(Vegan) make-up kwasten van Eco Essentials

Ik struinde laatst door de Kruidvat en mijn oog viel op make-up kwasten van Eco Essentials waarop staat dat de kwasten Vegan Friendly zijn en dat gaf mij een boost om de kwasten eens uitproberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen Vegan Friendly kwasten heb. Vandaag laat ik aan jullie een poederkwast, blusherkwast, concealer kwast en wenkbrauwkwast zien.


De kwasten zitten in een gerecyclede verpakking, wat ik ook erg goed vind. De kwasten zelf zijn van bamboe gemaakt. De lijn bevat een aantal make-up kwasten en haaraccessoires zoals twee verschillende borstels. Verder ken ik het merk helemaal niet en ik kan er ook niet heel erg veel over vinden als dat het bij de Kruidvat verkocht word. De kwasten zijn fijn in gebruik, vallen niet uit en voelen lekker zacht aan. Het enige waar ik nu nog over twijfel is of het Vegan is.

Poederkwast €5,99
Met de bamboe poederkwast van Eco Essentials kan je jouw poeder aanbrengen. Daarnaast is deze kwast ook geschikt om je bronzer aan te brengen. De haartjes van deze kwast nemen de juiste hoeveelheid product op en verdeelt het perfect over de huid. Zorg er wel eerst voor dat je overtollig poeder aftikt.  De kwast voelt zacht aan en is erg fijn in gebruik. Het verdeelt de poeder ook perfect als je het overtollige poeder goed aftikt.  


Blusherkwast €5,99
 De blusherkwast lijkt een beetje op de poederkwast. Aan de grootte van de kwast kan je ze goed uit elkaar halen. De langste kwast is de poederkwast dus je weet gelijk dat de kleinste kwast de blusherkwast is. Deze kwast is geschikt om je blush aan te brengen op je jukbeenderen. De kwast werkt precies hetzelfde als de poederkwast, zorg er eerst voor dat je het overtollige poeder eraf tikt. Ook deze kwast voelt zacht aan en is fijn in gebruik. Het brengt je blush heel erg mooi uit. 


Concealer/oogschaduw kwast €3,99
 Deze kwast is een multifuntionele kwast, omdat je het kan gebruiken om concealer aan te brengen of je kan het gebruiken voor als je oogschaduw wilt aanbrengen. Ik ga deze kwast gebruiken voor concealer, omdat ik dat vaker gebruik dan een oogschaduw. 

De haartjes van deze kwast zijn iets harder, maar totaal niet vervelend. De kwast brengt de concealer goed aan en het is ook erg gemakkelijk om de concealer te verdelen met deze kwast. Ik vind dit een groot pluspunt, want normaal doe ik dat gewoon met mijn vinger. 


Wenkbrauwkwast €2,99
 Als laats laat ik jullie de wenkbrauwkwast zien waar ik al heel lang naar op zoek was. Dit kwastje kan je gebruiken om je wenkbrauwen te omlijnen, te kleuren of vorm te geven. Je ziet dat de haartjes schuin zijn afgesneden of geknipt en dat maakt het makkelijk om je wenkbrauwen te omlijnen of kleur te geven. De haartjes zijn ook wat harder, zodat je makkelijker kan inkleuren wat met deze kwast heel gemakkelijk gaat


Je kan de kwasten ook wassen, maar doe dit wel voorzichtig in water met een milde zeep. Spoel het uit en leg het op een droge handdoek, zodat het overtollige water verwijdert kan worden. 

Mijn mening
Voor diegene die Vegan producten gebruiken is dit natuurlijk wel heel erg belangrijk om zeker te weten of het wel Vegan is. Het teken 'Vegan Friendly' staat op de verpakking, maar op de achterkant staat 'Made in China'. Daarom heb ik in de titel het woordje Vegan tussen haakjes gezet. Ik heb bij iemand geïnformeerd en als ik daar antwoord op krijg zal ik in dit artikel even een update geven. Naast dat vind ik de kwasten echt geweldig.

Deze kwasten zijn te koop bij de Kruidvat.

Van welk merk gebruik jij kwasten?

22 opmerkingen

 1. Wat fijn dat er ook vegan kwasten zijn. Ik vind ze ook nog eens mooi om te zien, met die houtachtige handvatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Ecotools vind ik persoonlijk altijd erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er goed uit! Ben eigenlijk altijd opzoek naar een fijne poederkwast / bronzer kwast die gewoon lekker fluffy is! de poederkwast spreekt me t meest aan :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn prachtige kwasten, eenmaal goed investeren in kwasten is altijd een goed idee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik eigenlijk nooit kwasten. Laat staan dat ik het merk weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze doen me erg denken aan EcoTools. Dat wenkbrauwkwastje ziet er goed uit! Ik gebruik kwasten van EcoTools, Real Techniques, ColourPop en Sephora. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze lijken mij heerlijk zacht kwasten. Leuk dat nu dit merk bij Kruidvat ook te koop

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind ze er wel heel erg fijn uit zien! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De kwasten zien er mooi uit qua vormgeving, maar ik heb wel mijn twijfels of ze echt 'vegan friendly' zijn. Ben benieuwd of je snel reactie krijgt om dit te bevestigen. Zelf gebruik ik verschillende merken. Van MAC tot Real Techniques :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat er tegenwoordig ook (vegan) kwasten zijn ben benieuwd naar het uiteindelijke antwoordt. Ik ben zelf wel veel over op vegan maar lang nog niet alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zien er zo mooi uit!
  Ik wist of ik ze moest kopen.
  Misschien ga ik het toch doen...
  Goed artikel 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er best goed uit die kwasten - lijkt me ook een leuk geschenkje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ziet er goed uit! heb nog niet eerder van eco tools wat geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk dat de prijs ook erg meevalt seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De prijs vind ik overigens enorm mee vallen. Het is wel ene goede insteek om kwasten vegan te maken, Ze zien er ook beeldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geen idee eigenlijk, sommige Hema en andere duurdere bij de Douglas. Ik zoek nog een nieuw wenkbrauwkwastje, dus zal eens kijken bij het kruidvat

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb gisteren een dure, 40 euro, bij Douglas gekocht. Echt een cadeautje voor mijzelf en hij is absoluut veel fijner dan de goedkopere varianten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik gebruik kwasten van de boozyshop. Die werken heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die multifunctionele is heel fijn ja! Heb verder al m'n kwasten van MAC maar deze is ook fijn! En mooie foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat fijn, ik was op zoek naar nieuwe kwasten, en dna het liefst vegan. Ik ga ze even proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik denk wel dat ze Vegan zijn aangezien er in China wel vaker synthetische kwasten geproduceerd worden! Ze zien er wel prima uit alleszins.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze kwasten zijn nu in sommige Kruidvat filialen voor de helft van de prijs te koop! Heb de gezichtskwast, poederkwast en wenkbrouwkwastje gekocht en thuis een review gezocht :)

  BeantwoordenVerwijderen