Een aantal leuke hotspots in Praag

Afgelopen zondag, maandag en dinsdag was ik in Praag. Ik was daar nog nooit geweest dus ik was extra benieuwd hoe deze stad in werkelijkheid was. Na al die goede verhalen over de stad zelf kan ik zeggen dat deze stad ook echt super leuk is! Vandaag deel ik met jullie een aantal leuke hotpsots in Praag.

Palladium
Palladium is een groot winkelcentrum bij de oude stad van Praag. Als je bij Old Town Square een stukje omhoog loopt dan kom je er vanzelf langs. Deze shop bevat 200 winkels, bars, restaurants en cafés. Het is ontzettend groot en bevat een aantal verdiepingen. Je kan er ontzettend goed shoppen en de bovenste verdieping is een walhalla aan eettentjes en dergelijke. Hieronder deel ik een aantal leuke tentjes waar je lekker kan eten en drinken. 

Uno
Uno heeft qua inrichting een Mediterrane sfeer waar je kan gaan zitten om te lunchen, dineren, maar je kan er ook cocktails drinken. Ze hebben een breed scala aan gerechten zoals vis, tapas, zelfgemaakte pizza. Daarbij is dit tentje ook helemaal niet duur!

Bubbleology
Bij Bubbleology serveren ze Bubble Tea. Bubble Tea kan zowel ijskoud als heel erg heet geserveerd worden. Je hebt variatie uit fruitthee en melkthee geserveerd met taaie tapioca-ballen. Dit drink je allemaal door een dik rietje. De basis is gemaakt van organische groene of zwarte thee. Het is een lekkere snack en drankje in een, want je kan zelf kiezen welke smaak je wilt!

Nude Fresh And Juice
Bij Nude Fresh and Juice kan je heerlijke smoothies laten maken van verschillende soorten fruit. Je kan 1 fruit kiezen, maar je kan er ook meerdere tegelijk in een laten blenden. Zo een smoothie is lekker verfrissend, maar ook nog eens lekker gezond.

Streetfood
Buiten staan er ook genoeg eettentjes opgesteld. De een heeft lekker stokbrood met worst of ham en de ander heeft echt de typische Tsjechische Trdelnik (rechts). Dit is een lekker zoetige snack gemaakt van deeg en suiker erop die gevuld kan worden met Nutella, ijs of gewoon naturel. Aan de linkerkant  zie je de Palacinky oftewel crêpes.  Deze doen ze vullen met chocolade of eventueel ander lekkers, maar je kan het ook bovenop doen.

Mongolian BBQ Jurt
Op de laatste dag wilden wij eigenlijk sushi gaan eten totdat wij het tentje ernaast zagen die Mongolian BBQ Jurta heet. Bij dit tentje kan je allerlei gegrilde vlees, vis en groente eten. Dit word geserveerd met rijst of noedels, je kan het zelf kiezen. Wat ze ook hebben is verschillende soorten noodle soup. Voor weinig geld krijg je heel veel.

Dit allemaal is te vinden in het winkelcentrum Palladium in Praag bij het oude stads gedeelte van Praag. Ontzettend leuk om naartoe te gaan als je zin hebt om naar een overdekt winkelcentrum te gaan. Een stukje verder op een grote straat door en je bent in het nieuwe gedeelte waar ook heel veel leuke winkels zijn om te shoppen. Dit is niet overdekt.

Ben jij weleens in Praag geweest?

14 opmerkingen

 1. Ik ben nog nooit in praag geweest maar al wel vele mooie verhalen over gehoord en gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben er al drie keer geweest.
  De laatste keer was met de kinderen en dan zijn we in het treinrestaurant gaan eten. Een echte aanrader met kinderen (of mannen die van treinen houden -hahahaha)
  Praag is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben vroeger met schoolreisje in Praag geweest maar toen was het nog moeilijk om over de grens te komen (ja..echt al heel lang geleden haha) en leek het totaal niet op wat Praag nou is. Ik zou echt dolgraag een keer terug gaan. Komt goed, als we weer terug in europa zijn ;-) Leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel om te lezen over de hotspots in Praag. Ik heb deze hotspots nog niet eerder gezien terwijl ik wel al in Praag ben geweest. Dat is natuurlijk alweer een paar jaar geleden. De binnenstad is zeker prachtig! Zou er nog wel eens terug naartoe willen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bubbleology vind ik bijzonder! Dat is nieuwe voor me, en zou ik best eens willen bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben in een ver verleden eens in Praag geweest, toen ik in Havo5 zat gingen we daar heen op werkweek. Erg leuk, maar toen hadden we vrij weinig vrije tijd, meer verplichte school activiteiten. Wil er graag nog een keer heen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil al een tijdje naar Praag, dus deze tips komen als geroepen! Zal ze er zeker bijpakken als ik eens naar Praag ga :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk! ik wil ook nog eens naar Praag want ben er nog nooit geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben er al eens geweest, maar nu zie ik dat ik zeker nog eens terug moet 🤭 gave hotspots heb je ontdekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik krijg echt enorm veel trek, haha. Ben er nog nooit in Praag geweest, maar staat wel op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh, naar Praag wil ik dit jaar nog naar toe gaan! Dus ik ga deze hotspots zeker onthouden & bezoeken! Thanks! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Praag staat ook nog op mijn lijstje en ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar hotspots!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben nog nooit in praag geweest, maar het staat wel hoog op mijn lijstje! Het ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar lijkt me leuk om een keer te bezoeken! xo

  BeantwoordenVerwijderen