Een aantal tips om het sporten weer op te pakken!

Zo heb je een periode dat je heel goed bezig bent met sporten en zo heb je een periode dat je er totaal geen zin in hebt of te druk bent en daardoor het sporten een beetje achterwegen laat. Vaak is het dan toch de tijd om het sporten weer op te pakken. Vandaag deel ik met jullie een aantal tips om het sporten weer goed op te kunnen pakken!


Maak een doel
Voordat je weer gaat beginnen met sporten is het belangrijk om een doel voor jezelf vast te stellen. Er kunnen verschillende doelen zijn zoals bijvoorbeeld fitter worden of afvallen. Daarnaast zijn er nog tal doelen die je zou kunnen stellen. Zomaar naar een sportschool gaan en niet weten wat je wilt is eigenlijk al een fout begin. Bij mijn persoonlijke doelen vertelde ik het sporten weer wilde gaan oppakken. Mijn doel is het sterker maken van mijn rug, omdat ik daar heel veel last van heb. Sporten is een goede manier om dit beter te maken. 

Sportschool
Ga niet zomaar bij de eerste de beste sportschool beginnen. Ga een aantal sportscholen af en laat je rondleiden door de sportschool. Zorg ervoor dat je een sportschool kiest waar je jezelf wel ziet sporten en fijn voelt. Nadat je bij een aantal sportscholen bent geweest zet dan voor jezelf op een rijtje wat ze te bieden hebben voor jou. Je gaat immers met een doel sporten. 

Vaste dagen
Persoonlijk is het voor mijzelf heel fijn om één of een aantal vaste dagen vast te stellen om te gaan sporten. Op dit moment zijn dat de dagen dat ik vrij ben en dan niet zo een last van mijn rug heb en daardoor meer energie heb om te gaan sporten. Soms als ik gewerkt heb dan heb ik weleens een goede dag gehad en ga ik gelijk uit werk sporten zodat ik dat gehad heb. Vaak als je een dag van te voren zegt ik ga morgen sporten dan doe je het niet. Zorg dat je een vaste structuur hebt, want dan ga je daar aan wennen en is het makkelijker om de stap te zetten naar de sportschool. 


Sportoutfit
Een leuke sportoutfit kan je ook motivatie geven om te gaan sporten. Zo een sportoutfit hoef niet duur te zijn. Ga eens langs de Primark of kijk eens in de winkel van de H&M, daar heb je vaak leuke sportoutfits voor een wat lagere prijs. Goede schoenen is wel een must-have bij het sporten om blessures te voorkomen. Zelf draag ik nikes. 

Samen sporten
Heb je geen zin om alleen te sporten? Ga dan opzoek naar een sportmaatje. Misschien wilt iemand uit jouw vriendenkring mee of misschien vind iemand in jouw familie het wel leuk om mee te gaan sporten. Wilt niemand mee? Kijk dan is bij de sportschool of ze groepslessen hebben dan sport je ook niet alleen en krijg je de workout die je nodig hebt, plus je word ook nog eens begeleid door een instructeur. 

Neem je rust
Als je eenmaal lekker bezig bent met sporten moet je wel uitkijken dat je niet TE fanatiek wordt met sporten. Gun je lichaam ook rust, zodat het zich kan herstellen voor de volgende workout. Als je te fanatiek wordt met sporten krijg je blessures of teveel spierpijn, zodat je bijvoorbeeld niet kan gaan sporten.

En ga jij het sporten oppakken? Of was je al goed bezig met sporten?

