,50 (op Bol.com hebben ze ook heel veel leuke Bullet Journals)

Hebben jullie ook een Bullet Journal?21 opmerkingen

 1. Wat een mooie bullet journal heb je =)
  Ik zelf gebruik altijd de planner van Mascha.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi en ik ben er allang naar 1 opzoek....
  Ik ga zeker eens in die winkel kijken die dit verkoopt....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken zoveel mensen met een bullet journal maar moet zeggen dat het niks voor mij is, ben er veel te chaotisch voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen bullet agenda, maar nu ik dit artikel lees denk ik wel dat het onwijs bij me past! Hou van lijstjes en uitdagingen. Daarnaast vind ik deze er echt super koel uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is super leuk, ik ben nog meer van de ouderwetse agenda, maar begin wel steeds meer te denken aan een bullet journal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooie Bullet Journal! Ik kende deze nog niet! Ik heb zelf een maandje een bullet journal geprobeerd maar ik ben niet zo heel creatief en er ging me te veel tijd in zitten. Nu heb ik een 'Passion Planner' die is echt aan te raden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi design op je bullet journal, die kende ik nog niet! Ik vind het echt een super leuke trend de bullet journals. Ga je je creaties delen? Ben erg benieuwd! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil dat wel gaan doen, eerst even beginnen mijn draai te vinden haha

   Verwijderen
 8. Mooie bullet journal heb je uitgekozen! Zelf zou ik dat niet kunnen onderhouden, aan to do lijstjes heb ik al veel werk, laat staan die bijhouden daarin :/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie bullet journal heb je gekocht, ik wil er ook nog een keer mee beginnen, maar ben bang dat ik het niet volhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie bullet journal, ik zag er eerst niet echt het nut van maar ik vind het er wel tof uit zien. Zo kan je goed je creativiteit kwijt. Zelf gebruik ik nu mijn notitieboek maar wellicht binnenkort toch eens aanschaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb precies dezelfde gekocht laatst. Zo leuk om te doen, zit er elke avond wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dit vind ik nu echt een mooie bullet. Aan deze ideetjes had ik trouwens ook niet gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben er ook mee begonnen, maar van vrij uitgebreid ben ik toch maar weer naar de minimalistische stijl gegaan... anders kost het me tijd ipv dat het me tijd oplevert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben benieuwd hoe je binnenkant van je bulletjournal er uit ziet!!! Wel echt een leuke deze! Ik heb zelf de leuchtrum 1970 ofzo, een van de bekendste die er zijn!

  Lieeeefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie heb je gehaald! Lijkt me ook best leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb zelf geen bullet journal, maar echt heeel veel mensen om me heen wel! Altijd superleuk om te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw wat een mooie! Ik doe al sinds 2016 aan bullet journal :P . En het is echt super leuk!! Wat grappig om zo bloggers te volgen die ook allemaal sinds een tijdje aan de bullet journal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk! Ik gebruik mijne voor het bijhouden waar ik dankbaar voor ben. Ik schrijf elke avond 5 punten op in mijn bullet journal. Altijd leuk om terug te lezen en maakt me een gelukkiger mens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie! Ik heb sinds een maandje weer een BuJo, gewoon een simpele met zwarte kaft.

  BeantwoordenVerwijderen