Persoonlijk | The Travel Tag

Omdat ik het ontzettend leuk vind om te reizen, daarbij heel veel landen heb gezien en in 2018 al twee reisjes heb geboekt vond ik het leuk om The Travel Tag in te vullen.1. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Spanje, Belgie, Duitsland, Italie, Griekenland, Egypte, Bulgarije, Turkije, Kroatië, Malta, Montenegro, Amerika (New York & Miami),  de Caribische Eilanden St. Maarten, St. Thomas en de Bahamas. Als ik al deze landen en eilanden typ besef ik mij dat ik echt al heel veel plekken heb gezien. 

2. Welke bestemming staat bovenaan jouw wenslijstje? 
Ik zou nog heel graag een cruise willen maken naar de Noorse Fjorden. Het lijkt mij geweldig om het noorderlicht te kunnen zien en tussen de prachtige bergen te varen met een ontzettend luxe schip. Ik heb al twee prachtige cruisen mogen maken en deze cruise staat wel echt bovenaan mijn wenslijstje. Daarnaast staat Indonesie en Curacao ook nog op mijn lijstje. 

3. Wat is je meest ideale vakantie?
Mijn meest ideale vakantie is een vakantie waar ik dingen kan zien, maar tussendoor ook lekker kan relaxen bij het zwembad of strand. Daarnaast hou ik er ook van om lekker te eten, of ergens op een terrasje te zitten en een cocktail te drinken. Een beetje afwisseling in je vakantie is gewoon heel erg leuk.

4. Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog weleens heen zou willen?
Ik hoef niet eens na te denken, want New York popt dan gelijk in mijn hoofd. New York was echt een geweldige ervaring. Het was gewoon super om in The City that never sleeps te zijn. Ons hotel zat ook midden op Time Square en wij hebben Ben Stiller ook nog kunnen ontmoeten tijdens zijn film opnamens. New York is een stad waar je een aantal keer naar terug moet gaan. 

5. Ben je wel eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd?
Ik heb geen functie dat ik ooit naar zulke leuke of mooie bestemmingen gestuurd zou worden. En eerlijk gezegd maakt mij dat ook niet uit, want ik heb tot nu toe zelf al heel veel plekken mogen bewonderen, maar zeg nooit nooit. 

6. Met wie ga je meestal op reis?
Tot nu toe heb ik heel veel reizen met mijn moeder mee mogen maken. Ik vind het ook fijn dat ik met haar op reis mag en nog kan. Mijn moeder heeft posttraumatische distrofie (in alle ledenmaten) en zit met lange afstanden in een rolsoel dus ik wil natuurlijk nog zoveel mogelijk dingen met haar doen voordat ze ouder en slechter word. Ik heb ook een aantal city trips met een goede vriendin van mij gemaakt en ben ik met een andere goede vriendin naar Disneyland geweest. 

7. Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Ik zou alle mensen waar ik van hou meenemen naar een mooi onbewoond eiland. Dat iedereen daar mag genieten van elkaar en met elkaar. Prachtige foto's maken, lekker eten, heerlijk wat boeken lezen en gewoon lekker je hoofd leeg maken zou wel ontzettend fijn zijn.

8. Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waarnaartoe?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet op veel plekken ben geweest in Nederland, terwijl Nederland heel veel mooie plekken heeft. Natuurlijk bezoek ik zo nu en dan wel een nieuwe stad, maar echt op vakantie nee. Vroeger gingen wij wel altijd naar Center Parcs. Hier kan ik mij sommige vakantie's wel van herinneren, maar veel ook niet. 

9. Ga je liever naar een attractiepark of dierentuin?
Dit is een moeilijke vraag. Ik vind een attractiepark leuk, maar naar een dierentuin gaan is ook heel leuk. Als ik echt moet kiezen dan kies ik voor naar de dierentuin gaan, want ik ben dol op dieren en je kan ze ook altijd mooi fotograferen. Ik ben trouwens al heel lang niet meer naar een attractiepark geweest. De laatste keer was naar Walibi Fright Night in 2015 volgens mij. 

10. Zou je liever een ski- of zonvakantie willen?
Geef mij maar een zonvakantie, want ik heb sinds ik klein ben alleen maar zonvakanties gehad. Ik ben wel heel benieuwd hoe een ski vakantie zou zijn. 

11. Wat is je leukste vakantieherinnering? 
Afgelopen jaar zijn wij op cruise vakantie geweest en toen was er een silent disco avond. Iedereen krijgt dan een koptelefoon op met drie verschillende zenders die je op kan zetten. Het was ontzettend grappig en gek om zo een discoavond te hebben op het schip.