26 opmerkingen

 1. Ja, ik was nooit gestopt voor de zekerheid : ) Als ik eenmaal 1 keer oversla is het einde zoek heb ik het idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuwe sportkleding kopen werkt bij mij trouwens ook altijd motiverend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuke sportoutfit werkt altijd heel erg motiverend (ik heb er gister toevallig een gekocht!).
  Ook een leuk sportschema voor jezelf maken werkt voor mij ook heel erg goed!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga binnenkort ook weer eens hardlopen. Is een beetje de klad ingekomen de laatste tijd. Extra tip: zet wat leuke muziek op je telefoon op I-pod. Dat stimuleert tijdens het sportten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben gestopt na twintig jaar topsport en dat bevalt mij heerlijk. Ik ren wel achter onze dochters aan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Ik kan momenteel niet sporten maar leef wel gezond! Geen alcohol meer en rook ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goede tips! Ik moet ook zeker het sporten weer gaan oppakken.. Voel me er soms zo slecht over, maar wat is er beter dan op dat moment te gaan sporten? Dan heb je meteen weer een goed gevoel! Wie weet pak ik zo wel weer even mijn yoga mat erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tips. Ik was zelf heel goed bezig met sporten, totdat ik rugklachten kreeg. En helaas mag ik nu niet meer sporten. Wel wandel ik elke dag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben vorig jaar begonnen met 2x per week sporten en na een dipje in december, heb ik dat in januari weer opgepakt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet gewoon weer gaan. Als de post straks vroeg is dan kan ik na de post nog even weer gaan sporten thuis. Samen sporten is voor mij niet echt een optie omdat sporten me helpt ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goede tips. zelf sport ik ook veel te weinig. Nieuwe sportkleren kopen werkt inderdaad wel motiverend alleen zijn dat wel dingen die je minder snel koopt als je nieuwe kleding gaat kopen of lig dat nou aan mij? hahah Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handige tips! Ik ben van plan binnenkort 2 avonden naar de sportschool te gaan. Hopelijk kan ik het dan ook volhouden

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie sportbh is dat trouwens linksboven in de foto. Waar heb je die gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik vorig jaar bij de Primark gekocht! Zit heel fijn

   Verwijderen
 14. Ik moet eigenlijk ook gaan sporten. Maar er zijn helaas wat dingen die het tegen houden waaronder onderandere de middelen om 2 abonnementen af te sluiten en een luxe probleem genaamd oppas..

  En ben echt geen type dat buiten gaan trainen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die sportkleding is zo waar! Ik heb dat dus ook echt; ik heb soms gewoon een week dat het me echt niet lukt kwa tijd; maar dan pak ik het de week erop wel weer op; dus bij mij gaat het wel redelijk goed! Afwisseling is denk ik ook heel belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goede en fijne tips. Ik begin het sporten ook weer een beetje op te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik voetbal dus heb eigenlijk 2 vaste momenten in de week dat ik sport. In de winterstop of zomerstop vind ik het wel lastig om dan ook 2x per week wat te gaan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb het zelf even een tijdje stop gezet omdat ik lichamelijke klachten had, maar ik ben sinds vorige week weer begonnen :). Een leuke outfit helpt zeker mee en ook vaste dagen waarop je sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. vooral lekker muziek meenemen vind ik belangrijk, dan heb ik even een uurtje mijn rust

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die tips kon ik goed gebruiken. Ik probeer weer meer te sporten!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben meer van het alleen sporten, maar een leuke outfit vind ik super belangrijk en is echt mega motiverend! Het is fijn als je er lekker bij loopt zeg maar haha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goede tips! Ik sport al een tijdje en had het in november en december even op een lager pitje gezet. In januari weer begonnen, samen met een sportmaatje. We gaan op maandag en woensdag, soms ook op vrijdag. Het is dan zo gezellig dat we niet eens doorhebben dat er al ruim een uur voorbij is. Werkt goed. ��

  OH en qua sportkleding kan je ook eens kijken bij Zalando. Ik heb daar mijn sportkleding vandaan, van het merk Even&Odd. Goede kwaliteit en leuke prijzen. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hele waardevolle tips! Ik had niet perse een doel gemaakt maar ben afgelopen vrijdag wel weer voor het eerst gaan sporten. Of nou ja, ik heb een yoga les gevolgd bij een sportschool. Maar het feit dat ik met iemand ging die ik kende maakt denk ik wel dat ik aankomende week gewoon weer ga! En dan inderdaad ook niet 36x per week maar gewoon 1 of 2 keer is prima:).

  BeantwoordenVerwijderen