Cotton & Scents | Tafelgut Thee

Ik ben dol op thee, ik heb allerlei soorten theezakjes gehad, maar ik heb zelf echt nog nooit losse thee geprobeerd. Bij Cotton & Scents zag ik dag ze thee verkopen van Tafelgut. Ontzettend schattige verpakkingen met verschillende soorten losse thee erin. Ik kocht drie verschillende smaken en dat zijn de smaken Strawberry Melon, Lemon Parfait en Sweet Pink MarshMallow.


Het pakketje kon ik in Nijmegen ophalen wat ontzettend fijn is, geen extra verzendkosten, want ik was die dag toch in Nijmegen aan het werk. Toen ik het pakketje zag was ik gelijk enthousiast, want het is ontzettend leuk versierd! Ik kon niet wachten om het pakketje open te maken. Eenmaal het pakketje opengemaakt zag ik de schattige verpakkingen van het merk Tafelgut, waar ik zelf nog nooit van gehoord had.


Strawberry/Melon 
De Strawberry/Melon thee doet mij gelijk denken aan de zomer. Aardbeien thee lust ik het hele jaar wel door, maar meloen drink ik ietwat vaker richting de lente. Ook deze thee is fris en zoet door elkaar. De thee is lichtrood van kleur en proeft precies zoals aardbeien en meloen smaakt. 

Ingrediënten: Honingmeloen blokjes, appel, hibiscusbloemen, aardbeien, goudsbloem en aroma. 


Lemon Parfait
Lemon Parfait is een frisse, maar ietwat zoete thee. Als je de dop al opent ruik je de heerlijke geur tegemoet komen. De the eis licht van kleur en de smaak van deze thee is niet super sterk en minder zoet als ik had verwacht, eigenlijk een heerlijke thee! Je proeft de lemon er heel erg goed doorheen. 

Ingrediënten: Verbena bladeren, limoen (7,5%), citroengras, citroenfruitkorrels (7,5%) (glucosestroop, tarwe), citroensap, licht gesuikerde abrikozen, gemodificeerd zetmaal (aardappel), verdikkingsmiddel, korenbloem blaadjes, goudsbloem, olijfbladeren en aroma.


Sweet Pink Marshmallow
Als laatste kocht ik de Sweet Pink Marshmallow smaak. Naar deze thee was ik het meest benieuwd, omdat ik totaal niet wist wat ik moest verwachten. Het verbaasde mij dat deze smaak gewoon ontzettend lekker is, zelfs mijn moeder vond deze thee lekker, terwijl die niet echt van zoet houd. De zoete smaak is wel een stuk minder als verwacht, maar dat is beter zo, want als die zoeter was zou ik het denk ik niet lekker vinden. 

Ingrediënten:Appel, hibiscusbloemen, frambozen, rode biet, rozenblaadjes, marshmallows, (glucosestroop, suiker, water, gelatine, maiszetmeel, natuurlijk vanille aroma), rabarber en aroma. 


Bereidingstijd:
Strawberry/Melon: 10-12 minuten
Lemon Parfait: 8-10 minuten
Sweet Pink Marshmallow: 10-12 minuten

De webshop Cotton & Scents verkoopt ook andere dingen zoals skincare, sieraden, accessoires en woonspullen.  Als deze thee potjes op zijn wil ik zeker nog andere smaken proberen, want dit heeft mij blij verrast. 


De potjes thee bevat 30gram en kosten nu €5,50 per stuk. 

Drink jij graag thee?

21 opmerkingen

 1. Deze thee zou ik alleen al kopen vanwege die leuke blikjes. Die zouden geweldig staan in mijn keuken : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet alleen nog wel even zo'n thee dingetje kopen, want ik gebruik nu altijd Pickwick zakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh die verpakking is zo schattig. Ik kende het merk nog wel niet. Ideaal voor iemand zijn verjaardag binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er bijna uit alsof je het zelf kunt maken.
  De verpakking is ook heel schattig. Die zou je toch zo op je keukenplank willen hebben?
  Ik drink best wel wat thee. Meestal de kruidenvariant van Zonnatura.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi pakket! Ik ben een echte thee lover dus perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige blikjes waar de thee in zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik drink ook haast nooit losse thee, terwijl ik het wel in huis heb! :) Deze smaakjes klinken echt heerlijk! Vooral Sweet Pink MarshMallow spreekt mij wel aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige potjes & bijna zonde om te gebruiken joh! Ben benieuwd naar de smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die blikjes zien er zo leuk uit! De smaken vind ik ook echt origineel. Ik ben dol op thee, dus ik ga zeker de site even bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh wat klinken die smaken lekker :D en de potjes zien er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. eigenlijk gebruik ik bijna altijd losse thee, de smaak is veel intenser vind ik dan weer. en smaken.... wat een gamma! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie blikjes (en prachtige foto's!) alleen al. Je maakt me heel nieuwsgierig naar vooral die marshmallowthee. De naam klinkt al leuk :) Zelf drink ik eigenlijk altijd groene thee (eventueel met een smaakje), maar wie weet ga ik ook weer eens losse thee proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat cute verpakking en ja..ik drink graag thee. Wat klinken ze lekker smaken

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Suupermooie foto's, alweer! Ik kan jammer genoeg geen thee drinken omdat mijn maag daar niet tegen kan, maar ik vind het altijd heerlijk om eraan te ruiken - dat is voor mij al genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh hele speciale smaken!
  ik zou die sweet pink marsmallow thee wel eens willen proberen
  zooo benieuwd!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit ziet er echt geweldig uit! Het klinkt daarnaast ook nog erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit is echt iets voor mij! Hoe leuk zijn deze potjes? Ik ga er meteen eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hou van thee, deze ken ik nog niet. de smaakjes lijken me wel ook erg lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hou van thee, ben ook wel erg benieuwd naar de aardbei en meloen versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik hou echt van thee en alleen door deze verpakking al wil je het drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik meestal zo'n 1,5 à 2,5 liter thee per dag drink als het kan, dus ja ik hou van thee. Deze thee ken ik helemaal niet! Ik ga meteen even kijken waar ik ze kan scoren. De verpakkingen zien er leuk uit en de smaken klinken lekker.

  BeantwoordenVerwijderen