12.  Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Ik ga dit jaar in maart een weekend naar Tsjechië (Praag), waar ik ontzettend veel zin in heb! Ik ben daar nog nooit geweest en ik hoor heel veel mensen zeggen dat ik daar eens naartoe moet gaan. Eind mei ga ik ook nog naar Kroatie. Vorig jaar heb ik Dubrovnik mogen bezoeken en dit jaar gaan wij naar Porec en willen wij ook graag Pula en Rovinj bezoeken. Eigenlijk wil ik een beetje aan het einde van het jaar ook naar Engeland (Londen). Wie weet ga ik daar ook nog naar toe. 

13. Waar is je minst leuke vakantieherinnering?
Egypte is denk ik mijn  minst leuke vakantie in het algemeen, ondanks dat het een ontzettend mooi resort was en wij daar een hele leuke snorkel excursie hebben gedaan. Wij gingen met zijn drieën (mijn zus, mijn moeder en ik) daarheen in 2009 tijdens kerst en oud en nieuw, omdat mijn vader die zomer overleed. Het was onze eerste vakantie zonder mijn vader.

14. Waar zou je nooit naar op vakantie gaan?
Sowieso zou ik nooit naar gevaarlijke landen op vakantie gaan en daarnaast trekt Rusland mij niet zo aan. Als je mij zou vragen waarom dan zou ik zeggen geen idee, maar soms heb je bij iets een gevoel wat je niet zo aanstaat. 

Ik hoop dat jullie deze tag leuk vonden! Ik weet niet van wie die afkomstig is, maar voel je vrij om het over te nemen.

Naar welk land wil jij nog graag heen?

20 opmerkingen

 1. Fijne antwoorden op deze leuke tag!
  Wat erg dat je mama zo ziek is.
  Je bent naar mooie landen geweest.
  Zo een leuk vooruitzicht dat je binnenkort op vakantie gaat.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een super leuke tag!! Wellicht vul ik hem zelf binnenkort ook in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag! Krijg gelijk zin om op vakantie te gaan, maar moet nog een paar maanden geduld hebben x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent inderdaad op een aardig aantal plaatsen op de wereld geweest. Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk tag! Jammer genoeg ben ik niet zo vaak op vakantie geweest. Het likt mij leuk om deze tag over te nemen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een afwisselende vakantie lijkt mij ook leuk. Een goede mengvorm is altijd het beste lijkt me zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij lekker veel landen bezocht!NY lijkt mij trouwens ook een geweldige ervaring daar zou ik ook ooit weleens naartoe willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga ook echt heel graag op reis. Relaxen aan het zwembad vind ik leuk voor één dag maar ik ben liever wat actiever bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke plannen heb je zeg! Zowel de Noorse fjorden als Praag zijn heel erg de moeite! kijk zeker even op mijn blog, ik schreef er onlangs nog artikels over! www.footprintsaroundtheworld.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke tag! Ik zou juist weer heel graag naar Rusland willen, lijkt mij fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuke tag! Ik ga hem sowieso overnemen. Momenteel staat Cuba, Tsjechie, Kroatie en Indonesie hoog op mijn lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, wat heb jij veel landen bezocht! Zelf zou ik graag eens naar Spanje gaan, of nog een keer naar Italië, want dat land vind ik echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke tag! Je hebt al aardig wat gereisd, haha! Heerlijk! Ik wil nog wel graag naar Canada. Lijkt me echt gaaf. Beetje jammer alleen dat mijn hub vliegangst heeft maargoed. Angsten kun je overwinnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superleuke tag. Ik ben enkele jaren geleden naar Australie geweest en zou graag nog de plekjes gaan bezoeken die we toen niet gedaan hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke tag! Costa Rica staat heel hoog op mijn wensenlijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat heb jij al een prachtige plekken bezocht zeg! Ik ben wel een beetje jaloers hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Indonesië lijkt me heel mooi om naartoe te gaan. Ik zou graag Thailand, Dubaï, nog meer van Spanje, Italië en de mooie kant van Frankrijk zien. Dit jaar ga ik naar Frankrijk dus dat kan al van het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk topic en wat een leuke antwoorden! bij mij staan Zuid-Afrika, Argentinië en Australië hoog op het lijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo, je hebt ook al heel wat bestemmingen gehad. Leuk deze tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. naar Indonesie wil ik ook nog eens gaan. Wat goed dat je met je moeder nog heel veel dingen doet. Ik zou zelf graag gaan naar Parijs of Japan.

  BeantwoordenVerwijderen