De Nationale Gezondheidsbeurs 2018


Gisteren ben ik met een vriendin naar de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht geweest. Ik was er nog nooit geweest dus ik was extra benieuwd. In dit artikel vertel ik jullie wat je er zoal kan doen, welke stands er zijn en wat ik er uiteindelijk van vond.

Op een gezonheidsbeurs kan je o.a. inspiratie opdoen voor een gezonde leefstijl. Daarnaast kan je influencers, coaches en auteurs ontmoeten. Je loopt langs sfeervolle paviljoens, hebt leuke workshops, veel vers feelgood food en nog veel meer.

Stands
Er waren echt heel veel verschillende stands. Ik denk dat er voor iedereen wel een stand was die ze interessant vonden. Zo had je veel stands met eten (glutenvrij, vegetarisch en ga zo door), maar je had ook stands met beauty- en verzorgingsproducten. Ik zag o.a. het merk Lavera, maar ook merken die ik eigenlijk totaal niet ken en allemaal 100% natuurlijk zijn. Daarnaast had je veel informatieve stands over de gezondheid van een mens en dan kan je denken aan allergieën, kanker, menstruatie problemen, stress, nekklachten en ga zo maar door. Natuurlijk waren er ook stands waar ze hun producten willen laten zien. Zo alles bij elkaar zijn er veel interessante dingen om te zien.

Workshops en testen
Wil je een keer meedoen met Yoga? Of wil je een lekkere voetmassage? Er zijn verschillende workshop waar je aan mee kan doen. Ik zag ook dat je de fitness trampoline kon proberen en ook een krachttest kon doen. Daarnaast kon je ook andere testen doen voorbeeld de bloedtest, een hypnose test of allergieën test wat voor sommige ook wel heel erg interessant is.

Presentaties
Er waren heel veel presentaties om bij te wonen. Je had heel veel variatie qua presentaties zoals hoe je gezonder kan leven, hoe je om kan gaan met een burn-out, maar ook over spijsvertering en adhd werden er presentaties gehouden. Wat leuk is aan al deze verschillende presentaties is dat er voor iedereen wel iets is. Verder had je ook een hele leuke meet The Blogger gedeelte waar ze ook presentaties hielden. Wij zijn bij Janne Schuijn die vrouwen coach voor het ontwikkelen van een krachtige mindset en ik vond het erg interessant.

Eet en drinktentjes 
Tussen het lopen door zie je af en toe ook een eet- en/of drinktentje. Ze hadden o.a. maaltijdsalades, soepen, verse sappen, falafel, broodjes, gebak, bananenbrood, healthy chocolade, tosti's, zeewierburgers, spelt pannenkoekjes en ga zo maar door. Het zag er ook allemaal erg gezellig uit en er was genoeg plek om te zitten ondanks het zo druk was. Je hebt voor ieder wat wils en kan het zo gek maken als je wilt. Bij verschillende stands kon je ook dingen proeven dus ik denk dat je niet heel erg honger gaat hebben als je daar rondloopt. Is het niks voor jou? Loop dan Hoog Catherijne of het Centrum van Utrecht in, daar heb je ook genoeg tentjes waar je lekker kan eten om de dag af te sluiten. Wij zijn naar Kentucky geweest, wat niet heel gezond is haha. 

Mijn mening
Wij pakte rond 10.00 uur de trein richting Utrecht Centraal. De jaarbeurs is maar een klein stukje lopen vanaf het station. Rond 11.00 uur kwamen wij daar aan en liepen richting de jaarbeurs, het was ontzettend koud, maar eenmaal daar binnen was het lekker warm. Het was nog niet zo heel erg druk en je kon goed zien dat er heel veel stands stonden, ik dacht hier lopen wij nog wel een hele dag, maar naar ongeveer drie a vier uur waren wij er wel klaar mee. Er zijn natuurlijk heel veel mensen die bij elke stand wel gaan staan en informatie gingen vragen, maar wij zijn daar niet echt het type voor en gingen alleen naar de stands die wij interessant vonden.

Op een geven moment gingen wij naar het allergieën platform omdat de vriendin van mij last heeft van allergieën en ik zelf ook dus dat vonden wij wel erg interessant. Een vrouw sprak ons aan en gaf wat informatie totdat zij een klant zag en ons onderbrak. Wij stonden er langer als 5 minuten en vonden het best wel onbeschoft, omdat wij terecht geïnteresseerd waren dus toen waren wij weggelopen, gemiste kans voor hun dus en wij niks wijzer. Dit was wel heel erg jammer. 
Verder vond ik het erg leuk,ag maar niet iets waar je een hele dag voor uitrekt. Je ziet daar toch dingen die je nog niet kent waar je op dat moment kennis mee kan maken en dat zal elk jaar denk ik wel verschillend zijn. Ik vond het oprecht leuk om dit een keer mee te maken.
Ben jij weleens naar de Nationale Gezondheidsbeurs geweest? 

22 opmerkingen

 1. Zo interressant leek deze beurs me!
  Omdat het zo koud was was ik niet geweest.
  Fijn verslag.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg interessant die beurs =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er wel eens over na gedacht om heen te gaan, zeker toen ik als gewichtsconsulent werkte ,maar eigenlijk nooit gedaan. Ik ben ok niet zo dat ik overal ga staan, maar echt de dingen opzoek die ik interessant vind. Jammer dat jullie niet wijzer werden over de allergieën.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er nog nooit geweest, maar klinkt best interessant. Ik zou ook alleen inderdaad naar stands lopen die voor mij interessant zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee nog nooit maar het klinkt wel interessant. Vooral de workshops lijken me leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben er nog niet geweest maar het klinkt wel interessant. leuk om zo nog meer tips te krijgen om gezonder te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je mee kan doen met bijvoorbeeld Yoga. Lijkt mij een voordeel om het echt te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zag er leuk uit! Op zo'n beurzen vind'k het altijd fijn om ook contact te leggen met collegabloggers

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lijkt mij echt wel eens leuk om te doen
  ook heel leerrijk denk ik!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het lijkt me ook wel apart om te zien hoeveel problemen er eigenlijk wel niet zijn op gezondheidsgebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben nog nooit op een soortgelijke beurs geweest! Ik denk dat het misschien komt als er iets speelt, ik ben meer gericht o peen gezonde leefstijl en gezond leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk verslag om te lezen ik zou ook gaan maar was een spontaan weekendje weg

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh leek me echt leuk om naar zo'n beurs te gaan! Misschien wat inspiratie op doen om wat gezonder te gaan leven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog nooit geweest, lijk me denk ik wel leuk voor een middagje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was uitgenodigd door een bedrijf om hierbij aanwezig te zijn maar heb bedankt. Fijn om te horen dat jij het zo leuk hebt gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me een leuk en leerzaam event! Alleen jammer van die allergieën, zou een van mijn "favo" onderwerpen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wilde gaan, maar kon helaas niet: had 4 verjaardagen op 1 dag... werd me ff teveel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel heel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben er nog niet geweest. Goh jammer he, van die laatste ervaring. Dat blijft toch knagen na zo'n dagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lijkt mij leuke beurs. Nog nooit naar gezondheidsbeurs

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ben hier nog nooit heen geweest, maar het klinkt wel erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen