Tips voor een low-budget citytrip

 
Volgende week zondag is het zo ver! Ik ga samen met mijn moeder 3 dagen naar Praag. Ik ben er nog nooit geweest dus ik heb er ontzettend zin in. Vandaag deel ik een aantal tips voor een low-budget citytrip, want voor een paar dagen wil je nooit teveel kwijt zijn.
{bron foto}

Vakantieveiling
Op vakantieveiling gingen wij kijken of er leuke city trips in de veiling waren en toen zagen wij Praag. Bij vakantieveiling kan je het zelf zo duur maken als je wilt. Vaak zit daar de vlucht en hotel al bij in begrepen. Je hebt dus ook geen keuze die je kan maken voor een Hotel. Het hotel is wel altijd boven de 3 sterren en maximaal een half uur van het centrum af. Voor €180,- hebben wij met zijn tweeën de vlucht en het hotel die je normaal apart van elkaar moet boeken en het dan misschien wel duurder zou kunnen zijn. Ik zie op vakantieveiling heel vaak city tips voorbij komen en de steden die vaak voorbij komen zijn: Londen, Marrakech, Milaan, Venetië, Barcelona en Parijs. Wat je dan wel vaak hebt is dat je of pas zondags of doordeweeks kan vertrekken. 


Reis alleen met handbagage 
Voor een city trip heb je echt niet meer als 10kg nodig. Zorg ervoor dat alles in je handbagage past, zodat je geen extra kosten voor de bagage hoeft te betalen. Kleding kan je best 2 dagen aan, trek bijvoorbeeld 1 paar schoenen aan waar je de hele trip op kan lopen en neem niet al teveel make-up mee. Als je hier aan houdt dan moet het zeker lukken met de handbagage. 


Cheaptickets 
Mocht je vakantieveiling niks vinden en toch wel iets goedkoops willen boeken dan is Cheaptickets de ideale site om de goedkoopste vlucht of hotel uit te kiezen. Daarnaast kan je daar ook kijken voor autoverhuur en luchthavenvervoer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder via Cheaptickets heb geboekt.


Booking.com
Nog een andere eventuele site om vluchten, hotels, autoverhuur, treinkaartjes, cruises, en luchthavenvervoer op te zoeken is bij Booking.com. Hier heb ik weleens een hotel geboekt in België zoals Gent en Antwerpen. Vaak heb je daar elke dag wel leuke deals lopen dus het is zeker een aanrader om een kijkje te nemen op deze site. Ook op deze site kan je het zo duur maken als je wilt, want je hebt zoveel verschillende hotels en dergelijke waar je uit kan kiezen.


Restaurants 
Je hebt overal restaurants en die willen natuurlijk heel graag dat je daar komt eten. Beslis vooraf niet waar je gaat eten, maar kijk eventueel op de kaart als je die buiten kan kijken naar hoeveel het kost. Of zoek van te voren alvast leuke restaurants op via het internet en kijk naar de prijslijst en menu, zodat je dan al weet waar je lekker en goedkoop kan eten. Uiteten gaan hoeft niet duur te zijn en hetzelfde geldt voor het ontbijt en lunch.


Vervoer naar hotel/centrum etc.
Dit keer hebben wij vanuit de luchthaven van Praag een transfer geregeld via ryanair zelf en dit was per persoon €21 (retour) dit vind ik zelf niet duur. Je hebt dan ook geen stress om het nog te regelen op de luchthaven zelf en je word niet in de maling genomen door taxi chauffeurs en dergelijke. Wat je ook kan doen is informatie zoeken wat voor vervoer er vanuit de luchthaven naar het hotel en/of centrum gaat en hoeveel dat gaat kosten, zodat je van te voren weet wat je kwijt bent, maar ook weet je gelijk hoe je ergens moet komen. Dit scheelt heel veel tijd en geld.

Gratis bezienswaardigheden
Je hebt bezienswaardigheden waar je moet voor betalen, maar ook bezienswaardigheden die je gewoon gratis kunt bekijken.  Ook hier wil ik je weer als tip geven om van te voren op te zoeken welke bezienswaardigheden er zijn en of er kosten aan verbonden zijn. Het is daarbij ook leuk dat je een planning maakt wat je graag wilt zien, zodat je niet als een kip zonder kop door Praag loopt. Als je er al eerder bent geweest is dit natuurlijk niet het geval. 

Als je informatie zoekt op internet is het leuk om notities in je telefoon te maken met waar je zou willen eten of wat je graag zou willen zien. Dit heb ik zelf ook gedaan, zo maak je jouw city trip leuk, stressvrij en ook nog eens budgetproof. Niemand die een dure vakantie wilt als het ook anders kan.

Heb jij nog tips voor een low-budget city trip?

18 opmerkingen

 1. De meeste goede tips heb je denk ik wel gegeven! Fijn dat het op deze manier mogelijk is om voor een klein budget te reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne tips geef je! Ik ga vakantieveilingen nu ook meer in het oog houden, en de volgende keer ook eens vervoer boeken via ryanair! Thanks voor deze geweldig tips! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Ik ga vanavond ook even mijn vliegticket naar Praag boeken. Zelf heb ik echt een hoop tips hahaha, maar ik vind cheaptickets dus minder want ze rekenen 30 euro boekingskosten(lees ticket die ik ga boeken is maar 50 euro). Voor vluchten gebruik ik altijd Skyscanner :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh daar had ik geen idee van goed om te weten!

   Verwijderen
 4. Je cookies weggooien na het zoeken naar goede prijzen heb ik ook wel eens gehoord als tip. Blijkbaar krijg je anders soms hogere prijzen aangeboden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tips! Zelf maken we regelmatig gebruik van Vakantieveiling voor leuke uitjes maar je zou er inderdaad ook van op vakantie kunnen. Bedankt voor deze handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! Praag is prachtig, een goede vriend van ons woont net buiten het drukke gedeelte van de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk dat zijn nog eens handige tips! Ik wil volgend jaar (als alles goed gaat qua budget en andere plannen) een citytrip maken, dus deze tips kan ik goed gebruiken :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vakantieveilingen moet ik toch ook eens bekijken zo te zien... €180 is echt niet veel geld! Ik vond Praag overigens tegenvallen qua budget... Ik dacht dat het een ontzettend goedkope stad was, maar dat was het allesbehalve!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Vroeger was het heel erg goedkoop, maar omdat de stad nu zo populair en toeristisch (en steeds meer op west-europa gaat lijken qua luxe, winkels etc.) zijn ook de prijzen veel hoger :(

   Verwijderen
 9. Handige tips ik boek zelf ook veel via ryanair en booking

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn artikel, ik ben dol op low budget stedentrips! Praag is ook een hele mooie stad, waar de prijzen niet mega hoog liggen. Ik heb zelf nog nooit via vakantieveilingen geboekt, omdat je dan inderdaad vaak gebonden bent aan bepaalde dagen waarop je wel of niet kunt komen. Omdat ik uit Groningen moet komen, met de trein, wil ik wel altijd gunstige vliegtijden hebben vanaf Schiphol dus daar moet ik ook altijd rekening mee houden. Op de plek van bestemming ga ik meestal met het OV naar het hotel toe, dat is vaak super snel, makkelijk en goedkoop! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je naar Praag gaat. Heel toevallig is er vandaag een artikel op mijn site online gekomen over tips in Praag haha ☺️ die zou je kunnen lezen. Ik raad de stad enorm aan! Heel veel te zien 👍 veel plezier! Mijn site kun je vinden >> www.dmontheroad.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk! Praag ben ik ooit een dagje geweest, dus ik zou er nog wel eens naar toe willen! Alvast veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vakantieveilingen is erg goed bezig. Midden in de nacht klaar zitten zodat je zeker bent van je veiling! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb nog nooit een vakantieveiling getest, ik vind dat altijd wat achterdochtig precies... Ik ga meestal gewoon zelf op zoek naar een goedkope vlucht en hotel of air b'nb

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke en handige tips! Niets is fijner dan heerlijk en goedkoop op reis, haha.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen